Home Flirten 10 flirt tips voor singles

10 flirt tips voor singles

2 minuten leestijd
0
flirt

Voor sommigen is het flirten natuurlijk, maar voor anderen is het heel moeilijk. Als je eenmaal weet hoe het moet, kun je het in veel situaties toepassen. Het is dan niet meer raar om het te doen en je voelt je er niet meer oncomfortabel bij. Je leert door het te proberen. Je kunt het vervolgens overal en altijd doen om de aandacht te krijgen van andere singles.

Flirten kan met lichaamstaal, maar het kan ook met oogcontact, uitdagen, uiterlijk vertoon en met humor. Als je al deze technieken onder de knie hebt, wordt daten veel makkelijker. De volgende flirt tips kunnen je helpen om een goede indruk te maken bij andere singles:

1. Oogcontact

Flirten begint bij oogcontact. Je hebt oogcontact nodig om iemand te laten weten dat je interesse hebt. Dat is heel wat anders dan iemand aanstaren. Houdt het oogcontact niet te lang gaande zodat je niet te boek komt te staan als een gluurder.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Glimlach

Als je oogcontact hebt gemaakt, dan is het tijd voor een warme glimlach. Je laat ermee zien dat je interesse hebt in de ander. Het zorgt voor aantrekkingskracht omdat de ander weet dat je geniet van het gezelschap. Een lach zegt meestal meer dan honderd woorden.

3. Gebruik lichaamstaal

Het grootste deel van onze communicatie verloopt door middel van het lichaam. Een open houding zorgt ervoor dat je open staat voor contact. Dit wordt ook gezien door anderen. Lichaamstaal zegt veel over hoe je je voelt. Sta rechtop en laat zien dat je zelfvertrouwen hebt.

4. Vragen stellen

In plaats van over jezelf te praten stel je vragen aan de ander. Je houdt het gesprek gaande door vragen te stellen. Je geeft de ander hiermee de kans om te praten en laat zien dat je nieuwsgierig bent. Door vragen te stellen laat je zien dat je interesse hebt in de persoon.

5. Praat niet te veel

Vertel niet te veel over jezelf en leg de aandacht bij de ander. Het voorkomt dat het een eenzijdig verhaal is. Geef de ander de ruimte om te praten, zodat je niet alleen aan het woord bent. Door niet veel te praten kun je laten zien dat je goed kunt luisteren.

6. Luisteren

Luisteren is belangrijker dan praten. Houdt oogcontact tijdens het luisteren en knik geregeld met je hoofd zodat de ander weet dat je aan het luisteren bent. Laat je niet afleiden door de omgeving. Als je laat zien dat je goed luistert weet de ander dat je interesse hebt.

7. Complimenten

Iedereen houdt ervan om complimenten te ontvangen. Doe het echter niet te veel of te vaak zodat je niet overkomt als een slijmerd. Geef een uniek maar gemeend compliment zodat de ander zich aantrekkelijk en speciaal voelt.

8. Humor

Met humor kun je iemand aan het lachen krijgen. Het laat je vrolijke en grappige kant zien. Je hoeft niet een komediant te zijn om de ander aan het lachen te krijgen. Simpele woordgrapjes werken net zo goed als een goed onthouden mop.

9. Geen openingszinnen

Probeer nooit de grappige openingszinnen die je hoort of ergens leest. Deze zijn te voorspelbaar en zijn niet origineel. Meestal zijn ze ook nog eens te grof of te direct om te gebruiken. Wees jezelf zodat je laat zien dat je op een natuurlijke manier een gesprek kunt beginnen.

10. Geef de ander de ruimte

Als je aan het flirten bent, geef de ander dan de ruimte. Zorg ervoor dat het niet te intens is, waarbij je bijvoorbeeld de ander steeds aanraakt. Dit kan voor benauwde situaties zorgen bij de ander. Door de ander de ruimte te geven kom je er ook sneller achter wat de ander van jou vindt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: beste manier om te flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…