Home Flirten 12 manieren om te flirten terwijl je een mondkapje draagt

12 manieren om te flirten terwijl je een mondkapje draagt

3 minuten leestijd
0
corona

Vóór de coronapandemie vond daten tegelijkertijd buiten en binnen de digitale wereld plaats. Elke dag had je de kans om je soulmate tegen het lijf te lopen. Op een feestje, in een café of in de supermarkt, het was normaal om jezelf bloot te stellen aan andere mensen. Maar nu zet je nauwelijks een stap buiten je bubbel. En als je dat doet, dan ben je gedeeltelijk bedekt door een lapje stof dat we een mondkapje noemen.

Terwijl de discussie over het nut van een mondkapje nog dagelijks wordt gevoerd, is er geen discussie over de hinder die het masker met zich meebrengt. Het is niet alleen lastiger om elkaar te horen, ook de non-verbale communicatie gaat drastisch achteruit wanneer de helft van je gezicht verborgen is.

Het is dus geen verrassing dat het mondkapje singles in de weg zit om vrijuit te kunnen flirten. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat een kwart van de singles het moeilijk vindt om te zeggen of iemand met een mondkapje op aantrekkelijk is. En daardoor zijn ze minder geneigd om een flirtpoging te doen, omdat ze niet kunnen inschatten of de ander daar wel op zit te wachten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Flirten met een mondkapje

Dating coach Jean Smith zegt tegen Metro dat nog niet alles verloren is. Als je wilt weten hoe je moet flirten met gezichtsbedekking, dan heeft Smith de antwoorden op je vragen. Dit zijn 12 manieren om te flirten met een mondkapje op.

1. De knipoog

Knipogen doen we tijdens een inside-joke, maar vooral ook tijdens het flirten. Het is een van de universele, niet-subtiele manieren om het iemand te laten weten: “Ik vind je leuk!”

2. De Mona Lisa-glimlach

Hoewel een groot deel van gezicht bedekt is door het mondkapje, helpt het nog altijd om te lachen. Want ook al is het onderste deel van je gezicht bedekt, een grijns zoals die van Mona Lisa geeft je de juiste “lach” in de ogen.

3. Grote pupillen

Als we ons tot iemand aangetrokken voelen, worden de pupillen van nature groter. Nu hebben we geen interne app waarmee we de grootte van de pupillen kunnen afstellen, maar het helpt je wel om te bepalen of een ander je aantrekkelijk vindt. En weten dat iemand jou aantrekkelijk vindt, zet de deur open om een praatje te maken.

4. Baby doll eyes

Er is een reden waarom alle beauty-apps functies hebben om de ogen groter te maken. Het is menseigen om aangetrokken te worden tot grote ogen – ook wel baby doll eyes genoemd. En dat is ook een deel van de reden waarom we de gezichten van baby’s zo schattig vinden: omdat de ogen onevenredig groot zijn. De flirttip? Om jezelf er schattiger uit te laten zien, kun je proberen om je ogen wat verder te openen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

“We proberen onze gevoelens te verbergen, maar vergeten dat onze ogen spreken.” – Jean Smith

5. De zij-blik

Een stiekeme blik van opzij, die opvallend genoeg is om opgemerkt te worden, trekt de aandacht van iedereen. Het valt ons op als iemand naar ons kijkt. De zij-blik kan daardoor best flirterig zijn, omdat je de daarmee indruk wekt dat je geïnteresseerd bent.

6. Intense ogen

Er zijn blikken, en er zijn blikken. Want sommige keren kijk je wel en zie je eigenlijk niets, maar andere keren kijk je en kun je je ogen er niet meer van afhouden. Onderschat niet wat de ogen kunnen overbrengen als het gaat om intentie. Maar pas ook vooral op dat je niet begint te staren, want dat is creepy.

7. Tel tot drie

Er is een dunne grens tussen bewust oogcontact maken en onbedoeld staren. Om te laten merken dat je interesse hebt, kun je proberen om drie seconden lang oogcontact te houden. Niet korter en al helemaal niet langer dan dat, want dan wordt het al snel een discutabele move.

8. Duidelijk oogcontact

De blikken die kruisen en blijven plakken: het is de klassieke intro van een romantische ontmoeting. Het lijkt alsof iedereen het kan, maar in werkelijkheid vinden veel mensen het lastig om oogcontact te maken én houden. Duidelijk oogcontact zoeken is zelfs met een mondkapje op een flirterig gebaar.

9. De lichaamsscan

Het op en neer bewegen van je aandacht, van hoofd naar voet en terug, is een duidelijk signaal: het zegt dat je interesse gewekt is. Maar let op: volgens Smith mag het alleen worden gebruikt als er al een wederzijdse aantrekkingskracht is vastgesteld. Het kan dan dienen als een non-verbaal compliment van: “Oh, ik zie je en wat ik zie, bevalt me!”

10. Opgetrokken wenkbrauwen

De snelle opgetrokken wenkbrauw maakt een sterkere indruk dan oogcontact alleen. Het fungeert als een vraag voor de degene met wie je flirt: “Wat denk je ervan?”

11. Weg- en terugkijken

Kijk, wegkijken en meteen weer terugkijken is de powermove: het zegt onmiskenbaar dat je de ander aan het bekijken bent. En als de ander beide blikken ziet, dan is het een krachtig signaal.

12. De regel van drie

Volgens de datingcoach is drie het magische flirtgetal. Om interesse te tonen, kijk je drie keer naar iemand. Als ze into you zijn, weet je het de derde keer. Als ze bij de derde blik geen signaal teruggeven, dan is het tijd om je verlies te nemen: op naar de volgende.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …