16 flirttips voor singles die geen kans willen missen

Redactie
Door Redactie
7 minuten leestijd

Je staat bij de bushalte en je ziet iemand naast je staan die je erg leuk vindt. Je wilt graag een gesprekje beginnen en misschien zelfs wat flirten, maar je hebt geen idee wat je moet doen. Je begint wat ongemakkelijk heen en weer te wiebelen en kijkt naar de grond. Je voelt je zenuwachtig en verlegen, en je weet niet hoe je de aandacht moet trekken.

Je kijkt op en ziet dat de ander naar je kijkt. Je hart begint sneller te kloppen en je voelt je nog zenuwachtiger. Je probeert een glimlach op je gezicht te toveren, maar het voelt geforceerd. Daarom vraag jij je af hoe je kunt flirten in situaties zoals deze.

16 flirt tips voor singles

Flirten is een kunst. Het is een manier om de ander te laten weten dat je interesse hebt. Maar hoe doe je dat nu op de juiste manier? Misschien ben je van nature wat verlegen of misschien weet je gewoon niet hoe je moet beginnen. Wat je reden ook is, je wilt graag weten hoe je op een charmante en effectieve manier kunt flirten? We hebben een aantal handige tips en trucs die je kunnen helpen bij het flirten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Maak oogcontact

Oogcontact is de basis van flirten. Het laat de ander weten dat je geïnteresseerd bent. Maar pas op dat je niet te lang staart, anders kom je over als een enge stalker.

2. Glimlach

Een glimlach kan wonderen doen. Het maakt je benaderbaar en vriendelijk. Een glimlach laat zien dat je interesse hebt in de ander en dat je openstaat voor een gesprek. Glimlachen creëert aantrekkingskracht en zegt meer dan honderd woorden.

3. Gebruik lichaamstaal

Je lichaamstaal vertelt veel over hoe je je voelt. Zorg voor een open houding, zodat de ander ziet dat je openstaat voor contact. Sta rechtop en laat zien dat je zelfverzekerd bent.

4. Stel vragen

In plaats van over jezelf te praten, stel je vragen aan de ander. Dit laat zien dat je interesse hebt in de persoon en houdt het gesprek gaande. Het toont ook aan dat je oprecht geïnteresseerd bent en dat je graag meer over hem of haar wilt weten.

5. Praat niet te veel over jezelf

Over jezelf praten is niet aantrekkelijk. Geef de ander de ruimte om te praten en toon interesse in wat deze te vertellen heeft. Laat de ander dus ook aan het woord en geef deze de kans om iets te vertellen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Luister actief

Luisteren is belangrijker dan praten. Als je actief luistert, laat je zien dat je geïnteresseerd bent in wat de ander te zeggen heeft. Dat doe je door oogcontact te houden en te knikken. Op deze manier toon je interesse.

7. Geef gemeende complimenten

Iedereen houdt van complimenten, maar geef ze niet te vaak of te overdreven. Maak het compliment uniek en gemeend, zodat de ander zich speciaal voelt.

8. Humor

Humor is een geweldige manier om de ander aan het lachen te krijgen. Maak een grapje, maar overdrijf niet. Het kan een goede manier zijn om de spanning te doorbreken en de sfeer luchtiger te maken. Maar let op: niet iedereen heeft dezelfde humor, dus houd het subtiel en respectvol.

9. Vermijd cliché openingszinnen

Origineel zijn is belangrijk, dus vermijd de cliché openingszinnen die iedereen al kent. Gebruik geen voorspelbare of foute openingszinnen. Het is niet nodig om een openingszin te bestuderen, echt niet. Wees creatief en bedenk iets persoonlijks om het ijs te breken.

10. Geef de ander de ruimte

Geef de ander de ruimte en zorg ervoor dat het niet te intens wordt. Raak de ander niet te vaak aan, anders kan dit benauwende situaties opleveren. Door de ander de ruimte te geven, kom je er sneller achter wat hij of zij van jou vindt.

11. Gebruik non-verbale signalen

Non-verbale signalen, zoals een lichte aanraking of een knipoog, kunnen ook bijdragen aan het flirten. Let wel op dat je geen verkeerde signalen afgeeft.

12. Let op je taalgebruik

Je taalgebruik kan veel zeggen over wie je bent en hoe je je voelt. Let dus op je woordkeuze, de dinge die je zegt en pas je teksten aan op de persoon met wie je praat.

13. Speel een tikkeltje hard-to-get

Een beetje mysterieus zijn is aantrekkelijk. Laat de ander ook een beetje moeite doen om jou te leren kennen. Een beetje hard-to-get spelen mag.

14. Gebruik je charisma

Charisma is een aantrekkelijke eigenschap die mensen van nature hebben. Je kunt je charisma gebruiken om indruk te maken op anderen en ze aan te trekken. Wees zelfverzekerd en positief, en straal kracht uit.

15. Teasen en plagen

Een beetje teasen en plagen kan helpen om de spanning op te bouwen en de ander uit te dagen. Maar let op: ga niet te ver en houd het luchtig en speels.

16. Wees spontaan

Een spontane actie kan de ander verrassen en indruk maken. Probeer iets onverwachts te doen, zoals een spontane dans of het maken van een grapje dat inspeelt op de situatie.

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe liefde, of gewoon wilt genieten van de aandacht, flirten is een geweldige manier om jezelf te laten zien en anderen te laten weten dat je geïnteresseerd bent. Het kan je zelfvertrouwen vergroten en je laten voelen als de meest interessante persoon in de kamer.

Bovendien is flirten een kunst die je kunt ontwikkelen en verfijnen, waardoor het een leuke uitdaging is om te leren. Door te flirten kun je ook spontane en onverwachte ontmoetingen hebben, die je anders misschien niet zou hebben gehad. Je kunt nieuwe mensen ontmoeten, interessante gesprekken voeren en zelfs nieuwe kansen en mogelijkheden ontdekken. Dus, als je wilt flirten, ga ervoor: het is de interessantste manier zijn om jezelf te uiten, plezier te hebben en nieuwe ervaringen op te doen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie