Wat je niet moet doen als je een vrouw net leert kennen (18 fouten)

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
11 minuten leestijd

Nieuwe contacten zijn altijd spannend, vooral als het om een prachtige vrouw gaat die je net hebt leren kennen. Je voelt de vonken overspringen en je kunt niet wachten om meer over haar te ontdekken. Maar voordat je in volle vaart vooruit stormt is het handig om te weten hoe je deze prille connectie het beste kunt behandelen. Want er zijn een aantal valkuilen die je moet vermijden in deze delicate fase van het daten.

18 dingen die je niet moet doen

We nemen we je mee op reis door de donkere steegjes van onhandigheid en vertellen we je wat je juist NIET moet doen als je een vrouw net leert kennen. Want in de wereld van daten en relaties is het belangrijk om te weten wat je níét moet doen om die veelbelovende vonk niet te laten vervagen. Dit zijn achttien dingen die je niet moet doen als je een vrouw net leert kennen.

1. Langere berichten sturen dan zij

Een goede balans in je appgesprekken is belangrijk. Als je constant langere berichten stuurt dan zij, kan dat overweldigend zijn. Ze zal denken: “Hij lijkt best wel wanhopig met die lange berichten.” Houd de lengte van je berichten gelijk aan die van haar, of zelfs iets korter. Houd het licht en leuk, zoals appjes bedoeld zijn. Bewaar de inhoudelijke gesprekken voor persoonlijke ontmoetingen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Het wachtspel spelen

Je hebt een leuke date gehad en je voelde echt een klik. Maar in plaats van meteen een berichtje te sturen, besluit je te wachten. Je denkt dat het goed is om een beetje mysterieus te blijven. Maar wat je niet beseft, is dat zij misschien denkt dat je niet geïnteresseerd bent. Ze wacht op een teken van jou, maar dagen gaan voorbij en je stuurt geen bericht. Ze begint te twijfelen en uiteindelijk verliest ze haar interesse. Wachten met appen kan gezien worden als desinteresse of spelletjes spelen, doe dat dus niet.

3. Meerdere berichten sturen

We kennen het allemaal: je stuurt een bericht en wacht vol spanning op een reactie. Maar die blijft uit. Als je niet meteen een antwoord krijgt, is het geen goed idee om haar meteen opnieuw te berichten. Dit wordt ook wel de ‘dubbele app’ genoemd en kan al snel overkomen als te intens. Geef haar de ruimte en wacht er even mee voordat je nog een bericht verstuurt.

4. Confronteren omdat ze niet meteen reageert

Als een vrouw niet meteen reageert, dan heeft ze je bericht waarschijnlijk gelezen en het beoordeeld als ‘niet belangrijk genoeg’ om meteen op te reageren. Confronteer haar niet met het feit dat ze niet reageert. Accepteer het. Het kan zelfs wat agressief overkomen als je haar ermee confronteert. Laat haar met rust en wacht geduldig af.

5. Denken dat de buit binnen is

Je hebt jezelf klaargemaakt voor de tweede date: een mooie outfit en een glimlach op je gezicht. Maar je realiseert je niet dat je het belangrijkste bent vergeten – je hygiëne. Je adem ruikt naar uien, je nagels zijn vies en je hebt jezelf niet goed gewassen. Waarom? Omdat je denkt dat je haar hart al hebt veroverd. Stop niet met moeite doen voor haar: tijdens het daten niet en daarna ook niet.

6. Haar overladen met cadeaus

Aantrekkingskracht is niet te koop. En het kopen van cadeaus is dus geen garantie voor een goede indruk. Probeer haar niet te overtuigen met cadeaus, maar met je persoonlijkheid. Bovendien kan het geven van cadeaus onnodige druk op haar leggen en haar het gevoel geven dat ze iets verschuldigd is. Bewaar de cadeaus voor later.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

7. Gevoelens uiten vóór het flirten

Als je iets met haar wilt, flirt dan eerst met haar en uit later pas je gevoelens. Sommige mannen uiten eerst hun gevoelens om vervolgens te flirten, maar dat is de verkeerde volgorde. Het is niet zo dat je toestemming krijgt om te flirten nadat je je gevoelens voor haar hebt geuit. Voor een natuurlijke opbouw van de connectie geef je haar eerst de hints met flirten. Pas later zeg je wat je voor haar voelt.

8. Onaangekondigd verschijnen

Een onaangekondigd bezoekje op haar werk kan in de films heel romantisch lijken. In het echt? Niet bepaald. Het is eerder wat griezelig gedrag, als een voorbode voor stalking. Vrouwen houden van verrassingen, maar niet verrassingen zoals deze. Als je haar wilt zien, maak dan samen een afspraak.

9. Altijd voor haar beschikbaar zijn

Wees niet altijd beschikbaar wanneer ze wil afspreken. Laat zien dat je een eigen leven hebt met interessante hobby’s en een sociaal leven. Je tijd is waardevol. Als ze jou wil zien, moet ze een afspraak maken – net als alle anderen. Met andere woorden: laat het niet allemaal van jou kant komen. Zij mag ook moeite doen om tijd vrij te maken voor jou. Door dit te doen, vergroot je je aantrekkingskracht.

10. Opscheppen

Het is niet nodig om te pronken met al je prestaties. Je hoeft niet non-stop te praten over je geweldige baan, je dure auto en je luxueuze vakanties naar Dubai. Je wilt jezelf promoten en indruk maken, maar weet je wat vrouwen echt afschrikt? Arrogantie. Natuurlijk is het goed om trots te zijn op je prestaties, maar overdrijf het niet. Toon oprechte interesse in je date en luister ook naar wat zij te vertellen heeft. Op die manier kun je een echte connectie maken die niet gebaseerd is op jouw ego.

11. Plannen maken voor de verre toekomst

Je hebt jullie plannen voor het komende jaar al uitgestippeld. Je weet wanneer jullie elkaar familie gaan ontmoeten en ook heb je al ideeën voor de zomervakantie. Het probleem? Dat je haar nog maar één keer hebt gezien. Als je een vrouw net leert kennen, is het verstandig om niet te ver vooruit te plannen. Het kan intimiderend zijn voor een vrouw als je al plannen maakt, terwijl jullie contact nog pril is.

12. Opdringerig zijn

Als een vrouw je beter wil leren kennen, dan zal ze dit op haar eigen tempo willen doen. Niet op jouw tempo. Daarom geef je haar de ruimte. Dat wil ook zeggen dat je niet opdringerig moet zijn, want dit kan haar afschrikken. Respecteer haar grenzen en haar behoefte aan ruimte en tijd voor zichzelf.

13. Te snel oordelen

In de beginfase van een relatie is het belangrijk om open te staan voor nieuwe ervaringen en mensen. Een ruimdenkende houding werkt het beste als je iemand net leert kennen. Want ondanks al je meningen en perspectieven, kun je te snel oordelen. Als je dit doet, sluit je jezelf af voor mogelijke relaties en verrijkende ervaringen.

14. Respectloos gedrag

Je denkt dat je haar als een prinses hebt behandeld, maar toch ziet ze af van een volgende date. Waarom? Het echte antwoord zal ze jou waarschijnlijk niet vertellen. Maar de kans is groot dat je de ober in het restaurant niet op een onbeleefde manier had moeten aanspreken. En ook had je beter geen denigrerende opmerkingen moet maken over andere mensen in de buurt. Ook al toon je respect voor haar, een gebrek aan respect voor anderen is een grote rode vlag voor je date.

15. Veel complimenten geven

Laat de gladde praatjes achterwege. Het is niet nodig om haar vijf complimenten binnen een uur te geven. Ze begrijpt het na één compliment ook wel. Hoewel complimenten worden gewaardeerd, kan het geven van veel (of niet-oprechte) complimenten overkomen alsof je iets van haar wilt – zoals seks. Probeer vooral origineel en oprecht te zijn met je complimenten en overdrijf het niet.

16. Aan jezelf twijfelen

Je bent constant aan het twijfelen aan jezelf en dat zorgt voor een negatieve houding. Je maakt je zorgen of je wel goed genoeg voor haar bent en je laat dit ook merken. Hoe denk je dat zij dit ziet? Een gebrek aan zelfvertrouwen kan vrouwen afschrikken. Geloof in jezelf, want je bent de moeite waard. Wees zelfverzekerd en straal positieve energie uit, zelfs als je zelfvertrouwen op een dieptepunt zit.

17. Veel drinken

Een drankje of twee kan de stemming en het gesprek bevorderen, maar te veel alcohol werkt averechts. Het leidt snel tot ongepast gedrag en verlies van controle. Houd het bij een verantwoorde hoeveelheid om een verkeerde indruk te voorkomen.

18. Snel fysiek contact zoeken

In het begin van de datingfase is het verstandig om fysiek contact langzaam op te bouwen, zodat beide partijen zich op hun gemak voelen. Jij bent er misschien meteen klaar voor om haar aan te raken. Maar is zij dat ook? Wees niet te handtastelijk, aangezien dit de vrouw ongemakkelijk kan maken.

Uiteindelijk is iedereen uniek en heeft iedereen een andere mening over wat je wel en niet moet doen tijdens het daten. Want wat voor de ene persoon afschrikwekkend kan zijn, kan voor een ander juist aantrekkelijk zijn. Daarom is het altijd slim om je eigen afweging te maken. Maar de dingen die je gelezen hebt? Die kun je beter wel vermijden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie