Home Dating 8 tips en ideeën voor daten tijdens de Corona-uitbraak

8 tips en ideeën voor daten tijdens de Corona-uitbraak

3 minuten leestijd
0
corona liefde

Wat begon als een china-only probleem is uitgegroeid tot een wereldwijde coronacrisis. Maar waar de medisch hulpverleners in Wuhan, het voormalig epicentrum van de corona-pandemie, inmiddels hun mondkapje kunnen afdoen, zitten we in Nederland massaal in thuisisolatie. Wat doet dat met ons datingleven?

Hoe moet je daten terwijl je sociaal contact moet vermijden? Hoe kun je afspreken met je match als het RIVM adviseert om thuis te blijven? En als je toch wilt daten: hoe kun je dat dan op een veilige manier doen? The struggle is real.

Daten bestaat uit het opbouwen van intimiteit door middel van persoonlijke gesprekken en gezamenlijke activiteiten. Maar hoe doe je dat in tijden van een virusuitbraak? Dit zijn onze tips en ideeën voor dating in tijden van corona.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Old school komt weer tijdelijk terug

Eigenlijk stond er een eerste date in de planning, maar nu alle eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten zit een hapje en een drankje er voorlopig niet meer in. Wat nu? Aangezien sociaal contact zoveel mogelijk moet worden vermeden, zou je nog altijd kunnen terugvallen op de old school methode: bel elkaar op.

Dankzij de moderne technologieën komt een WhatsApp-videogesprek aardig dicht in de buurt van een fysieke date. Je kunt elkaar alleen niet aanraken, wat precies de bedoeling is in tijden van corona. Of als je zo’n videogesprek nog wat te vreemd vindt, plan dan een telefoongesprek in om eerst elkaars stem te horen.

2. Vervang de speeddate voor online dating

Was je van plan om een speeddate-evenement bij te wonen? Dan heb je ondertussen waarschijnlijk al een e-mail ontvangen dat alle evenementen tot nader order zijn uitgesteld. Speeddates zijn gewoonweg niet mogelijk zolang de Corona-maatregelen van kracht zijn. De vervanger? Online dating.

Naarmate steeds meer singles overgaan op zelfisolatie zullen steeds meer van hen actief worden op de dating apps. Deze toename in het gebruik is typerend rond elke evenement dat mensen binnenhoudt. Dit zijn drie dating apps voor serieuze singles:

3. Ervaar de langeafstandsrelatie

Heb je altijd al willen weten hoe het is om een lange afstandsrelatie te hebben? Dit is misschien het moment om dat uit te proberen, omdat iedereen nu eenmaal beperkt is in de dingen die gedaan kunnen worden. Lukt het je ondanks de fysieke afstand om geïnteresseerd te blijven in elkaar? In plaats van daten op de gebruikelijke wijze kun je nu iets anders proberen: elkaar creatief leren kennen op afstand.

4. Ga voor een actieve date

Hebben jullie beiden geen griepverschijnselen en durf je het aan om af te spreken? Ook dan is het belangrijk om voorzichtig te zijn, omdat het wordt aangeraden om elke vorm van fysiek contact te vermijden. De mogelijkheden? Ga voor een actieve date.

Zoek een wandelroute en ga samen wandelen terwijl je voldoende afstand van elkaar houdt. Of begin je datingavontuur met een picknick. Zolang je geen eten deelt en niet letterlijk op elkaars lip gaat zitten, zou je veilig moeten zijn. Of nog beter: pak je fiets en maak samen een fietstocht.

5. Vermijd de standaard begroetingen

Mocht je ervoor kiezen om elkaar fysiek te ontmoeten, houd er dan rekening mee dat je elkaar niet op normale manier kunt begroeten. Geen kus op de wang, geen handen schudden, geen knuffel: no contact. Of als je eens wat anders wilt proberen, stap dan over op de verschillende begroetingsrituelen uit andere culturen. Maak een buiging zoals ze dat in Japan doen of doe de Thaise Wai: hilarisch op het moment zelf, maar noodzakelijk.

breuk

6. Niet kussen: kijk elkaar aan

De date is goed verlopen en dat betekent vaak maar één ding: er moet gekust worden. Maar vandaag niet. De Franse regering heeft haar burgers officieel gewaarschuwd elkaar niet op de wangen te kussen en Spanjaarden mogen geen beelden van de Maagd Maria en Jezus meer kussen: dat zegt eigenlijk al genoeg.

Omdat het coronavirus voornamelijk via de mond wordt overgedragen, is kussen zo’n beetje de beste manier om het virus te verspreiden, met uitzondering van iemand rechtstreeks in de mond te spugen. Wat je dan wel kunt doen? Wees stil, houd je mond dicht en kijk elkaar aan.

7. Stel je datingleven uit

Het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ is nu meer dan ooit van toepassing. Overweeg daarom om alle date-activiteiten uit te stellen. Swipen kan, matchen mag, maar als het op fysieke dates aankomt is het misschien verstandig om er even mee te wachten. Maar hoe zit het dan met je seksuele behoeften die vervuld moeten worden? Er is geen beter moment dan nu om te experimenteren met andere vormen van seks. Dus als je altijd al cyber- of telefoonseks hebt willen proberen, heb je nu het beste excuus om dat te doen.

8. Volg de adviezen van het RIVM

Aangezien de ziekte COVID-19 van mens tot mens overdraagbaar is, ontkomt niemand eraan om maatregelen te nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wat je daar zelf aan kunt doen? Ga uit van de algemene RIVM-adviezen:1

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Picknick date? Ideeën, hapjes en alles wat je deze zomer nodig hebt

Bij een romantisch date-idee denkt iedereen al snel aan een picknickdate. Plezier, ontspan…