6 Grindr alternatieven die misschien wel beter zijn

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
8 minuten leestijd

Voordat onze smartphones de rol van matchmaker innamen, was het ontmoeten van homomannen een lastige onderneming. Het vereiste een trip naar de dichtstbijzijnde homobar of een duistere parkeerplaats. In het beste geval had je een contact gevonden via een dubieuze chatroom, al dan niet wetende dat het wéér om een faker bleek te gaan. En toen kwam daar Grindr, de eerste gay datingapp ter wereld die het mogelijk maakte om ‘online’ te cruisen.

Grindr, dat is opgericht in 2009, werd een iconisch en wereldwijd datingmerk. De technologie van de datingapp stelde mannen in staat om elkaar te vinden en in alle vrijheid hun vleugels te spreiden – en vaak ook hun benen. Het was een paradijs voor homomannen die ermee kennismaakten. Maar Grindr is allang niet meer de enige datingapp voor gay, bi en queer mannen. En ook is het niet voor iedereen de beste keuze.

Grindr alternatieven

Ben je ouder dan 35 jaar en op zoek naar een leeftijdsgenoot? Dan is een andere app dan Grindr beter, omdat 80% van de Grindr-profielen jonger dan 35 is, zo zegt Grindr zelf. Wil je geen hookup, maar een serieuze relatie? Ook dan is het wellicht beter om uit te wijken naar een andere app. Kortom, Grindr is niet altijd de beste keuze als je een date of liefde zoekt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat de reden ook is, er zijn gelukkig meer dan genoeg Grindr-alternatieven die misschien wel veel beter zijn voor wat jij zoekt. Afhankelijk van je wensen en eisen kunnen er meer singles zijn, meer oudere mannen of serieuzere mannen. Dit zijn de beste alternatieven die wij voorstellen:

GayParship

1. gayParship

Daten voor liefde is moeilijk. Dat is gewoon een feit waar iedereen het over eens is. En als je een man bent die zich aangetrokken voelt tot mensen van hetzelfde geslacht, dan is het wellicht nog wat moeilijker. Grindr, de bekende datingapp voor homo’s, heeft het misschien makkelijker gemaakt om in contact te komen met andere mannen, maar hoeveel mannen zijn daar werkelijk op zoek naar romantiek? Het antwoord zal je niet verrassen: het zijn er weinig, heel weinig.

Als romantiek en liefde je doelen zijn, dan is gayParship een van de beste apps om te overwegen. Geen snelle sekafspraken, maar langdurige verbintenissen: dat is in het kort waar het om gaat op deze app. Het is bedoeld voor serieuze en iets oudere mannen (30+) die een betrouwbare vent aan de haak willen slaan.

App StoreGoogle Play

lexa

2. Lexa Gay

Als een van de traditionele datingsites van Nederland merkte Lexa al vele jaren geleden dat niet alleen hetero’s een serieuze relatie willen. Homo’s willen dat ook, want ook zij willen zich geliefd voelen en verliefd worden. Is dat precies hoe jij er ook over denkt? Voor Lexa is het de reden geweest om de datingsite ook beschikbaar te stellen voor mannen die mannen zoeken.

Met gedetailleerde profielen, handmatige en automatische controles en geverifieerde gebruikers is de gayversie van Lexa een van de veiligste datingplatforms. Als je denkt dat je klaar bent voor een serieuze ervaring, dan is dit de app om te proberen.

App StoreGoogle Play

romeo

3. Romeo

Als een ander alternatief voor Grindr hebben we Romeo, een sociaal netwerk en datingapp voor gay’s. In veel opzichten is Romeo vergelijkbaar met Grindr, maar toch is het weer heel wat anders. Omdat het platform veel kenmerken heeft van een sociaal netwerk, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Zoek lokaal en bij jou in de buurt naar mannen en jongens, zoeken groepen, op andere locaties en landen of beoordeel foto’s: er is geen tekort aan features.

Wat betreft de gebruikers van de app valt te zeggen dat het niet alleen voor de snelle seksdate is bedoeld. Romeo heeft een brede doelgroep, waarbij het maken van vrienden of het vinden van een trainingsmaatje ook niet wordt uitgesloten. Of je er nu de man van je dromen wilt ontmoeten of een vriend met voordelen: het kan allemaal bij Romeo.

App StoreGoogle Play

taimi

4. Taimi

Ondanks het feit dat Taimi een redelijk nieuwe gayapp is, geldt het nu al wel als een Grindr-alternatief. Taimi is een LGBTQ+ platform voor dating, chatten en sociaal netwerken dat inmiddels al tientallen miljoenen gebruikers heeft. De app groeit snel, bouwt continu aan nieuwe features en heeft in korte tijd al een groot stuk van de gaydatingmarkt in beslag genomen. Mede dankzij de gebruiksvriendelijke Taimi app en livestreamingfuncties blijven mannen terugkomen naar deze app, die dus ook gebruikt kan worden voor daten.

Taimi zegt dat het alles heeft wat je nodig hebt. Alle features die gemaakt worden, zijn ontstaan na vragen van gebruikers. Met Discovery kun je snel andere gebruikers ontdekken, met Digest kun je verhalen en posts lezen en met Groups kun je up-to-date blijven met alles wat je interesseert. Om meer veiligheid te bieden bestaat Taimi Protect dat verschillende en meerdere verificatieniveaus heeft.

App StoreGoogle Play

scruff

5. Scruff

Als een van de alternatieven die enorm veel op Grindr lijkt is er Scruff. Met meer dan 20 miljoen gebruikers wereldwijd en gemiddeld iets ouder dan op Grindr heeft Scruff een plek in deze lijst met alternatieven verdiend. Bekijk profielen in de buurt met de zoekfunctie en filters of chat met Scruff-leden wereldwijd. “Op welk type je ook valt, je vindt ze hier”, zegt Scruff zelf over de app.

Gezien de werkwijze van Scruff zien we ook een duidelijke overeenkomst met Tinder, want swipen is mogelijk in deze app. Swipe naar rechts om aan te geven dat je geïnteresseerd bent, naar links als die persoon niets voor jou is. Scruff is gratis in gebruik, terwijl een Pro-abonnement nodig is om van alle functies gebruik te kunnen maken.

App StoreGoogle Play

Gaybuddy

6. Gaybuddy

Wil je nu gewoon meteen chatten en heb je niet meteen de behoefte om vanavond nog af te spreken? Een populaire chatsite is Gaybuddy, dat vooral bedoeld is voor sekschatcontacten. Ondanks dat Gaybuddy niet als app beschikbaar is, kan de website wel gebruikt worden op mobiele telefoons en tablets. Gaybuddy is een profielenwebsite waarbij iedereen een eigen profiel heeft, foto’s kan toevoegen en elkaar kan benaderen. Daarmee is deze gaysite een van de simpelste alternatieven.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie