In quarantaine met je lief? Deze 7 spellen laten de vonk weer overslaan

Michael Schouten
Door Michael Schouten
5 minuten leestijd

In heel Nederland hebben we te maken met maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Het advies: blijf thuis bij klachten en mijd sociaal contact.1 Maar daar blijft het niet bij. Mensen in heel Nederland wordt gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken en daar te blijven. En dus gaan we met z’n allen in thuisisolatie.

In eerste instantie gingen alleen de geëvacueerde Nederlanders uit andere landen in quarantaine, maar nu moeten nog veel meer mensen thuisblijven en geen contact hebben met de buitenwereld. En zelfs als je geen klachten hebt, kun je jezelf en je partner vrijwillig in quarantaine plaatsen. Hoe meer mensen in zelfisolatie, hoe beter.

Maar wat moet je dan de hele tijd doen met z’n tweeën? We hebben een lijst samengesteld met de spellen die je kunt spelen met je lief. Niet alleen om het virus en de verveling te bestrijden, maar ook om je relatie sterker te maken en dichter bij elkaar te komen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

1. Nooit heb ik ooit

Een klassiek drinkspel, maar je kunt het ook meenemen naar de huis- of slaapkamer. In de originele versie zegt iemand iets dat ze nooit hebben gedaan en moeten degenen die het wél hebben gedaan een shotje nemen. In de relatie-versie stel je dezelfde vragen, alleen dan om elkaar beter te leren kennen. En als je het sexy wilt maken, dan kun je iets anders dan een shotje ertegenover zetten.

2. Truth or Dare

Het ‘Truth or Dare’-spel geeft je de kans om de avond in quarantaine onvergetelijk te maken. Stel alle brandende vragen aan je partner die je nog nooit hebt durven stellen of laat hem of haar iets doen wat enorm grappig of spannend is.

3. Zou je liever

Nog zo’n klassiek spel met een oneindig aantal mogelijkheden: ‘Zou je liever’. Stel vragen om de voorkeuren van je partner te ontdekken. En ook dit is een spel die je een sexy twist kunt geven wanneer je het in de slaapkamer speelt. Begin met iets eenvoudigs als ‘zou je liever een kus in je nek willen of een voetmassage?’ En pas de vragen vervolgens aan naar wens.

4. Hoe goed ken je mij?

Denk je dat je partner niets voor je achterhoudt? Of denk je dat je het achterste van de tong al hebt gezien? Test het met de ‘hoe goed ken je mij’-vragen. Kom erachter of je elkaar wel zo goed kent door gerichte vragen te stellen.

5. 20 vragen

Neem een object of persoon in gedachten en geef je partner de kans om te raden aan wie of wat je denkt. Je partner heeft 20 kansen om het antwoord te raden en mag dus maar 20 vragen stellen om steeds dichter bij het antwoord te komen. Als ze het niet raden na 20 vragen, verliezen ze het spel en moeten ze iets doen.

6. Vind de schat

Wanneer je samen met je partner in thuisisolatie zit, dan kan het huis al snel te klein worden. Maar datzelfde huis speelt een belangrijk rol in het volgende spel: Vind de schat. Verstop briefjes (of ondergoed) in je huis en laat je partner weten dat je iets voor hen hebt verstopt. Laat aanwijzingen achter om ze te helpen het te vinden en stel vooral een beloning in het vooruitzicht voor als het is gevonden.

7. Baas voor de dag

Altijd al eens de touwtjes in handen willen hebben? Het kan met het spel ‘Baas voor de dag’. Voor iedereen die weleens een dominante of onderdanige relatie wil ervaren: laat je partner alle beslissingen nemen voor een dag. Laat je opdragen wat je voor ontbijt neemt, welk ondergoed je draagt en nog belangrijker: laat je vertellen wat je moet doen.

999 vragen...

... aan je partner. Want wat is er nu leuker dan vragen over jezelf? Juist, vragen stellen aan iemand anders. Open vragen, ja/nee vragen en tweekeuzevragen in boekvorm: met 999 extra vragen voor de liefdesdetective om iemand het hemd van het lijf te vragen. Gegarandeerd stof tot nadenken met maar één échte regel. Wat die regel is?

Deel dit artikel
Geef je reactie