Bumble alternatieven: 8 apps en sites die beter zijn

Michael Schouten
Door Michael Schouten
7 minuten leestijd

Alleen vrouwen mogen de eerste move maken. Het liefst nog binnen 24 uur. Het zijn de twee hoofdregels die Bumble anders maken dan andere datingapps. Met de vrouwvriendelijke werkwijze wil de app het datingspel veranderen door het teruggeven van de macht aan vrouwen. Maar hoewel dit op papier een prachtig voornemen is, maakt het juist veel vrouwen gefrustreerd over de gehele date-ervaring.

Wat dat betreft is Bumble een hit-or-mis: of je vindt het helemaal te gek of je vindt het he-le-maal niets. Vrouwen krijgen weliswaar de kracht om de eerste stap te kunnen zetten, maar dit privilege wordt niet altijd beloond. Vrouwen merken namelijk dat ze zich vaker afgewezen voelen wanneer de man vlak na het eerste bericht de match opheft of gewoon niet reageert. De rollen zijn omgekeerd op Bumble, wat zowel in het voordeel als in het nadeel van vrouwen is.

“Zet de eerste stap.” – Bumble

Bumble alternatieven

Als je niet tevreden bent met de werkwijze van Bumble, de aanwezige singles, de prijzen of iets anders: er zijn meer dan genoeg Bumble alternatieven die misschien wel veel beter zijn. Dit zijn de beste alternatieven die wij voorstellen:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

lexa

1. Lexa

Het eerste en beste alternatief voor Bumble is Lexa, een van de eerste datingsites van Nederland. Dat wil echter niet zeggen dat Lexa verouderd is. Integendeel: door de jaren heen heeft Lexa het stoffige imago van zich afgeschud wat al direct zichtbaar is zodra je kennismaakt met de datingapp. Alles heeft een update gekregen en er zijn inmiddels intuïtieve iOS- en Android-apps beschikbaar, terwijl de basis van ‘serieus daten’ hetzelfde is gebleven.

Wil je dat de man ook het gesprek kan starten? En zonder een tijdslimiet? Bij Lexa mag iedereen het gesprek openen, is een match niet nodig en krijg je meer dan 24 uur de tijd om een bericht te versturen. Met andere woorden: je krijgt bij Lexa veel meer vrijheid en flexibiliteit. Meld je gratis aan en bekijk de profielen van mensen bij jou in de buurt.

App StoreGoogle Play

tinder

2. Tinder

Als we het over een alternatief voor Bumble hebben, dan kunnen we Tinder natuurlijk niet negeren. In feite is Bumble niets anders dan een afgeleide van Tinder, gemaakt door een ex-medewerker van Tinder en met dezelfde swipe-to-match methode. In vergelijking met Bumble is Tinder wat meer gericht op entertainment en wat minder op vriendschappen en zakelijke contacten, zoals het geval is bij Bumble BFF en Bumble Bizz. De app van Tinder is gratis met beperkingen, terwijl extra functies beschikbaar zijn tegen betaling.

App StoreGoogle Play

facebook dating

3. Facebook Dating

Dat Facebook gebruikt kan worden voor daten is al jaren bekend. Om degenen die dat doel hebben te ondersteunen heeft Facebook nu ook een officiële datingsectie gemaakt, simpelweg Dating genaamd. Dit afzonderlijke deel van de normale Facebook-app is volledig gratis en maakt gebruik van afzonderlijke profielen. Het staat compleet los van je reguliere Facebook-profiel. Dating is alleen beschikbaar in de app en niet via de website.

App StoreGoogle Play

novamora

4. Novamora

Als casual daten je doel was op Bumble, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat de meeste gebruikers daar niet meteen op zitten te wachten. Als het Bumble-alternatief voor casual daten is Novamora de beste keuze. Bij deze datingsite is niet iedereen op zoek naar een vaste liefdesrelatie, eerder naar een spannende date – en zien ze wel hoe het verder verloopt. Met de FotoZapper van Novamora kun je net als bij Bumble snel foto’s beoordelen. Als jij en de ander elkaar leuk vinden, wordt een gesprek geopend en kun je berichten uitwisselen. Meld je gratis aan bij Novamora om te kijken wie er actief zijn.

App StoreGoogle Play

happn

5. happn

Wat als je nu alleen maar singles in een app zou tegenkomen die je in het echte leven hebt misgelopen? Dat is in het kort van happn aanbiedt: de app waarin je een tweede kans krijgt. Met de datingapp van happn komen de singles die in je buurt zijn geweest voorbij op je tijdlijn. Beoordeel deze singles om aan te geven wie jij leuk vindt en wie niet. Als een ander jou ook leuk vindt, dan is er een Crush: vanaf dat moment heb je contact met elkaar.

App StoreGoogle Play

hinge

6. Hinge

Als je niet langer wilt swipen om liefde te vinden, is datingapp Hinge een alternatief voor Bumble. In tegenstelling tot bijna elke datingapp die vandaag de dag wordt gebruikt, wil Hinge niet dat je snel langs profielen veegt. De app geeft juist veel meer aandacht aan de profielen, wat je ook merkt als je de profielen van gebruikers bekijkt. Van de Prompts tot de spraaknotities: Hinge is net wat anders dan de meeste apps. En meer dan de andere apps richt Hinge zich op relaties.

App StoreGoogle Play

inner circle

7. Inner Circle

Als het een-na-laatste alternatief dat wij geven voor Bumble, stellen we Inner Circle voor – een app van Nederlandse bodem. Hoewel dat Nederlandse tintje niet meteen te zien is in de app, omdat Inner Circle zich meer op het internationale publiek richt, is het wel een van de populairste Nederlandse datingapps. Ondanks dat de app in de beginjaren werd bestempeld als een ‘elite dating app’, zeggen de makers nu dat het voor iedereen die serieus wil daten beschikbaar is. Aanmelden is gratis in de Inner Circle datingapp met extra mogelijkheden die beschikbaar zijn tegen betaling, vergelijkbaar met Bumble Premium.

App StoreGoogle Play

chisple

8. Chisple

Was je een fan van Bumble BFF en waren er niet genoeg kandidaten? Of ben je juist niet onder de indruk van Bumble BFF en wil je een ander vriendschapsplatform proberen? Ontmoetingplatform Chisple is een plek waar je mensen met dezelfde leefstijl en interesses kunt leren kennen. De datingsite voor platonische contacten is voor mensen die nieuwe uitdagingen willen aangaan met nieuwe mensen. Als dit jou aanspreekt, dan is Chisple een alternatief om te overwegen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie