5 dating apps voor singles met een kinderwens

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
15 minuten leestijd

Daten kan een enorme uitdaging zijn als je een kinderwens hebt. Als je aan het daten bent zonder deze kinderwens zit er voor je gevoel een stuk minder druk achter, en kun je meer ontspannen op je dates gaan. Werkt het niet? Jammer dan. Dan zie je het volgende keer wel weer, wanneer je ooit weer op een nieuwe date gaat. Het komt ooit wel goed en je hebt geen haast. Bij iemand met een kinderwens voelt dit heel anders en zit er toch wel wat meer druk achter.

Problemen bij het daten met een kinderwens

Een van de grootste problemen bij het daten met een kinderwens is de biologische klok. Deze “klok” is fysiek gezien aanwezig, aangezien vrouwen ooit op een leeftijd komen waarop kinderen krijgen niet meer mogelijk is. Of wanneer het nog wel mogelijk is, kunnen er nog complicaties bij komen kijken als je op latere leeftijd kinderen krijgt. Dat wil natuurlijk niemand, en daarom wil je niet al te laat kinderen krijgen.

Vooral voor vrouwen kan er daarom een extra gevoel van druk achter zitten wanneer zij aan het daten zijn met een kinderwens. Op latere leeftijd kinderen krijgen kan verder mentaal soms ook niet prettig aanvoelen. Je kinderen groeien op met relatief oude ouders (en grootouders) en voor sommigen is dit ook zeker geen prettig gevoel. Haast is dus geboden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Gebrek aan tijd

Door dit alles komt er veel druk te liggen op het daten. Je hebt helemaal geen tijd voor mislukkingen. Elke misstap staat gelijk aan verloren tijd – tijd die je niet hebt. Naast mislukkingen heb je ook zeker geen tijd voor een jarenlang proces van elkaar leren kennen. Omdat je een kinderwens hebt en niet lang meer wilt wachten, moet alles in een versneld tempo. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Helaas kan het bij daten met een kinderwens soms aanvoelen alsof je geen tijd hebt voor de fase van experimenteren. Het moet meteen lukken, omdat je voor andere dingen gewoon de tijd niet hebt. Terwijl je weet dat relaties veranderen naarmate de tijd vordert, ontbreekt het gewoon aan tijd om daarop te wachten. En zoals je misschien al verwacht: deze manier van daten pakt natuurlijk niet altijd goed uit.

Je eigen geluk

Als je naar je date kijkt als een potentiële ouder, in plaats van als een potentiële partner voor jezelf, word je daar bovendien niet altijd even gelukkig van. Je date moet natuurlijk niet alleen goed zijn voor je kinderen, maar ook goed zijn voor jou. Je eigen geluk is net zo belangrijk als het geluk van je toekomstige kinderen. Het vinden van de perfecte combinatie tussen deze twee dingen kan soms aanvoelen als een (te) grote uitdaging, maar het is alsnog wel cruciaal voor een gelukkig leven; die van jezelf en de toekomstige kinderen.

Hoe kom je erachter of je date een kinderwens heeft?

Bij het daten met een kinderwens is het natuurlijk belangrijk dat je met iemand op date gaat die ook een kinderwens heeft. Dit is soms helaas niet altijd even duidelijk te zien of te merken aan iemand. Maar ga je op de allereerste date de vraag al stellen? Dit kan natuurlijk raar aanvoelen om te doen. Je kent iemand nog maar net, maar toch ga je ze meteen vragen of ze kinderen willen: is dat wel zo slim? Wat is wijsheid?

Omdat de kinderwens een dealbreaker is kun je de vraag beter zo vroeg mogelijk stellen. Je hebt immers niet de tijd hebt om elkaar uitgebreid te leren kennen om uiteindelijk te horen dat de ander helemaal geen kinderen wil. Dat is tijdverspilling. Stel de vraag daarom al redelijk snel in de eerste gesprekken, voordat je te veel tijd in iemand investeert. Het bespaart iedereen tijd.

Wanneer je de vraag eenmaal hebt gesteld is het antwoord misschien nog wel lastiger om mee te dealen. Wat doe je als het antwoord ‘misschien’ is, of ‘over een tijd vast wel’? Eindig je dan meteen de date?

Dating apps voor singles met een kinderwens

Een goede manier om van tevoren al wat te weten over je date? Een dating app. Daarom kun je al veel informatie vinden over de potentiële toekomstige ouder van je kinderen. Misschien hebben ze zelfs op hun profiel al wel duidelijk staan of ze kinderen willen of niet. Dat is natuurlijk heel handig voor het daten met een kinderwens.

Ook staan er al andere eigenschappen genoemd van je date. Als je dit als ouder voor je kinderen wil, is het natuurlijk heel handig om al zo veel mogelijk van deze persoon te weten voor de date. Dit scheelt je een hoop tijd, en dit is precies wat mensen met een kinderwens graag willen. Maar niet alle apps zijn geschikt voor het vinden van iemand met een kinderwens en die er klaar voor is.

tinder app

Tinder

Een van de meest populaire dating apps is Tinder. Niemand kan eromheen. Op Tinder kun je mensen naar links of rechts swipen gebaseerd op looks. Heel af en toe kun je eens een klein stukje tekst onder de foto vinden, maar deze zegt vaak weinig. Het is een vrij oppervlakkige manier van daten die vooral gebaseerd is op uiterlijke schoonheid. En voor iemand met een kinderwens is het niet een plek waar je je tijd goed besteedt.

De singles die Tinder gebruiken zijn dan vaak minder serieus, en gebruiken de app soms zelfs alleen voor seks of voor de lol. Dit kan aanvoelen als een enorme tijdverspilling als je aan het daten bent met een kinderwens. Je hebt helemaal geen tijd voor deze oppervlakkige manier van daten.

De juiste apps en sites

Gelukkig zijn er genoeg andere dating apps en websites. Veel van deze apps en sites weten precies wat de problemen zijn van het daten met een kinderwens, als alleenstaande ouder of het daten op een middelbare leeftijd. Ze zijn serieuzer en hebben in de regel wat meer diepgang. Daten met een kinderwens wordt zo een stuk minder ingewikkeld. Door middel van zoekcriteria en uitgebreide persoonlijkheidstesten selecteer je sneller de juiste kandidaten waarmee je een toekomst kunt opbouwen. Dit zijn de 5 beste dating apps voor singles met een kinderwens.

ematching

1. e-Matching

E-Matching is een bekende datingsite, waar ze het daten volgens zichzelf een stuk serieuzer nemen dan andere plekken. Volgens de slogan van de website is deze site voor hoger opgeleiden. Diepgang en serieus zijn er de twee belangrijkste woorden die zeer aantrekkelijk zijn voor singles met een kinderwens die graag willen daten.

Bekijken op e-Matching

Sinds de start is e-Matching een betrouwbare naam en verder scoort de website goed bij verschillende tests en onderzoeken. Met een zeer uitgebreid zoeksysteem vind je zo op een simpele manier de perfecte partner voor jou en je kinderwens.

lexa

2. Lexa

Een andere bekende naam in de datingwereld is Lexa. Ook Lexa staat zeer goed bekend als datingsite. Als het gaat om betrouwbaarheid is Lexa misschien de beste optie. Ze hebben al 4 keer een prijs gewonnen voor meest betrouwbare datingwebsite van ons land. Het is veilig en beschermd. Je kunt ook hier weer via handige filters op zoek naar je volgende partner.

Bekijken op Lexa

Het is bij Lexa wel aan te raden om een betaald account te nemen, zodat je berichten kunt sturen en lezen. Als het online daten niet echt iets voor jou is dan kun je via Lexa ook meedoen aan fysieke events. Deze zijn overal in Nederland te vinden en zijn ook altijd anders ingevuld. De perfecte manier om mensen te ontmoeten natuurlijk, en hopelijk iemand tegen te komen die jouw kinderwens deelt.

Parship

3. Parship

Parship is een oude en simpele datingsite. Al sinds 2003 kun je hier op zoek naar een partner. Wat Parship anders maakt dan andere datingsites is dat ze zich hier vooral focussen op hoogopgeleide singles van 30 jaar en ouder. Op deze manier vindt het algoritme van de website zeker een hoop andere profielen die bij jou passen.

Bekijken op Parship

Je kunt niet zomaar het profiel van iedereen bekijken, wat Parship ook zeker anders maakt. De website kiest zelf de beste matches voor jou die je vervolgens te zien krijgt. Er is een uitgebreide persoonlijkheidstest om ervoor te zorgen dat dit vlekkeloos verloopt. Hierdoor vind je de perfecte partner voor jou en je kinderwens.

Elitedating

4. Elitedating

De naam van deze datingsite zegt al genoeg: Elitedating is een website speciaal voor hoogopgeleide mensen. Ook bij Elitedating is er een matchingsysteem waar een algoritme jou een aantal matches per dag voorstelt. Je krijgt bij Elitedating elke dag tussen de 3 en 7 potentiële matches. De zekerheid van elke dag matches ontvangen is erg fijn.

Bekijken op Elitedating

De persoonlijkheidstest is erg geavanceerd en richt zich op de 5 belangrijkste dimensies van je persoonlijkheidskenmerken. Als de partners toch niet bij je passen kun je altijd je criteria gewoon aanpassen. Tijdens het daten met een kinderwens is dit natuurlijk fijn om aan te kunnen geven. Ook als laagopgeleide ben je hier zeker welkom als je op zoek bent naar iemand die hoogopgeleid is.

Match4Me

5. Match4Me

Match4Me is een datingsite waar er wordt geprobeerd om mensen van hetzelfde opleidingsniveau bij elkaar te krijgen. Volgens Match4Me is dit namelijk een belangrijke factor bij het vinden van een partner die echt bij jou past. Je kunt een zoekprofiel invullen en vervolgens door het overzicht van matches gaan zoeken naar iemand die bij jou past. Je kunt hier zelfs een blog aanmaken waardoor de datingsite nog meer diepgang krijgt.

Bekijken op Match4Me

Je kunt met een gratis profiel wel berichten ontvangen en erop reageren, maar niet zelf het eerste contact leggen. Op deze manier hoef je niet altijd te betalen om de site te gebruiken, maar kan het zeker wel nuttig zijn.

Genieten van het daten

Het gebruik van deze datingsites maakt het daten met een kinderwens een stuk makkelijker. Je verspilt geen tijd aan dates die niet bij je passen en je kunt zo sneller iemand vinden. Maar onthoud wel dat het proces van daten ook leuk kán en móet zijn. Probeer ervan te genieten, en als je de stress van de kinderwens eenmaal loslaat komt de geschikte partner misschien juist wel om de hoek kijken. Een beetje spoed erachter is natuurlijk wel nodig, maar als je doeltreffend weet te zoeken is dat geen probleem. En dan vind je hopelijk iemand die jouw kinderwens deelt en ook nog eens perfect bij jou past.

Andere opties…

Mocht het daten echt niet lukken, dan zijn er altijd nog meer opties om te verkennen om de kinderwens in vervulling te laten gaan. Met de hulp van een spermadonor kun jij alsnog op natuurlijke wijze de kinderen krijgen die je zo graag wil hebben. Ook op minder natuurlijke manieren zijn er natuurlijk gewoon manieren om kinderen te krijgen. Het nemen van pleegkinderen, of het adopteren van kinderen zijn opties waarbij het daten niet meer nodig is. Deze opties halen tijdens het daten met een kinderwens misschien de stress wat weg. Niets hoeft jouw kinderwens in de weg te staan.

Hopelijk kun je door deze tips weer vol vertrouwen de wereld van het daten ingaan. De datingwereld is leuk en spannend, maar kan soms wat chaotisch aanvoelen. De datingsites genoemd in dit artikel zullen jou zeker verder op weg helpen naar jouw droompartner met kinderwens. Voordat je het weet heb je eindelijk die kinderen die je zo graag wilde hebben, die je misschien wel grootbrengt met een match die je hebt gevonden op een van de genoemde dating apps.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie