Home Relatie 10 tekenen dat je relatie gedoemd is te mislukken

10 tekenen dat je relatie gedoemd is te mislukken

4 minuten leestijd
0
fail liefde

Mensen daten en beginnen relaties met de bedoeling dat deze langdurig gaan aanhouden. Misschien wel voor altijd… wie weet. Helaas is dit slechts een illusie voor de meeste relaties. Bijna iedereen krijgt eerst te maken met een paar mislukte relaties voordat ze de ware vinden. En vaak kun je het einde van een relatie al een tijdje zien aankomen. Er zijn een aantal signalen waaraan je kunt herkennen dat de relatie gedoemd is te mislukken.

Een verloren zaak… of toch niet?

In een relatie kom je ups en downs tegen. Soms gedragen jullie je als verliefde pubers, het andere moment lijkt de vlam tussen jullie volledig gedoofd te zijn. Je financiële situatie, stressfactoren zoals werk of vermoeidheid; het kunnen allemaal factoren zijn die leiden tot een down-periode. Maar soms is het meer dan alleen een down-momentje in de relatie… en gaat het de verkeerde kant op.

10 tekenen dat je relatie gedoemd is te mislukken

Herken je een van deze slechte gewoontes? Dan dreigt je relatie te gaan mislukken. Maar wil je niet dat de relatie gaat eindigen? Gelukkig ben je er nog op tijd bij. Want herkennen dat het op deze manier niet gaat werken is de enige manier om problemen te overwinnen. Dit zijn 10 tekenen dat je relatie gedoemd is te mislukken.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

1. Je hebt nooit meer ruzie met je partner

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar regelmatig ruzie maken met je partner is volledig normaal en gezond. Je hebt nu eenmaal te maken met frustraties en meningsverschillen in relaties. Als je constant ruzie hebt is dit natuurlijk ook geen goed teken, maar als jullie nooit meer een discussie of ruzie hebben is dit ook zeker een voorspelling van tegenspoed.

Als je niet langer bereid bent om te investeren in de relatie door met je partner te discussiëren of dingen te uiten die je dwars zitten in de relatie, dan ben je ook niet langer meer verbonden aan de relatie. Wanneer dit het geval is, is het einde van de relatie nabij.

2. Je prioriteert tijd met anderen boven tijd met je partner

Er is niets aan de hand als je soms liever uitgaat met je vrienden of even een avondje alleen wilt doorbrengen met Netflix – dat verlangen hebben we allemaal. Maar zodra je deze tijd altijd prioriteert boven tijd met je partner, moet je goed gaan nadenken of je nog wel in de relatie wilt blijven. De tijd die je samen doorbrengt met je partner zou nooit als een verplichting moeten voelen.

3. Je houdt contact met potentiële partners

De meeste mensen zijn sociale dieren en hebben vriendschappen met mensen van het andere geslacht. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar als je in contact blijft met Tinder-contacten of anderen die potentieel relatiemateriaal zijn, dan houd je je dus al bezig met mogelijke relaties na de break-up met je huidige partner. Potentiële partners op de reservebank houden? Geen goed teken.

4. Je geeft al je andere hobby’s en passies op

In het begin van een relatie geven mensen vaak hun hobby’s en passies op. De verliefdheid in het begin van een relatie kan je volledig opslokken. Je wilt alleen maar tijd met je partner doorbrengen en andere zaken verdwijnen naar de achtergrond. Maar zodra de relatie langer aanhoudt en serieuzer wordt, corrigeert dit zichzelf meestal. Maar als dit zo blijft, dan is de persoon met wie je samen bent misschien niet goed voor je.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

5. Je gaat nooit meer samen op date

Lekker ergens een hapje eten, naar de bioscoop of een mooie wandeling maken. Een date kan van alles zijn. Het moment dat jullie niet meer de tijd nemen om zo’n uitstapje te plannen en wat quality time met elkaar door te brengen, betekent het einde voor de relatie. Zolang je regelmatig op date gaat, houd je de liefde levend. Als je dat niet doet, dan dooft het langzaam uit.

6. Kleinzielig zijn

Woon je samen met je partner? Gedraag je je onvolwassen en kleinzielig over huishoudelijke taakjes, terwijl je dat eerder niet deed? Dan weet je dat de relatie niet lang meer gaat aanhouden. Is hij weer eens vergeten de vuilniszak buiten in de container te gooien? In plaats van dat je het volwassen vraagt, of dat je het zelf met gemak even weggooit, laat je het daar staan – totdat het gaat stinken. Dit gedrag is funest voor een relatie en een teken dat het gedoemd is te mislukken.

7. Je voelt je aangetrokken door letterlijk iedereen

Als je merkt dat je je aangetrokken voelt door iedere man of vrouw in de kroeg of iedere persoon die je tegenkomt op Instagram, dan is je relatie op de lange termijn gedoemd te mislukken. Je kunt natuurlijk altijd enige aantrekkingskracht voelen tot iemand, maar als je echt verliefd bent op je partner, zou je je niet aangetrokken moeten voelen door iedereen die er enigszins knap uitziet.

8. Je laat dingen die je eigenlijk wel wilt doen

Stel: je ontmoet iemand, je wordt verliefd en je gaat samenwonen. Je woont een tijdje samen en je komt er dan pas achter dat je partner niet in het huwelijk gelooft of geen kinderwens heeft. Als je van kleins af aan al droomt van een groot gezin of een glamoureuze bruiloft, dan kan dit een enorm probleem gaan vormen. Misschien niet meteen, maar op de lange termijn is het onvermijdelijk.

Je zult wel meerdere dingen tegenkomen waar je het niet over eens bent, maar over dit soort grote dingen kun je geen compromis sluiten. Relaties tussen mensen met compleet verschillende langetermijndoelen zullen uiteindelijk altijd mislukken.

9. Je vermijdt intimiteit

Intimiteit is erg belangrijk in een relatie. Van handen vasthouden en kussen tot knuffelen en seks. Zodra je merkt dat je geïrriteerd raakt door de gedachte dat je partner je aanraakt, is de relatie gedoemd te mislukken. Het is zelfs een van de sterkste tekenen dat de relatie niet lang meer zal standhouden, zoals iedereen weet die dit heeft ervaren.

Seks is dan misschien niet het belangrijkste onderdeel van een relatie, maar intimiteit zorgt wel voor een sterkere band tussen twee mensen. Het is een manier van liefde tonen en zodra je hier geen behoefte meer aan hebt, is de relatie ten einde.

10. Je vergeet belangrijke details

Je bent onlangs het jubileum van de relatie van jou en je partner vergeten. Je bent het niet alleen vergeten, maar het kan je ook niets schelen dat jullie het niet gevierd hebben. Zodra je niet meer geeft om belangrijke mijlpalen in de relatie of om het samen te vieren, laat dat alleen al zien dat de relatie gedoemd is te mislukken.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Kibbelen in een relatie: 2 technieken om er geen conflict van te maken

Iedereen ligt wel eens in de clinch met een partner. In het ergste geval leidt dat tot een…