Home Nieuws ‘Excessief smartphonegebruik door studenten leidt tot meer sekspartners’

‘Excessief smartphonegebruik door studenten leidt tot meer sekspartners’

1 minuten leestijd
0
seks condoom

Student én verslaafd aan je telefoon? Dan is de kans groot dat je meer sekspartners hebt gehad dan een student die z’n telefoon minder gebruikt. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, dat gepubliceerd is in het vakblad Journal of Behavioral Addictions.

Onderzoekers van de Universiteit van Chicago, Cambridge en Minnesota ondervroegen een grote groep Amerikaanse studenten om de impact van hun smartphonegebruik te achterhalen. Meer dan 3.400 studenten werden uitgenodigd om de enquête in te vullen, iets meer dan een derde van hen reageerde.

“Problematisch” gebruik

Eén op de vijf van de studenten die de enquête heeft ingevuld, kan worden beschouwd als iemand met een “problematisch” gebruik van de smartphone. Opvallend is dat 64% van deze studenten vrouw is.

De kenmerken van problematisch gebruik zijn onder meer overmatig gebruik van de smartphone, moeite met concentreren in de klas of op het werk als gevolg van smartphonegebruik, angstig of ongeduldig zijn zonder een smartphone en werk missen als gevolg van het gebruik van smartphones, aldus de onderzoekers.

Fysieke symptomen vallen er ook onder, zoals een licht gevoel in het hoofd en duizeligheid, beide als gevolg van overmatig gebruik van smartphones.

Minder actief, meer sekspartners

Het onderzoek toont ook aan dat de studenten met een problematisch smartphonegebruik minder seksueel actief zijn dan hun leeftijdsgenoten. Van hen is 70,9 procent seksueel actief in vergelijking met 74 procent van de studenten die geen probleem met hun smartphonegebruik hebben. De problematische telefoongebruikers zijn weliswaar minder actief, maar ze houden er wel meer sekspartners op na, zo wijst het onderzoek uit.

Zo’n 37,4 procent van hen geeft aan twee of meer seksuele partners te hebben gehad, vergeleken met 27,2 procent van de andere studenten. En als klap op de vuurpijl: 6,8 procent van de problematische telefoongebruikers heeft 6 of meer sekspartners gehad, wat meer dan het dubbele is dan hun leeftijdsgenoten, waarvan slecht 3 procent zoveel sekspartners heeft gehad.

Is het de impulsiviteit?

Wat de reden hiervoor is? Dat is moeilijk vast te stellen, zegt dr. Sam Chamberlain, een van de onderzoekers. “Het kan zijn dat deze mensen de apps gebruiken om te daten, maar ze kunnen ook vaker hun ‘normale’ relaties verwaarlozen vanwege het overmatig smartphonegebruik van hun telefoons,” zegt hij. “De sterkste bevinding was dat mensen die problematisch smartphonegebruik vertonen vaker impulsief zijn, en dit zou een rol kunnen spelen in het aantal sekspartners dat zij hebben.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hookers lek: 250.000 e-mailadressen bezoekers prostitutieforum gelekt

Er gaat geen dag voorbij, of er is weer een datalek. Deze keer gaat het om de accountgegev…