Home Dating apps Tinder introduceert ‘Are You Sure?’-functie om ongewenste intimidatie te stoppen

Tinder introduceert ‘Are You Sure?’-functie om ongewenste intimidatie te stoppen

1 minuten leestijd
0
tinder ays

Tinder voegt een nieuwe functie toe aan de app om ongewenste intimidatie te stoppen, nog voordat berichten worden verzonden. Met de naam ‘Are You Sure?’ vraagt de functie of je daadwerkelijk een bericht wilt verzenden, want volgens het algoritme zou het een ongewenst bericht kunnen zijn. Volgens Tinder is het de eerste functie in de branche die intimidatie stopt voordat het begint.

Weet je het zeker?

De ‘Are You Sure?’-functie dient als een real-time waarschuwing zodat je twee keer nadenkt over je openingszin. Wil je een bericht versturen dat in potentie ongewenst zou kunnen zijn? Dan wordt een melding getoond op je beeldscherm: de tekst “Are You Sure?” verschijnt, een notificatie die waarschijnlijk wordt vertaald in niet-Engelstalige landen.

Tinder gebruikt kunstmatige intelligentie om schadelijke taal te herkennen. Zodra een tekst als schadelijk wordt gezien, komt de app proactief in actie om te voorkomen dat het bericht wordt verzonden. De afzender wordt gewaarschuwd dat het bericht aanstootgevend kan zijn, waarna deze een moment van bezinning heeft. En dat zou moeten voorkomen dat de persoon op verzenden drukt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Positieve resultaten

Het systeem van de kunstmatige intelligentie is gebouwd op basis van wat de leden in het verleden hebben gerapporteerd. Volgens Tinder wordt het steeds beter in het detecteren van schadelijke taal en zal het in de loop van de tijd blijven evolueren. De functie, die al uitgebreid is getest, vermindert de intimidatie in de app. In eerdere tests heeft het een positief resultaat gehad. Ongepast taalgebruik in verzonden berichten werd met meer dan 10 procent verminderd.

Tinder-gebruikers die de ‘Are You Sure?’-melding hebben gezien werden de maand erna minder vaak gerapporteerd voor ongepaste berichten. Het geeft aan dat de functie niet alleen helpt om het gedrag in hetzelfde gesprek aan te passen, maar ook het gedrag op de langere termijn. Degenen die de melding hebben gezien, melden bovendien zelf ook vaker ongewenst gedrag; het aantal meldingen van ongepaste berichten steeg met 46 procent.

Does This Bother You?

Tinder heeft al een vergelijkbare functie die alleen aan de zijde van de ontvanger aanwezig is. De ‘Does This Bother You?’-functie toont een melding wanneer je een mogelijk aanstootgevend bericht ontvangt op Tinder. Je krijgt de vraag of het bericht aanstootgevend is: de vraag ‘Does This Bother You?’ verschijnt op je scherm. Wanneer je aangeeft dat het aanstootgevend is, dan krijg je de mogelijkheid om de afzender te rapporteren vanwege het ongepaste bericht. De ‘Does This Bother You?’-functie heeft het aantal meldingen van ongewenst gedrag met 37% verhoogd.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opnieuw proberen met ex? Dit zegt wetenschappelijk onderzoek

De periode direct na een relatiebreuk kan extreem moeilijk zijn. Het is een deuk in je ego…