Home Nieuws De ergste en onvergeeflijke vormen van vreemdgaan, volgens onderzoek

De ergste en onvergeeflijke vormen van vreemdgaan, volgens onderzoek

2 minuten leestijd
0
bedrogen

DM’s die je verschuilt voor je partner, inloggen op Second Love en sexting met iemand anders dan je partner: het kunnen allemaal vormen van vreemdgaan zijn, afhankelijk van waar je de grens legt. We zijn het er allemaal over eens dat een one-night stand als vreemdgaan telt, maar die mening delen we niet over een lapdance van een striptease.

Omdat de definitie van ‘vreemdgaan’ nogal breed is en iedereen er een eigen invulling aan geeft, zijn er verschillende vormen van vreemdgaan. Al deze vormen van ontrouw hebben bovendien een andere impact op je relatie – van snel te vergeven tot onvergeeflijk. Wat zijn nu de ergste vormen van vreemdgaan en als ze zich voordoen… onvergeeflijk?

De ergste vormen van vreemdgaan

Wetenschappers hebben al het nodige onderzocht over vreemdgaan. Waarom mensen vreemdgaan, wat de gevolgen zijn, hoe ze het doen en ook welke vormen van ontrouw het meest gevreesd worden. Eén van die onderzoeken is gepubliceerd in het vakblad Adaptive Human Behavior and Physiology en gaat in op de ergste vormen van vreemdgaan.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

De onderzoekers vroegen 447 deelnemers om aan te geven hoe ze zich voelden over verschillende scenario’s van ontrouw. De ergste vorm van vreemdgaan? Het hebben van een emotionele én seksuele relatie met iemand anders. Dit was dan ook de minst vergeeflijke vorm van ontrouw. Het gebruik van onlinediensten – zoals webcamseks – en naar een stripclub gaan, werden daarentegen als de minst ernstige vormen beoordeeld en zouden ook het meest vergeven worden door de deelnemers.

Opvallend detail: de onderzoekers ontdekten ook dat de oudere deelnemers die ervaring hebben met vreemdgaan, meer bereid zijn om hun partner te vergeven dan degenen die jonger zijn en die ervaring niet hebben.

Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Zoals gezegd, zijn er meerdere onderzoeken die een licht werpen op de ergste vormen van vreemdgaan. In een tweede onderzoek, gepubliceerd in de Archives of Sexual Behavior, werden meer dan 63.897 deelnemers gevraagd naar hun reacties op vreemdgaan. Hen werd gevraagd: “Wat is erger: emotioneel of seksueel vreemdgaan?” Het antwoord is… it depends.

Wat de ergste vorm van vreemdgaan is, hangt voornamelijk af van je geslacht en seksuele geaardheid, zo blijkt uit het onderzoek. Want mannen en vrouwen reageren anders op vreemdgaan. Mannen raken het meest van streek door seksueel vreemdgaan en minder van emotioneel vreemdgaan. Bij vrouwen is het juist andersom. Zij vinden emotioneel vreemdgaan erger dan de seksuele variant.

Uit het onderzoek blijkt dat 65 procent van de heterovrouwen emotioneel vreemdgaan erger vindt dan fysiek vreemdgaan. Aan de andere kant vindt slechts 46% van de mannen dat emotioneel vreemdgaan erger is dan fysiek vreemdgaan. Het sekseverschil is echter beperkt tot heteroseksuele deelnemers. Biseksuele en homoseksuele mannen en vrouwen verschillen daarin niet veel van elkaar.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is financieel vreemdgaan? Test of je financiële ontrouw pleegt

Liegen zou een van de meest voorkomende redenen zijn waarom mensen uit elkaar gaan. Het bl…