Home Dating 5 tips om een slechte date te stoppen

5 tips om een slechte date te stoppen

2 minuten leestijd
0
stop checklist

Heb je wel eens een slechte date gehad? Dan heb je er zeker aan gedacht hoe je in hemelsnaam uit de situatie kon ontsnappen. Op een gegeven moment tijdens de date merk je het; dit gaat niet wat worden. Het is dan moeilijk om te blijven zitten waar je bent. Hoe red je jezelf uit deze situatie? Er zijn verschillende manieren om een date te beëindigen. Deze vijf tips kunnen je helpen om een slechte date te beëindigen.

1. Gebruik lichaamstaal om je gevoelens aan te geven

Het is lastig om een date tot het einde uit te zitten als je merkt dat er totaal geen klik is. Maar misschien denkt je date er wel heel anders over. Zomaar weglopen zonder iets te zeggen is geen optie. Wat moet je doen?

In veel gevallen is het wel zo netjes om vol te houden en het bij een korte date te houden. Laat tijdens de date merken dat je geen interesse hebt. Lach niet veel en zorg dat er een afstand is tussen jezelf en je date. Dit geeft voldoende signalen af naar de ander dat je geen interesse hebt. Zodra je merkt dat je date dit door krijgt is het tijd om de date te beëindigen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Laat merken dat je niet bij elkaar past

Als je van de date af wilt dan is kun je laten merken dat je anders over dingen denkt. Kies een onderwerp waarvan je weet dat het een discussie waard is en waar jullie verschillende standpunten over hebben. Dit geeft het gesprek een negatieve klank, wat de ander signalen geeft dat je geen interesse hebt.

Het is ook mogelijk de ander te vragen wat hij zoekt in een vrouw, om vervolgens aan te geven waarom jij die persoon niet bent. Het is misschien niet leuk voor de ander om in een discussie te raken tijdens de eerste date. Om dit te voorkomen kun je er ook voor kiezen om gewoon de waarheid te vertellen.

3. Vertel je date de waarheid

Eerlijkheid is de kortste weg om een date te beëindigen. Vertel je date eerlijk dat je geen klik voelt. Het heeft geen zin om urenlang met iemand in gesprek te blijven als je toch al weet dat er geen toekomst is. Je kunt het volhouden voor de gezelligheid, maar misschien creëer je daar alleen maar de verkeerde verwachtingen mee.

Mensen waarderen eerlijkheid. Door aan te geven wat je gevoel is over de situatie voorkom je onduidelijkheid. Geef aan dat je het leuk vond maar ook jammer vindt dat het geen toekomst heeft.

4. Stel voor om vrienden te blijven

Als je het leuk hebt gehad maar geen toekomst ziet in een relatie dan kun je voorstellen om vrienden te blijven. Als beiden daarmee instemmen heeft de date toch een positief einde. Het is daarbij wel van belang dat de ander geen sterke gevoelens voor je heeft. Een vriendschap waarbij de één gevoelens heeft voor de ander maar andersom niet is gedoemd te mislukken.

5. Stel voor om je date te koppelen aan een vriend(in)

Denk je niet dat het tot een relatie kan komen? Maak het duidelijk door voor te stellen om je date kennis te laten maken met een vriend(in). Als je date een leuke persoonlijkheid heeft, maar niet voor jou geschikt is, dan kun je dit voorstel doen. De date weet dan direct dat het niet wat wordt tussen jullie.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…