Waarom blokkeert ze mij? 13 redenen waarom je wordt geblokkeerd

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
11 minuten leestijd

Daar gaan we weer, denkt Kim. Wanneer ze haar DM’s opent, vindt ze weer een bericht van een man met wie ze nog nooit contact heeft gehad. ‘Kun je mij helpen?’ staat in het bericht. Ze negeert het contactverzoek, net als alle andere ongewenste DM’s die eraan voorgingen. Maar deze man blijft berichten versturen en dringt aan op een reactie. Wat denk je dat er gebeurt? Juist, hij wordt geblokkeerd.

Het is algemeen bekend dat vrouwen vaak ongewenste berichten ontvangen op datingapps en sociale media. Veel vaker dan mannen. De berichten kunnen variëren van seksueel getinte opmerkingen tot oplichting en bedreigingen. Verschillende onderzoeken tonen dan ook aan dat vrouwen vaker dan mannen slachtoffer zijn van seksueel geweld, intimidatie en stalking op sociale media. Dankzij deze ervaringen hebben vrouwen een muur om zich heen gebouwd en als ze het idee hebben dat jij een gevaar vormt, dan word je geblokkeerd.

Waarom blokkeert ze mij?

De meeste apps hebben de optie om iemand te blokkeren omdat het helpt om de ervaring van de gebruiker te verbeteren. Door iemand te blokkeren kun je je interacties met die persoon beëindigen, zoals ongewenste berichten of verzoeken. Dit kan ook helpen om online pesten te voorkomen. Uiteindelijk is het blokkeren er vooral voor bedoeld om je veiliger te laten voelen tijdens het gebruik van de app.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Voor vrouwen is blokkeren een van de laatste dingen die ze doen als ze geen contact met je willen hebben. In eerste instantie zullen de meeste vrouwen jou en je berichten eerst negeren. Als dat niet werkt, pas dan zullen ze jou blokkeren. Als jij wordt geblokkeerd door een vrouw, dan kun je ervan uitgaan dat je haar grenzen niet hebt gerespecteerd.

In sommige gevallen kan de vrouw je ook blokkeren als er een einde is gekomen aan de relatie of als er een conflict tussen jullie is ontstaan. Dit kan voor haar een manier zijn om afstand te nemen en te voorkomen dat jij contact blijft zoeken, terwijl zij dat niet wil. Voor dit stuk gaan we het echter hebben over waarom je bent geblokkeerd op datingapps en sociale media en wat je kunt doen om dit in de toekomst te voorkomen.

13 redenen waarom je wordt geblokkeerd

Van een ongewenste dickpic tot het verliezen van interesse: er zijn tientallen redenen waarom vrouwen iemand kunnen blokkeren op een app. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom vrouwen je kunnen blokkeren.

1. Ze voelt zich bedreigd

De eerste reden is dat ze zich bedreigd voelt. Vrouwen hebben vaak de neiging om meer wantrouwig te zijn dan mannen. Dus als je te direct of agressief bent, of te snel met seksuele suggesties komt, dan schikt haar dat af. En dan kan ze besluiten om je zomaar te blokkeren. Als je haar iets stuurt wat haar ongemakkelijk maakt of een onveilig gevoel geeft, is het voor haar niet meer dan logisch dat ze jou daarvoor blokkeert.

2. Je bent opdringerig

Vanavond afspreken? Morgen dan? Als je opdringerig bent, kun je haar een tweede reden geven om jou zo snel mogelijk van de app te verwijderen. Als je te veel berichten stuurt of constant om een afspraakje vraagt,, kan dat erg irritant zijn. Te snel gaan is zelden goed wat daten betreft en opdringerig gedrag kan zelfs dodelijk zijn voor je kansen. Want als je dat doet, hebben vrouwen de neiging om je snel te blokkeren. Blijf nooit aandringen omdat dit alleen maar slechtere resultaten zal geven.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Ze is niet in jou geïnteresseerd

Een andere reden waarom een vrouw jou kan blokkeren is omdat ze niet in jou geïnteresseerd is. Als je merkt dat ze niet reageert op wat je stuurt, korte berichten terugstuurt of de conversatie stilvalt na een paar berichten, dan is het tijd om verder te gaan. Blijf je het toch proberen? Dan loop je het risico om geblokkeerd te worden

4. Je bent vervelend

Hebben jullie elkaar op sociale media toegevoegd en plaats je discutabele dingen op je tijdlijn? Houd er dan rekening mee dat ze jou kan blokkeren om wat ze ziet gebeuren op je tijdlijn. Flirt je met je volgers in de reacties? Deel je je sterke mening over vaccinaties? Als ze het absoluut niet eens is met je gedrag, kan ze jou daarom blokkeren.

5. Je verstuurt of deelt beledigende berichten

Ook kan ze jou blokkeren als je beledigende berichten naar haar stuurt. Of memes deelt die aanstootgevend kunnen zijn. Als je haar gevoelens kwetst met een bericht, kan ze uit reactie jou blokkeren. Wat je zei of deelde was zo beledigend, dat ze zich verplicht voelde om actie te ondernemen en jou te blokkeren.

6. Ze voelt dat je haar stalkt

Als er iets is waar vrouwen een hekel aan hebben, dan is het wel creepy gedrag. Gedrag waarbij ze het gevoel krijgen dat je haar volgt en erachter probeert te komen wat ze doet, waar ze heengaat en met ze hij omgaat. Als ze verschillende signalen van stalking opmerkt, dan kan ze besluiten om jou te blokkeren. Al is het alleen maar om eventuele problemen te voorkomen.

7. Ze is haar interesse in jou verloren

Uitleg geven waarom je iemand niet meer leuk vindt is moeilijk. Het is een gevoel dat weg is. In plaats van jou uitleg te geven over haar gevoelens die veranderd zijn, kan ze ervoor kiezen om jou te blokkeren. Want dat is makkelijker, zo denkt ze.

8. Je valt haar seksueel lastig

Dacht je dat ze het leuk zou vinden om tijdens haar werk een foto van je jongeheer te bekijken? Think again. Seksueel getinte berichten, waaronder de dickpic, zijn een belangrijke reden waarom een vrouw jou kan blokkeren. Seksueel lastigvallen gaat verder dan flirten; het betekent dat je seksueel gedrag vertoont dat beledigend of intimiderend is voor de vrouw. Om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt, word jij geblokkeerd.

9. Ze heeft iets negatiefs over je gehoord

Een hele andere reden waarom je geblokkeerd kunt worden heeft niets te maken met de interactie tussen jullie beiden. Ze kan namelijk ook besluiten om jou te blokkeren als ze iets negatiefs over jou hoort van anderen, bijvoorbeeld van vriendinnen. Heb je een seksueel verleden met een van haar vriendinnen en is ze daar net achter gekomen? Het kan zomaar de reden zijn waarom je wordt geblokkeerd.

10. Je vraagt dingen die ze niet wil delen

Ook kan een vrouw jou blokkeren als je dingen vraagt die ze niet wil delen. Dat gaat dan vaak om persoonlijke informatie die ze uit privacybescherming niet met je wil delen. Dus als je te veel persoonlijke informatie van haar vraagt of als je haar steeds opnieuw vragen stelt over hetzelfde onderwerp, kan ze zich ongemakkelijk voelen bij de situatie. Daardoor kan ze ervoor kiezen om de communicatie af te kappen door jou te blokkeren.

11. Ze denkt dat je een catfish bent

Een andere reden waarom ze jou kan blokkeren is als ze denkt dat je een catfish bent. Een catfish is iemand die online een nepidentiteit gebruikt om anderen opzettelijk te misleiden. Ze kan denken dat jij niet degene bent die op de foto’s staat en jou daarom blokkeren. Een dergelijke situatie kun je makkelijk voorkomen door aan te tonen dat jij echt bent, bijvoorbeeld via een videogesprek.

12. Ze vermoedt dat je haar wilt oplichten

Vraag je om geld? Houd er dan rekening mee dat dit een geldige reden is om jou te blokkeren.
Ze kan denken dat je een oplichter bent die haar geld wil aftroggelen door. Als een vrouw vermoedt dat jij een oplichter bent, dan is de kans groot dat ze jou per direct verwijdert om zichzelf te beschermen.

13. Ze wil iets voor jou verbergen

Is ze een relatie begonnen met iemand anders? Het zou zomaar een reden kunnen zijn waarom ze jou blokkeert. In plaats van jou uitleg te geven over de situatie waarin zij zich begeeft, kiest ze voor de makkelijke optie: jou blokkeren.

Het antwoord op je vraag waarom ze jou blokkeert is niet altijd duidelijk. Het kan aan jou liggen, de manier waarop jij je gedraagt en wat je tegen haar zegt. Maar het kan ook aan haar liggen, haar situatie of de dingen die ze heeft gehoord. Al met al zijn er tientallen mogelijke redenen waarom dit gebeurt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie