26 datingtips voor vrouwen die een fatsoenlijke man willen vinden

Michael Schouten
Door Michael Schouten
17 minuten leestijd

Stel je voor: je zit aan een tafeltje, midden in een bruisende menigte, omringd door opgewonden gesprekken en zachte achtergrondmuziek. Je voelt de kriebels in je buik terwijl je je voorbereidt op een date met een man die je hebt leren kennen op een datingapp. Is James, de man waar we het over hebben, de fatsoenlijke man die je hart sneller doet slaan en je ziel doet zingen?

Na vele, vele slechte ervaringen met foute mannen hoop je James de man is die je met respect behandelt en je waardeert voor wie je bent. Je hoopt dat hij naar je luistert en je het gevoel geeft dat je gehoord wordt. Zal hij eerlijk en oprecht zijn? Zal jij je veilig voelen in zijn aanwezigheid?

26 datingtips voor vrouwen

Voordat je jezelf volledig laat meeslepen door de magie van het moment, is het goed om even terug te gaan naar de basis. Daten begint namelijk al vóórdat je iemand leert kennen en nog voordat je hem ontmoet aan een tafeltje in een café. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je een goede man vindt in een doolhof van romantiek, vol onverwachte wendingen en verborgen valkuilen? We hebben X datingtips verzameld die je kunnen helpen bij het vinden van die bijzondere man.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Investeer in jezelf

Allereerst: stel jezelf op de eerste plaats. Neem de tijd om jezelf te ontdekken, je passies na te jagen en persoonlijk te groeien. Als je in jezelf investeert, straal je zelfvertrouwen en eigenwaarde uit, waardoor je aantrekkelijker wordt voor fatsoenlijke, nette mannen. Een vrouw die haar eigen leven opbouwt en gelukkig is met zichzelf en haar leven, is een vrouw die gewild is door deze mannen.

2. Vertrouw op je intuïtie

Je intuïtie is een krachtig kompas bij het daten. Luister naar je onderbuikgevoelens. Als iets niet goed aanvoelt, negeer het dan niet. Vertrouw op jezelf en laat je niet meeslepen door mooie woorden of oppervlakkige charme. Een fatsoenlijke man zal je respecteren en je intuïtie zal je vertellen dat hij je niet bewust pijn zal gaan doen.

3. Let op acties, niet alleen op woorden

Woorden kunnen mooi en verleidelijk zijn, maar acties spreken luider. Let op hoe een man zich gedraagt en hoe hij jou behandelt. Reageert hij snel en toont hij oprechte interesse? Of laat hij je dagenlang in het ongewisse? Een goede man zal consistent zijn in zijn gedrag en zijn beloftes nakomen. Hij zal je laten zien dat hij te vertrouwen is door zijn acties, niet alleen door zijn woorden.

4. Wees selectief op datingapps

Op datingapps is het verleidelijk om met veel mannen te praten en je opties open te houden. Maar om een fatsoenlijke man te vinden, is het belangrijk om selectief te zijn. Laat je niet misleiden door een knappe profielfoto op een leeg profiel. Neem de tijd om profielen zorgvuldig te bekijken en let op gedeelde waarden en interesses. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit en focus op mannen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Je tijd is kostbaar en daarom het is belangrijk om selectief te zijn met wie je in gesprek blijft. Wees kieskeurig in het kiezen van de mannen met wie je date. Net zoals je bij het winkelen alleen de beste producten selecteert, selecteer je bij het daten ook alleen mannen die eigenschappen hebben die bij je passen. Neem geen genoegen met minder.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Wees eerlijk in je profielbeschrijving

Het is verleidelijk om jezelf beter voor te doen dan je bent. Dat doen de meeste mensen op datingapps. Maar eerlijkheid duurt het langst. Wees daarom authentiek in je profieltekst en beschrijf jezelf op een positieve en unieke manier. Overdrijf niet. Op die manier trek je mannen aan die echt geïnteresseerd zijn in wie je bent, en niet in een gefabriceerde versie van jezelf.

6. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit

Je succes om een datingapp draait niet om het aantal berichten dat je ontvangt. Het draait om de kwaliteit van deze bericht. Neem de tijd om te reageren op mannen die echt moeite doen om een interessant gesprek met je aan te knopen. Vermijd de mannen die kopiëren en plakken. Ga voor diepgaande gesprekken in plaats van oppervlakkige, snelle flirts. Door je te concentreren op kwaliteit, filter je automatisch de goede mannen eruit.

7. Stel vragen en luister actief

Het is niet moeilijk om verstrikt te raken in eindeloze monologen over jezelf. Maar daarmee weet je nog niets over de man en of hij fatsoenlijk is. Daarom moet je zelf een aantal gerichte vragen stellen die je meer vertellen over zijn karakter. Stel deze vragen en luister actief naar wat hij te zeggen heeft. Een aantal voorbeelden:

  • Wat betekent respect voor jou en hoe laat je dat merken in een relatie?
  • Hoe ga je om met conflicten of meningsverschillen?
  • Hoe ga je om met de emoties van je partner? Ben je empathisch en begripvol?
  • Wat zijn je normen en waarden en hoe zie je die weerspiegeld in je dagelijks leven?
  • Wat zijn je belangrijkste levenservaringen en hoe hebben deze jou gevormd?
  • Hoe ga je om met stress en druk in het leven?
  • Op welke manieren investeer je in persoonlijke groei en ontwikkeling?
  • Hoe belangrijk is trouw en loyaliteit voor jou in een relatie?
  • Op welke manier(en) toon je genegenheid en liefde aan je partner?
  • Hoe ga je om met persoonlijke fouten en verantwoordelijkheid nemen voor je acties?

8. Vermijd oppervlakkige gesprekken

Als je op zoek bent naar een fatsoenlijke man, is het belangrijk om oppervlakkige gesprekken te vermijden. Ga voorbij de standaard “Hoe gaat het?” en “Wat doe je voor werk?”-vragen. Stel diepgaandere vragen die de kern van iemands persoonlijkheid raken. Zo kom je erachter of jullie echt op dezelfde golflengte zitten.

9. Let op rode vlaggen

Het is essentieel om rode vlaggen niet te negeren. Deze rode vlaggen kunnen voorkomen dat je met een man gaat daten die je hetzelfde gaat behandelen als alle eerdere foute mannen. Als een man onbeleefd, respectloos of opdringerig is, is dat een duidelijk teken dat hij niet de fatsoenlijke man is waar je naar op zoek bent. Net zoals je bij het rijden stopt voor een rood verkeerslicht, moet je ook stoppen en aandacht besteden aan deze waarschuwingssignalen. Wees bereid om snel afscheid te nemen van mannen die niet aan je normen voldoen.

10. Communiceer je verwachtingen

Wees duidelijk en eerlijk over je intenties en wat je zoekt in een relatie. Communiceer je verwachtingen met de mannen die je spreekt. Dit helpt om potentiële misverstanden te voorkomen en trekt mannen aan die op dezelfde golflengte zitten als jij. Het helpt daarbij ook vooral om aan te geven wat je wilt (positief) en niet zozeer wat je níet wilt (negatief).

11. Leer hem beter kennen voordat je je hart opent

Het is verleidelijk om jezelf volledig te laten meeslepen door de romantiek, maar het is belangrijk om geduldig te zijn en iemand echt te leren kennen voordat je je hart volledig opent. Vergelijk het met het ontvouwen van een prachtige bloem. Elke bloemblaadje heeft tijd nodig om zich te openen en zijn ware schoonheid te onthullen. Neem de tijd om de lagen van zijn persoonlijkheid te ontdekken en zorg ervoor dat jullie op verschillende niveaus goed met elkaar matchen.

12. Houd je eigen leven in balans

Daten is leuk, nieuwe mannen leren kennen ook. Maar terwijl je dat doet, is het belangrijk om je eigen leven in balans te houden, ook wanneer je aan het daten bent. Blijf tijd besteden aan je vrienden, familie en hobby’s. Mannen die je respecteren zullen daar geen problemen mee hebben.

13. Let op non-verbale signalen

Communicatie is niet alleen verbaal, maar ook non-verbaal. Wat zegt hij met zijn houding en gedrag en niet met woorden? Let op z’n lichaamstaal en de kleine signalen die hij daarmee geeft. Non-verbale signalen kunnen veel onthullen over iemands intenties en karakter.

14. Geef jezelf de tijd om hem te leren kennen

Rome is niet in één dag gebouwd, en een goede relatie staat niet meteen als een huis. Er moet eerst een solide fundering onder. Neem de tijd om mannen echt te leren kennen voordat je jezelf volledig investeert. Als dat seksuele onthouding betekent, dan is dat iets om te overwegen. Voor een goede man zal dat geen probleem zijn. Hij zal begrijpen dat vertrouwen tijd nodig heeft om te groeien.

15. Vermijd gratis datingapps

Wanneer het aankomt op datingapps, kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor de gratis opties. Echter, het gebruik van betaalde datingapps kan vele voordelen bieden als het gaat om het vinden van een fatsoenlijke man.

Vergelijk het met het investeren in kwaliteit in plaats van te settelen voor iets wat minder waardevol is. Betaalde apps trekken over het algemeen serieuzere gebruikers aan die bereid zijn te investeren in het vinden van een relatie. Dit vergroot de kans om gelijkgestemde mensen te ontmoeten die ook op zoek zijn naar een serieuze relatie. Denk dan aan deze datingplatforms:

16. Vraag hem naar zijn vorige relaties

Net zoals je reviews zou controleren voordat je een product koopt, is het belangrijk om meer te weten te komen over de relatiegeschiedenis van de man met wie je date. Stel openhartige vragen over zijn vorige relaties, hoe ze zijn geëindigd en wat hij ervan heeft geleerd. Dit zal je inzicht geven in zijn emotionele volwassenheid en bereidheid om te groeien in een nieuwe relatie.

17. Onderzoek of hij een stabiel leven heeft

Voordat je je hart verliest aan een man, is het verstandig om te onderzoeken of hij een stabiel leven heeft. Kijk naar zijn stabiliteit op verschillende gebieden, zoals carrière, financiën en sociale relaties. Vergelijk het met het controleren van de bouwkundige staat van een huis voordat je erin gaat wonen. Een stabiel leven zorgt voor een stevige basis waarop jullie samen kunnen bouwen.

18. Google zijn naam (om uit te sluiten dat hij een crimineel is).

In dit digitale tijdperk kan een snelle zoekopdracht op Google je vaak waardevolle informatie geven. Voordat je jezelf volledig overgeeft aan zijn charmes, is het verstandig om zijn naam te googelen om eventuele rode vlaggen te ontdekken.

19. Zoek referenties

Net zoals je referenties zou opvragen voordat je iemand in dienst neemt, kun je ook referenties opvragen in de datingwereld. Praat met gemeenschappelijke vrienden, kennissen of zelfs ex-partners (indien mogelijk en gepast) om meer inzicht te krijgen in de man met wie je een relatie overweegt. Deze referenties kunnen waardevolle informatie verschaffen over zijn karakter, betrouwbaarheid en eerdere ervaringen met relaties. Het is een extra stap om ervoor te zorgen dat je geen verkeerde keuze maakt.

20. Stel grenzen

Wees niet bang om je grenzen aan te geven. Grenzen stellen voorkomt dat je in situaties terechtkomt waarin je je niet wilt begeven. Ze voorkomen dat je onrealistische verwachtingen najaagt en een ongezonde balans creëert. Bovenal beschermen grenzen je mentale gezondheid.

Ondanks dat je het misschien moeilijk vindt om je grenzen aan te geven, is het ook meteen een test van de man. Een fatsoenlijke man zal je grenzen namelijk erkennen en er rekening mee houden. Hij zal je niet proberen te dwingen of ongemakkelijk laten voelen.

21. Leer van het verleden, maar blijf open

Houd altijd rekening met je eerdere datingervaringen, maar laat het verleden je niet belemmeren om open te staan voor nieuwe mogelijkheden. Niet alle mannen zijn hetzelfde. Elke man is uniek en verdient een eerlijke kans. Een nette man kan zich onderscheiden van je vorige ervaringen en je verrassen met zijn oprechtheid en toewijding.

22. Wees jezelf en wees trots op wie je bent

Authenticiteit is aantrekkelijk. Wees trots op wie je bent en laat je ware persoonlijkheid stralen. Gebruik niet overdreven veel filters op je foto’s om elke imperfectie bij te schaven – laat jezelf zien zoals je bent. Goede mannen waarderen echtheid en ze zullen van je houden om wie je bent.

23. Creëer een sterk supportnetwerk

Omring jezelf met een sterk supportnetwerk van vrienden en familie. Zij kunnen je steunen en advies geven tijdens het daten. Meer mensen weten nog altijd meer dan één. En degenen die niet in de hectiek van daten zitten, zullen eerder de rode vlaggen opmerken. Je supportnetwerk kan je ook helpen bij het nemen van beslissingen.

24. Wees geduldig en geef niet op

Het vinden van een respectvolle, aardige man kan tijd kosten, dus wees geduldig en geef niet op. Soms moet je door een hoop verkeerde matches heen om de juiste persoon te vinden. Het kan dus zijn dat je onderweg met enkele teleurstellingen te maken krijgt, maar blijf geloven dat de juiste persoon voor jou er is. Blijf trouw aan jezelf, verlaag jezelf niet tot een ander niveau en blijf vooral positief.

25. Vertrouw op jezelf en je eigen beslissingen

Uiteindelijk is het belangrijkste om te vertrouwen op jezelf en je eigen beslissingen. Je kent jezelf het beste en je weet wat je nodig hebt en verlangt in een relatie. Laat je niet te veel beïnvloeden door de meningen van anderen, maar volg je eigen intuïtie en gevoel.

26. Verlies de moed niet

Daten kan soms ontmoedigend zijn, vooral als je foute mannen tegenkomt. Maar geef niet op. Zoals elke vrouw verdien jij ook een fatsoenlijke man die jouw liefde en zorgzaamheid waard is. Houd de moed erin en dan is het slechts een kwestie van tijd voordat je hem ontmoet.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie