Tinder symbolen, pictogrammen en buttons: dit is wat ze betekenen

Michael Slender
Door Michael Slender
7 minuten leestijd

Tinder is niet voor niets de populairste dating app ter wereld. Het is enorm gemakkelijk om te gebruiken en heeft een breed scala aan opties beschikbaar voor leden. Van swipen en liken tot matchen en chatten: Tinder heeft het allemaal.

Hoewel de basiswerking van Tinder nog steeds extreem simpel is, geldt dat niet alle features in de app. Het zijn er tegenwoordig zoveel dat ze niet eens meer op één hand te tellen zijn. We hebben de Boost, Super Like, Rewind, Picks, Explore en noem het maar op. En elk van deze features heeft een eigen symbool, pictogram of button. Hoe weet je nu welk symbool bij welke functie hoort? We vertellen je er meer over.

Rode X Tinder nope

Het rode X-symbool staat gelijk aan het afwijzen van een profiel. Je gebruikt het om aan te geven dat je niet geïnteresseerd bent. Een tik op het rode X-symbool voert dezelfde actie uit als naar links vegen op het profiel.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Groene hart Tinder Like

Met de button met het groene hart-symbool geef je aan dat je iemand leuk vindt. Het is hetzelfde als naar rechts vegen op een profiel. Als jij op het groene hart-symbool tikt en de ander doet dat ook bij jou: ‘It’s a Match!

Oranje terugspoel-symbool Tinder Rewind

Met de oranje button kun je je laatste veegactie ongedaan maken. Hiermee kunt je je keuze wijzigen als je per ongeluk of te snel naar links of rechts hebt geveegd of een Super Like hebt gebruikt terwijl je dat niet wilde. Deze Rewind-feature is alleen beschikbaar voor leden met een Tinder Plus-, Gold- of Platinum-lidmaatschap.

Blauwe ster Tinder Super Like

De blauwe ster op Tinder staat voor de Super Like. Met deze button kun je een Super Like geven, wat vergelijkbaar is met een swipe naar boven. Wanneer je naar boven veegt op een profiel die jij leuk vindt, krijgt je eigen profiel een blauwe gloed wanneer de ander het ziet. Zie je een blauwe ster achter de naam van een match? Dan heeft diegene jou een Super Like gegeven.

Super Likes zijn niet gratis. Tinder Gold- en Platinum-abonnees krijgen 1 Super Like per week gratis. Losse Super Likes zijn door iedereen aan te schaffen.

Paarse bliksemschicht Tinder boost icon

De paarse bliksemschicht is de boostknop waarmee jij je Tinder-profiel kunt boosten. Wanneer je deze functie activeert, wordt je profiel de komende 30 minuten aanzienlijk meer getoond aan mensen in je regio. De Tinder Boost kan je helpen om meer matches te krijgen in minder tijd. Tinder Gold- en Platinum-abonnees krijgen 1 Boost per maand gratis. Individuele Boosts zijn zonder abonnement beschikbaar.

Blauw vinkje tinder icon verified

Het blauwe vinkje bij een naam betekent dat diegene zichzelf heeft geverifieerd. Met dit blauwe vinkje kun je aan anderen laten zien dat jij bent wie je zegt te zijn. Om dit blauwe vinkje te krijgen, moet je je identiteit verifiëren bij Tinder. Dit doe je door deze stappen te volgen:

  1. Open Tinder en tik op het profielpictogram
  2. Tik op het grijze vinkje bij je naam
  3. Tik op Doorgaan zodra je ‘Word geverifieerd’ ziet staan
  4. Geef Tinder toegang tot je camera
  5. Positioneer je gezicht in het ovaal en tik op ‘Ik ben er klaar voor’
  6. Volg de instructies om een korte videoselfie op te nemen

Wanneer het proces is voltooid en je aanvraag voor fotoverificatie is goedgekeurd, stuurt Tinder je een bericht om te laten weten dat je profiel is geverifieerd. Tinder voegt dan het geverifieerd vinkje toe aan je profiel.

Gouden hart tinder icon gold

Het gouden hart-pictogram staat symbool voor Tinder Gold. Alles wat in Tinder in een gouden kleur wordt getoond, valt onder dit betaalde abonnement. Het gouden hart-symbool toont degenen wie hebben aangegeven dat ze jou leuk vinden – een van de voordelen van het Gold-abonnement. Zie je een gouden hartje op Tinder? Dan heeft het met Tinder Gold te maken.

Gouden diamant Tinder Picks

Met Tinder Top Picks laat de app je een aantal topkeuzes zien. Daarvoor gebruikt Tinder het gouden diamant-symbool, een pictogram dat veel op een ster lijkt.

Zwarte hart tinder icon platinum

Het zwarte hart-pictogram staat symbool voor Tinder Platinum. Een zwart hart op Tinder geeft je meer mogelijkheden in de app, nog meer dan de mogelijkheden die Tinder Plus en Tinder Gold bieden.

Blauwe pin tinder-icon-paspoort

De blauwe pin wordt gebruikt als locatie-icoon. Daarmee kun je je locatie veranderen als onderdeel van Tinder Paspoort.

Blauwe camera

Het blauwe camera-pictogram in het gesprek met een Tinder-match geeft je de mogelijkheid om een videogesprek te starten met je match. Voordat je het videogesprek kunt starten, moeten jullie beiden de functie activeren.

Blauw schild

Het blauwe schild-pictogram is een snelkoppeling naar het Veiligheidscentrum van Tinder. Als je op de button tikt, krijg je de optie om de gebruiker te rapporteren of de match op te heffen.

Dubbel blauw vinkje

Het dubbele blauwe vinkje staat voor een leesbevestiging. Het bericht is gelezen als er een dubbel blauw vinkje en plus-pictogram bij een bericht worden getoond.

Groene stip

Het pictogram met de groene stip toont dat diegene onlangs actief is geweest. Het groene stipje zegt dat deze persoon de afgelopen 24 uur online is geweest. Het is echter mogelijk om deze status uit te schakelen zodat niemand kan zien of je onlangs actief was.

Rode stip

De rode stip in de lijst met matches geeft aan dat dit een nieuwe match is. De rode stip kan ook getoond worden als je een nieuw bericht hebt ontvangen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie