Goede man? 20 tekenen dat hij een good guy is

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
11 minuten leestijd

Elke vrouw is op zoek naar een goede man. Een man die je wakker maakt met een ontbijtje op bed, de perfecte schoonzoon voor je ouders is en een man waar jij en je vrienden meteen van gaan houden. Een man die geweldig is in bed, die goed voor je zorgt en je verrast met bloemen. Het klinkt bijna te goed om waar te zijn. En het lijkt wel of deze mannen alleen maar bestaan in films.

Er zijn een aantal kwaliteiten waar vrouwen naar zoeken zijn als ze op zoek zijn naar een goede man. En dan hebben we het over de persoonlijkheidskenmerken, niet over de fysieke eigenschappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trouw, intelligentie en zorgzaamheid. Want een sexy mannenkapsel, sixpack en een dikke BMW maken een man niet ‘goed’, zijn persoonlijkheid wel.

20 kwaliteiten die een goede man bezit

Als je op zoek bent naar de kwaliteiten van een deugdelijke man, ben je waarschijnlijk op zoek naar compatibiliteit op lange termijn. Iemand die bij je past, maar vooral goed voor je is – in goede en slechte tijden. En dan zit je goed met een goede man, want volgens onderzoek is een good guy meer gewild voor duurzame relaties.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Maar wat zijn nu de eigenschappen van de welbekende good guy? Wat heeft hij te bieden wat vrouwen nodig hebben? Dit zijn 20 eigenschappen die een goede man bezit en die van hem een excellente partner maken.

1. Hij is loyaal

Loyaliteit is voor veel vrouwen de belangrijkste eigenschap die een man moet hebben. Een loyale partner zal er altijd voor je zijn tijdens alle ups en downs in het leven. Hij laat je niet in de steek als het leven moeilijk wordt.

2. Hij is geduldig

Iemand die worstelt met woedebeheersing kan manipulatief, veeleisend, explosief, humeurig en opvliegend zijn. Het hebben van dergelijke problemen kan grote problemen veroorzaken in een langdurige relatie. Een goede man, daarentegen, is geduldig. Hij geeft je de tijd om je gevoelens te verwoorden en denkt na voor hij iets zegt.

3. Hij is verantwoordelijk

Veel vrouwen verlangen naar stabiliteit in hun relaties. Ze willen een man die de last van het leven met met hun kan delen. Een verantwoordelijke man kent de taken en plichten die hij moet doen. Hij komt afspraken na en weet wat zijn rol en verplichtingen zijn.

4. Hij is ondersteunend

Vrouwen willen graag weten dat wat ze doen wordt gewaardeerd door hun partner. Of ze nu 40 uur per week aan haar carrière werkt, haar passies najaagt of floreert als een huismoeder; een goede man steunt je daarin.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Hij is empathisch

Een man die jouw standpunten inziet en jouw gevoelens voelt? Dat is een goede man, een man die zichzelf in jouw schoenen kan plaatsen. Samenleven met een man die niet empathisch is, kan erg lastig zijn. Elke ruzie zal nergens op uitlopen, omdat hij nooit jouw standpunt zal begrijpen.

6. Hij is bescheiden

Het is fijn dat je man trots is op zijn daden en een zelfverzekerde man is altijd aantrekkelijk. Maar dit moet wel enigszins in evenwicht zijn; je wilt namelijk geen arrogante man. Een gezonde mate van nederigheid is wat een goede man typeert.

7. Hij is een teamspeler

Je wilt een man die je supporter in het leven zal zijn? iemand die met je samenwerkt in plaats van tegen je? En die je grootste fan in het leven is? Een goede man is een teamspeler; iemand met wie je het gevoel hebt in een team te zitten.

8. Hij is aanhoudend

Iemand die volhardend is, geeft niet op en loopt niet weg. In plaats daarvan werkt hij net zo hard aan de relatie als jij. Hij onthoudt de relatiemijlpalen, gaat moeilijke gesprekken niet uit de weg en zet zich in om je gelukkig te maken.

9. Hij is romantisch

Veel vrouwen hebben in hun kinderjaren romantische sprookjes gelezen en Disney-films gekeken. Daarom is er nog altijd de hoop op de prins op het witte paard. Nu heeft gemiddelde goede man geen paard tot zijn beschikking, maar wel een arsenaal aan verrassingen. Een goede man is dankbaar voor de kleine dingen die je voor hem doet en dat laat hij merken: van het sturen van bloemen zonder reden of het belletje om je stem te horen en hoe je dag verloopt.

10. Hij is zelfverzekerd

Iedereen wil bij iemand zijn die tevreden is met zichzelf. Iemand die zijn flaws kent en die geaccepteerd heeft. Een goede man die – ondanks zijn mindere punten – tevreden is met wie hij is als persoon. Samen zijn met iemand die zeker van zichzelf is, kan je relatie verbeteren. Hij heeft namelijk het volste vertrouwen in jou en jullie relatie.

11. Hij is respectvol

Een goede man behandelt je als een waardig en waardevol mens. Hij geeft je een voorkeursbehandeling.
Hij hecht waarde aan wie je bent, wie je was en wie je in de toekomst wilt zijn. Je mag er zijn. Maar dat geldt niet alleen voor jou: een goede man behandelt anderen ook respectvol.

12. Hij is optimistisch

Een eigenschap die een goede relatie kan doen mislukken, is een kritische houding. Je hebt iemand nodig die niet de neiging heeft om alle fouten te vinden en jou de schuld te geven van alle kleine dingen die je doet. De juiste persoon hoeft namelijk niet altijd gelijk te hebben. Hij is vrolijk en positief over de wereld in het algemeen. Daarnaast lacht hij veel. Lachen is een van de belangrijkste dingen in een relatie. Het versterkt de band tussen jullie.

13. Hij is flexibel

De wereld is altijd aan het veranderen en zo ook het leven. Een flexibele man is fijn om aan je zijde te hebben. Je kunt niet voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren, dus deze eigenschap is erg belangrijk. Een goede man beweegt met je mee.

14. Hij is ruimdenkend

Een van de belangrijkste eigenschappen die een man kan hebben is ruimdenkendheid. Je wilt bij iemand zijn die naar je luistert en het in overweging neemt. Niet iemand die altijd gelijk wil hebben en de mening van een ander niet duldt. Een good guy kan de dingen vanuit alle gezichtspunten bekijken voordat hij een beslissing neemt.

15. Hij is waarderend

Vrouwen zullen veel minder geluk vinden in een relatie als er geen waardering wordt getoond. Veel relaties mislukken wanneer er een gebrek aan waardering is, terwijl het helemaal niet zo moeilijk om is om je waardering te uiten. Dit kan via een compliment, een kaartje of bos bloemen.

16. Hij is stabiel

Veiligheid is een natuurlijke behoefte van mensen, zowel voor vrouwen als voor mannen. Maar in tegenstelling tot mannen zoeken vrouwen dat meer bij hun partner dan andersom. En dat is iets wat een stabiele man kan bieden. Stabiliteit kan gaan over het hebben van een stabiele baan of inkomen, maar het kan ook gaan over hebben van een stabiele vriendengroep of familie.

17. Hij is betrouwbaar

Een goede man is betrouwbaar. Hij komt zijn afspraken na. Hij is een persoon waarop je kunt rekenen, want hij doet wat hij zegt dat hij gaat doen. Natuurlijk kan een goede man ook iets vergeten, maar dat doet hij niet met opzet.

18. Hij is eerlijk

Een goede man is oprecht en altijd eerlijk. Hij geeft het wisselgeld terug als de kassière hem te veel geld teruggeeft en liegt niet waar hij was. Een man die je altijd de waarheid zal vertellen, ook wanneer je dit liever niet wilt horen, is een goede man.

19. Hij is een goede luisteraar

Communicatie is een enorm belangrijke factor in evenwichtige relaties. Je moet kunnen zeggen wat je wil zonder onderbroken te worden. Een goede man laat dit toe. Als hij arrogant is of narcistische trekjes heeft, dan vindt hij het luisteren naar anderen vermoeiend. Dit verschil maakt duidelijk met welke man je te maken hebt. Een goede man laat je praten zonder het onderwerp te veranderen zodat het uiteindelijk toch om hem draait.

20. Hij is trouw

Het is bijna vanzelfsprekend, maar een goede man respecteert de grenzen die jullie hebben vastgesteld. Hij gaat niet – zonder toestemming – vreemd met anderen en praat niet negatief over jou tegen anderen. Hij komt voor je op wanneer het nodig is en blijft trouw aan jou en de relatie.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie