Gesprek beginnen op dating app als vrouw: open het gesprek op Bumble

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
10 minuten leestijd

Als vrouw zijnde ben je misschien niet gewend om het gesprek te openen. Maar als je je hebt aangemeld bij een app als Bumble, dan zul je die eerste stap toch moeten zetten. Bij Bumble mogen alleen vrouwen het eerste bericht versturen en dat is heel wat anders dan reageren op het eerste bericht van een ander.

Zo kan het gebeuren dat je vingers boven het scherm blijven zweven, twijfelend over wat je moet zeggen om zijn aandacht te trekken. De twijfel slaat toe – wat zet je eigenlijk in een openingsbericht? Hoe start je een gesprek dat niet alleen zijn interesse wekt, maar ook een echte connectie tot stand brengt? Een gesprek beginnen op een datingapp is niet eenvoudig en daar gaan we jou meer over vertellen.

Gesprek beginnen als vrouw

Het eerste bericht versturen kan soms best spannend zijn. Je moet er niet alleen voor zorgen dat je opvalt tussen al die andere matches, maar ook dat je een boeiend gesprek begint waarmee je indruk maakt. Maar hoe doe je dat? Met deze handige tips helpen we je op weg om een boeiend gesprek te beginnen op een datingapp als Bumble waar vrouwen het eerste bericht mogen versturen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Maak elk openingsbericht uniek

Het doel is niet om zoveel mogelijk gesprekken te beginnen en hopen op een reactie. Nee, dat werkt niet. Ook niet als je één keer een grappige zin hebt bedacht die je vervolgens naar elke match verstuurd. Iedereen heeft het door wanneer je dat doet. En als ze het opmerken, zullen ze zelden reageren. Ga dus niet voor aantallen, want daardoor kun je goede matches verliezen. Kies dus zorgvuldig je woorden, pas je bericht elke keer aan de match aan en ga voor gesprekken die zowel jou als je match echt interesseren.

2. Onderzoek zijn profiel

We snappen het, het is verleidelijk om gewoon willekeurig wat te zeggen om het ijs te breken. Maar door zijn profiel goed te bestuderen en iets specifieks te benoemen, maak je meteen een goede indruk. Wat valt je op aan zijn profiel? Welke details lijken onbelangrijk, maar zijn juist heel belangrijk? Misschien hebben jullie wel dezelfde hobby’s, zijn jullie beiden kattenliefhebbers, of hebben jullie een passie voor koken. Zoek naar iets bijzonders en gebruik het als springplank voor je eerste bericht.

3. Zoek naar een gemeenschappelijke basis

Zoek naar iets in zijn profiel waar je hetzelfde over denkt of dezelfde mening over hebt. Dit kan een idee, een visie of een interessant feit zijn. Dit zal het gesprek meteen een vliegende start geven.

4. Stel een open vraag

Niets doodt een gesprek sneller dan een saaie, gesloten vraag waarop alleen ‘ja’ of ‘nee’ geantwoord kan worden. Ga voor open vragen die hem uitnodigen tot een uitgebreider antwoord. Bijvoorbeeld: ‘Wat is het beste boek dat je dit jaar hebt gelezen?’ Zo geef je je match de kans om uitgebreid te reageren en leer je meteen meer over zijn interesses.

5. Complimenteer zijn persoonlijkheid

Een compliment geven kan nooit kwaad, maar zorg ervoor dat het niet oppervlakkig is. In plaats van te zeggen: ‘Je ziet er leuk uit’, kun je bijvoorbeeld zeggen: ‘Ik bewonder je passie voor gewichten’. Zo laat je zien dat je écht geïnteresseerd bent in wie hij is als persoon.

6. Vraag hem om z’n mening of advies

Mensen vinden het vaak leuk om hun mening te delen en advies te geven. Dus waarom maak je daar geen gebruik van? Stel een vraag als: ‘Wat vind jij de beste plek om te sporten in [naam stad]?’ Of: ‘Heb je tips voor een leuke serie?’ Hiermee toon je niet alleen interesse in zijn gedachten, maar het opent ook mogelijkheden voor andere gespreksonderwerpen.

7. Praat over gedeelde ervaringen

Hebben jullie iets gemeen uit het verleden? Misschien komen jullie allebei uit dezelfde stad, hebben jullie op dezelfde universiteit gezeten, of hebben jullie allebei dezelfde opleiding gevolgd. Het delen van deze ervaringen kan voor veel plezierige gesprekken zorgen.

8. Deel iets over jezelf

Een gesprek gaat twee kanten op, dus laat ook iets van jezelf zien. Maar vergeet niet dat het niet je volledige levensverhaal hoeft te zijn. Een kleine sneak peek van je interesses of een leuke anekdote kan wonderen doen. Dat maakt je menselijk en toegankelijk voor hem.

9. Vraag om een gunst

Deze datingtip klinkt misschien een beetje vreemd, maar het werkt eigenlijk best goed. Mensen zijn eerder geneigd om je te helpen als je om een kleine gunst vraagt. Vraag bijvoorbeeld om een leuke Netflix-serie aan te raden of om een grappige mop te delen. Breek het ijs ermee om meteen een connectie te maken.

10. Deel verhalen

Verhalen zijn altijd boeiend. Of het nu gaat om een grappige anekdote, een spannend avontuur, of een ontroerende gebeurtenis, verhalen delen is krachtig. Het is niet alleen een leuke manier om het gesprek levendig te houden, maar het kan ook diepgaande gesprekken op gang brengen. Misschien ontdek je wel gedeelde ervaringen of gedeelde waarden die jullie nog dichter bij elkaar brengen.

11. Praat over dromen of de toekomst

Dit is een geweldige manier om te ontdekken wat zijn doelen en ambities zijn. Vraag naar zijn dromen voor de toekomst of wat hij nog graag wil doen. Heeft hij een bucketlist? Zo krijg je een dieper inzicht in zijn persoonlijkheid en kun je ontdekken of jullie toekomstplannen bij elkaar passen.

12. Maak hem aan het lachen

Lachen is een universele taal, en het is bewezen dat humor de aantrekkingskracht vergroot. Wees niet bang om een grappige opmerking te maken of een leuke woordspeling te delen. Als je jouw match aan het lachen krijgt, is de kans groot dat hij graag meer berichten met je wil uitwisselen.

13. Houd rekening met zijn leeftijd

Leeftijd is maar een getal, maar het kan wel van invloed zijn op jullie gespreksonderwerpen. Als je match bijvoorbeeld veel ouder is, zullen jullie waarschijnlijk andere referentiepunten hebben dan wanneer hij jonger is. Pas je gesprek aan op zijn leeftijd om ervoor te zorgen dat jullie op dezelfde golflengte zitten.

14. Praat over huisdieren

Huisdieren zijn een geweldig gespreksonderwerp. Vraag naar zijn huisdieren of de schattige foto’s die hij in zijn profiel heeft staan. Zijn ze wel echt van hem? Mensen zijn vaak dol op hun harige vrienden en praten er graag over. Het is een vrij makkelijke manier om een band te creëren.

15. Vraag naar positieve herinneringen (of negatieve ervaring)

Positieve herinneringen brengen een glimlach op iemands gezicht. Vraag naar zijn favoriete vakantiebestemming of een geweldige herinnering uit zijn jeugd. Aan de andere kant kan het delen van een gedeelde negatieve ervaring, zoals het wachten op een vertraagde vlucht, een gevoel van saamhorigheid creëren.

16. Check je bericht

Foutloze berichten laten zien dat je zorg en aandacht besteedt aan wat je zegt of typt. Check je bericht voordat je het verzendt om ervoor te zorgen dat er geen spelfouten of grammaticale fouten zijn. Klopt de zinsopbouw en geen dt-fouten? Voer altijd een snelle controle uit vóórdat je op versturen tikt.

17. Stuur een follow-up

Als je na een tijdje nog steeds geen reactie hebt ontvangen, aarzel dan niet om een follow-up te sturen. Soms kan het leven gewoon in de weg zitten, en een herinnering kan het gesprek weer op gang brengen. En nee, dat is niet wanhopig. Het geeft alleen maar aan dat je extra geïnteresseerd bent om hem te leren kennen.

18. Ga verder als je geen antwoord krijgt

Soms zal het gebeuren dat je geen reactie krijgt op je eerste bericht. Het overkomt iedereen, zelfs de knapste mensen op datingapps. Het is echter geen reden om de moed op te geven. Niet iedereen zal reageren op je bericht, en dat is helemaal oké. Blijf openstaan voor nieuwe gesprekken en vergeet iedereen die niet reageert zo snel mogelijk.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie