Kiezen tussen twee vrouwen: hoe je de juiste vrouw kiest

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
8 minuten leestijd

Je bent aan het Tinderen en match na match loopt op niets uit. Plotseling zijn er twee matches die je aandacht trekken waarna je met beiden een eerste date hebt. Het is een fase waarin er nog geen sprake is van exclusiviteit, maar op een gegeven moment moet je een keuze maken. Wie kies je? Je kunt immers niet met beiden een relatie beginnen, ook al zie je beide vrouwen als relatiemateriaal.

Kiezen tussen twee vrouwen

Het lijkt misschien een perfecte situatie, maar in werkelijkheid is het een groot probleem. Want als je de relatie met één van de twee vrouwen naar het volgende niveau wilt brengen, dan moet je een keuze maken. Wie van de twee wordt het? Met deze tips kun je de keuze tussen twee vrouwen maken.

1. Noteer de plus- en minpunten

Een simpele manier om met moeilijke beslissingen om te gaan is door alle plus- en minpunten te noteren. Doe dit niet in gedachten, maar schrijf het op. Als je het opschrijft met pen en papier, dan onthoud je het bovendien beter dan wanneer je het in gedachten doet of digitaal. Schrijf de naam van de ene vrouw bovenaan een A4-tje en noteer daaronder alle plus- en minpunten. Doe hetzelfde voor de andere vrouw, maar dan op een nieuwe A4. Schrijf alles op: van obstakels en uitdagingen tot wat je voelt en prachtig vindt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Vergelijk de twee vrouwen aan de hand van de plus- en minpunten, maar laat je niet leiden door wie de meeste pluspunten heeft of de minste minpunten. Deze vergelijking op papier zorgt ervoor dat je bewust nadenkt over wat iedere vrouw te bieden heeft zodat je meer informatie hebt om een definitieve keuze te maken.

2. Overleg met vrienden of familie

De keuze voor één van de twee vrouwen is er één die je zelf moet maken. Maar dat betekent niet dat je geen input van anderen mag vragen. Integendeel zelfs, de mensen die je goed kennen kunnen je behoeden voor fouten en helpen bij het maken van de juiste keuze. In veel gevallen zien anderen het anders dan hoe jij het ziet en dat is enorm waardevol bij het maken van keuzes. Ze geven je een ander perspectief. Vooral als je vrienden of familie al met beide vrouwen hebben kennisgemaakt is dit een handige hulplijn bij het maken van de moeilijke keuze.

3. Stel het niet uit

Het is moeilijk om één van de twee vrouwen te vertellen dat je met iemand anders verder wilt. Uiteindelijk is uitstellen van de keuze ook geen optie. Hoe langer je ermee doorgaat, hoe moeilijker het wordt. Niet alleen voor jou, maar ook voor de vrouwen in kwestie. Je kunt je gevoel, tijd en aandacht moeilijk verdelen over twee vrouwen. Het is half werk waar niemand iets mee opschiet.

Met twee vrouwen daten is wellicht stoer om te vertellen tegen je vrienden, maar dat is ook het enige pluspunt van het uitstellen van de keuze. Wees een man, maak de harde keuzes in het leven en accepteer de gevolgen.

4. Maak onderscheid tussen lust en liefde

Aantrekkelijkheid en sex appeal zijn wat anders dan liefde. Wanneer je met twee vrouwen datet, is er waarschijnlijk één net wat aantrekkelijker dan de ander. Dit betekent nog niet meteen dat dit de beste keuze voor je is. Misschien dat de minder aantrekkelijke vrouw veel beter bij je past. Het uiterlijk krijgt vaak te veel voorrang terwijl de niet-zichtbare eigenschappen veel belangrijker zijn als je iemand voor een relatie zoekt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Als mannen zijnde maken we nogal eens de verkeerde keuze als we ons laten leiden door lust. Wat we zien is soms sterker dan wat we voelen. Zo kun je de verkeerde keuze maken op basis van seksueel verlangen. Onthoud echter dat wat je oog wil, niet hetzelfde is als wat je nodig hebt in een partner. Vergeet dit verschil niet bij het maken van je keuze. De lijst met plus- en minpunten van eerder geeft je een goed beeld om lust en liefde te onderscheiden.

5. Let op je gevoel ná de seks

In de periode waarin je elkaar leert kennen bouwt het seksueel verlangen op. Dit verlangen kan het zicht op de relatie vertroebelen. Voordat je seks hebt met een vrouw zijn je gedachten te veel op het seksuele contact gericht, terwijl vrouwen juist meer helder nadenken vóórdat het bed is gedeeld. Na de seks is het echter omgedraaid en kunnen mannen plotseling helder nadenken en verliezen vrouwen sneller de controle over hun gevoelens.

Elke man kent het gevoel na een orgasme waarin alles opeens duidelijk werd; “Dit gaat niets worden tussen ons”. Pas als je seks hebt gehad met beide vrouwen, heb je een goed idee welke van de twee het beste bij je past. Let op, dit is geen vrijbrief om seks met beide vrouwen te rechtvaardigen. Het is enkel een manier om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je gevoel voor een vrouw is.

6. Denk na over wat je gelukkig maakt

Het is logisch dat je geen van beide vrouwen wilt teleurstellen. Helaas is dit onvermijdelijk als je een keuze maakt. Diep vanbinnen weet je misschien al wie het beste bij je past. Misschien vinden anderen het niet de beste keuze, maar uiteindelijk gaat het om wat jij voelt. Bij het maken van de keuze draait het om één ding: met welke van de twee vrouwen denk je het gelukkigst te worden?

Is het de aantrekkelijke carrièrevrouw zonder kinderwens of de alleenstaande moeder die niets liever wil dan het huisje-boompje-beestje? Identificeer voor jezelf wat jou het gelukkigst maakt en met welke vrouw je dit hoogstwaarschijnlijk gaat ervaren.

7. Hak de knoop door

Wat je ook doet, lieg niet. Je hoeft misschien niet de volledige waarheid te vertellen als je met twee vrouwen aan het daten bent, maar maak er geen grote leugen van. Als je tegen beide vrouwen de waarheid vertelt, kom je geheid in de problemen. Maar als je liegt nog meer. Ga er bovendien niet vanuit dat het je lukt om met twee vrouwen te daten, terwijl beiden denken de enige te zijn. Het is dan niet de vraag of je gesnapt wordt… maar wanneer.

Wees eerlijk tegen beiden en hak de knoop door als het tijd wordt om een keuze te maken. In de meeste gevallen is dit al na enkele dates met beiden, wanneer het tijd wordt om exclusief met één van hen verder te gaan. Het is misschien geen makkelijke keuze, maar niemand heeft ooit gezegd dat liefde makkelijk is.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie