Home Dating Kiezen tussen twee vrouwen: hoe je de keuze voor de juiste vrouw maakt

Kiezen tussen twee vrouwen: hoe je de keuze voor de juiste vrouw maakt

4 minuten leestijd
0
twee vrouwen

Het lijkt misschien een perfecte situatie als je de keuze hebt tussen twee vrouwen maar in werkelijkheid is het een groot probleem. Je bent aan het Tinderen en match na match loopt op niets uit. Plotseling zijn er twee matches die je aandacht trekken waarna je met beiden een eerste date hebt. Het is een fase waarin er nog geen sprake is van exclusiviteit maar op een gegeven moment moet je een keuze maken. Je kunt immers niet met beiden een relatie beginnen, ook al zie je beide vrouwen als relatiemateriaal. Als je de relatie met één van de twee vrouwen naar het volgende niveau wilt brengen dan moet je een keuze maken; wie van de twee wordt het? Met deze tips kun je de keuze tussen twee vrouwen maken.

Noteer de plus- en minpunten

Een simpele manier om met moeilijke beslissingen om te gaan is door alle plus- en minpunten te noteren. Doe dit niet in gedachten maar schrijf het op. Als je het opschrijft met pen en papier dan onthoudt je het beter dan wanneer je het in gedachten of in Word doet. Schrijf de naam van de ene vrouw bovenaan een A4 pagina en noteer daaronder alle plus- en minpunten. Doe hetzelfde voor de andere vrouw maar dan op een nieuwe A4 pagina. Vergelijk de twee vrouwen aan de hand van de plus- en minpunten maar laat je niet leiden door wie de meeste pluspunten heeft of de minste minpunten. Deze vergelijking op papier zorgt ervoor dat je bewust nadenkt over wat iedere vrouw te bieden heeft zodat je meer informatie hebt om de uiteindelijke keuze te maken.

Overleg met vrienden/familie

De keuze voor één van de twee vrouwen is er één die je zelf moet maken maar dat betekent niet dat je geen input van anderen mag vragen. Integendeel zelfs, de mensen die je goed kennen kunnen je behoeden voor fouten en helpen bij het maken van de juiste keuze. In veel gevallen zien anderen iets anders dan jij ziet. Vooral als je vrienden of familie al met beide vrouwen kennisgemaakt hebben is dit een handige hulplijn om je bij te staan bij het maken van de moeilijke keuze.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Stel het niet uit

Het is moeilijk om één van de twee vrouwen te vertellen dat je met iemand anders verder wilt maar uitstellen van de keuze is geen optie. Hoe langer je ermee doorgaat, hoe moeilijker het wordt. Niet alleen voor jou, maar ook voor de vrouwen. Er wordt wel eens gezegd dat mannen niet kunnen multitasken en dit geldt ook voor het daten met twee vrouwen. Je kunt je gevoel, tijd en aandacht moeilijk verdelen over twee vrouwen. Het is half werk waar niemand iets mee opschiet. Met twee vrouwen daten is stoer om te vertellen tegen je vrienden maar dat is ook het enige pluspunt van het uitstellen van de keuze. Wees een man, maak de harde keuzes in het leven en accepteer de gevolgen.

Lust of liefde

Aantrekkelijkheid en sex appeal is wat anders dan liefde. Wanneer je met twee vrouwen afspreekt dan is er één aantrekkelijker dan de ander. Dit betekent nog niet meteen dat dit de beste keuze voor je is. Misschien dat de minder aantrekkelijke vrouw veel beter bij je past. Dat willen we nog wel eens vergeten als twee vrouwen vergeleken worden. Het uiterlijk krijgt vaak teveel voorrang terwijl de niet-zichtbare eigenschappen veel belangrijker zijn als je iemand voor een relatie zoekt. Als man kunnen we de verkeerde keuzes maken op basis van lust. Wat we zien is soms sterker dan wat we voelen. Zo kun je de verkeerde keuze maken op basis van seksueel verlangen. Wat een man wil is niet hetzelfde als wat een man nodig heeft; vergeet dit verschil niet bij het maken van je keuze. De lijst met plus- en minpunten in de eerste tip geeft je een goed idee of het om lust of liefde gaat.

Na de seks

In de periode waarin je elkaar leert kennen bouwt het verlangen op dat het zicht op de relatie kan vertroebelen. Voordat mannen seks hebben met een vrouw zijn de gedachten teveel op het seksuele contact gericht terwijl vrouwen helder nadenken voordat het bed is gedeeld. Na de seks is het echter omgedraaid en kunnen mannen opeens helder nadenken en verliezen vrouwen de controle over de gevoelens. Elke man kent het gevoel na een orgasme waarin alles opeens duidelijk werd; “dit wordt hem niet”. Pas als je seks hebt gehad met beide vrouwen heb je een goed idee welke van de twee het beste bij je past. Let op, dit is geen vrijbrief om seks met beide vrouwen te rechtvaardigen. Het is enkel een manier om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je gevoel voor een vrouw is.

Gelukkig worden

Het is logisch dat je geen van beide vrouwen wilt teleurstellen maar dit is nu eenmaal onvermijdelijk als je je hart volgt. Diep van binnen weet je misschien al wie het beste bij je past. Misschien vinden anderen het niet de beste keuze maar het gaat om wat jij voelt. Bij het maken van de keuze draait het om één ding: met welke van de twee vrouwen denk je het gelukkigst te worden? Is het de aantrekkelijke carrièrevrouw zonder kinderwens of de alleenstaande moeder die niets liever wil dan het huisje-boompje-beestje? Identificeer voor jezelf wat jou het gelukkigst maakt en met welke vrouw je dit hoogstwaarschijnlijk kunt meemaken.

De knoop doorhakken

Wat je ook doet, lieg niet maar vertel ook niet de volledige waarheid als je met twee vrouwen aan het daten bent. Als je tegen beide vrouwen de waarheid vertelt dan kom je geheid in de problemen maar als je liegt nog meer. Denk niet dat het je lukt om met twee vrouwen te daten terwijl beiden denken de enige te zijn. Het is dan niet de vraag of je gesnapt wordt maar wanneer. Wees eerlijk tegen beiden en hak de knoop door als het tijd wordt om een keuze te maken. In de meeste gevallen is dit al na enkele dates met beiden, wanneer het tijd wordt om exclusief met één vrouw verder te gaan. Het is geen makkelijke keuze als het om twee uiterst geschikte kandidaten gaat maar niemand heeft ooit gezegd dat liefde makkelijk is.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: waarom je niet te veel moet onthullen op eerste date

Bedenken wat je gaat doen op een eerste date is gemakkelijker dan aanwezig zijn op diezelf…