Onderzoek toont aan: geen seks op de eerste date?

Redactie
Door Redactie
5 minuten leestijd

Daten is spannend voor iedereen. Vooral de eerste date staat bol van de spanning. Je kent de ander nog niet goed en weet niet wat je kunt verwachten. Het kan zijn dat je iemand leuk vindt, maar nog niet weet hoe het eindigt. Het kan ook zijn dat je iemand ontmoet met wie je direct het gevoel hebt dat dit de ware wel eens zou kunnen zijn. Het is dan moeilijk om jezelf in te houden.

Geef het tijd om te ontdekken of je gevoelens echt zijn. Als je iemand voor de eerste keer ontmoet dan kunnen de emoties alle kanten op gaan. Dit kan ertoe leiden dat je te snel seks hebt. Seks op de eerste date is niet goed om meerdere redenen. Ten eerste blijkt uit een onderzoek onder 10.932 personen dat wachten met seks geassocieerd wordt met een positievere toekomst voor de relatie.1 Dat is niet het enige. Hier volgen nog een aantal redenen waarom seks op de eerste date geen goede keus is.

De verkeerde dynamiek

Als je iemand de eerste keer ontmoet en direct seks hebt dan is de relatie meteen fysiek terwijl de nadruk eigenlijk op het emotionele en persoonlijke vlak hoort te liggen. Je leert de persoon dan anders kennen. De ander weet dan ook minder over jou. De dynamiek van de relatie verandert hierdoor met als gevolg dat je de persoon niet leert kennen zoals het hoort bij een langdurige relatie.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Schuldig voelen

Seks op de eerste date zorgt er voor dat de vrouw, en vaak ook de man, zich de dag erna schuldig voelt. Veel mensen denken dat mannen seks op de eerste date heel normaal vinden maar dat is niet zo. Het zijn ook veel mannen die de volgende ochtend een schuldig gevoel hebben. Het is niet goed voor het zelfvertrouwen van beide personen als de seks te snel plaatsvindt. Het is natuurlijk een ander verhaal als het om een sexdate gaat.

De verkeerde volgorde

Als de seks al op de eerste date plaatsgevonden heeft, dan is de volgende stap heel ver weg. Seks hoort iets te zijn waar beide personen naar uit horen te kijken. Door seksueel contact te hebben op de eerste date wordt de kans sterk verkleind om de relatie naar een volgende stap te brengen. De personen leren elkaar heel anders kennen als er seks in het spel is geweest. Als je met iemand date, dan leer je iemand van een heel andere kant kennen. Deze periode van kennismaken wordt overgeslagen door te vroeg seks met elkaar te hebben.

Mannen

Mannen staan er meestal voor open; seks op de eerste date. Er zijn veel mannen die erover fantaseren en dagdromen. Toch is het meestal niet wat de mannen interesseert. Het brengt jullie uiteindelijk ook niet dichter bij elkaar. Er moet eerst een emotionele band zijn voordat dat het geval is. Tijdens een eerste date is bijna niet mogelijk om dat al te weten. Daar zijn meestal een paar dates voor nodig om het in te kunnen schatten. Na een paar dates wordt het duidelijk of je een toekomstige partner kan worden of niet. Dat is bijna niet mogelijk op de eerste date.

Verkeerde signalen

Door met een man op de eerste date naar bed te gaan kun je verkeerde signalen afgeven. Het kan de man aan het denken zetten dat je mogelijk niet de eigenschappen hebt waar hij naar op zoek is. Als de man op zoek is naar een vrouw voor een serieuze relatie, dan is seks op de eerste date niet nodig.

De man kan dan wachten omdat seks niet het doel is van de date. Het doel is elkaar te leren kennen en kennis te maken met de ander. Er is dan ook een duidelijk verschil tussen wat de man wil en nodig heeft. Seks is iets wat elke man snel wil maar elke man kan wachten voor de juiste vrouw.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Hoe je seks kunt voorkomen op de eerste date:

  • Laat weten dat je de man aantrekkelijk vindt
  • Zeg dat er meer is tussen jullie dan een one night stand
  • Drink geen of weinig alcohol
  • Laat de man zo snel mogelijk weten dat je niet zo bent
  • Spreek niet thuis af
  • Geen gesprekken over seks

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
3 reacties