Waarom reageren mannen niet op mijn bericht? De antwoorden die je zoekt

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
10 minuten leestijd

We kennen het allemaal: je bent al een tijdje aan het swipen op de datingapp, op zoek naar die ene speciale man. En dan verschijnt hij eindelijk op je scherm: een knappe, charmante man met een glimlach die je hart sneller doet slaan. Je swipet naar rechts en tot je vreugde is er een match. Yes!

Vervuld van opwinding stuur je hem een berichtje, waarin je hoopt een leuk gesprek te beginnen. Maar na een paar uur, een dag, twee dagen… nog steeds geen reactie. Je vraagt je af waarom hij niet antwoordt, terwijl je nog eens goed nadenkt of je misschien iets verkeerd hebt gezegd of gedaan. Het voelt als een mysterie en een kleine teleurstelling steekt de kop op. Waarom reageren sommige mannen niet op je berichten?

Waarom hij niet reageert

Als hij naar jouw foto heeft gekeken, waarschijnlijk geïnteresseerd was en naar rechts swipete, waarom reageert hij dan niet op je bericht? Laten we eens kijken naar de redenen waarom hij mogelijk niet op jou reageert. Voor het gemak hebben we ze gerangschikt van meest waarschijnlijk tot minst waarschijnlijk.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Hij heeft niet al je foto’s bekeken

Mannen nemen minder tijd per profiel dan vrouwen en swipen sneller naar links of rechts (of naar boven). Hij zag je eerste foto en dat was voor hem genoeg om naar rechts te swipen. En dat heeft ervoor gezorgd dat jullie een match zijn. Je typt vol vertrouwen het openingsbericht die je naar hem verstuurt, in de veronderstelling dat hij leuk vond wat hij zag. Maar dan gebeurt er iets wat jij niet weet.

Pas wanneer hij jouw bericht krijgt, besluit hij om eens goed naar je profiel te kijken. Hij leest de tekst op je profiel en bekijkt de andere foto’s. Het is op dat moment dat hij besluit dat hij gewoon niet zo geïnteresseerd is in jou. Dit is waarschijnlijk het meest voorkomende scenario en de reden waarom je geen reactie krijgt.

2. Hij swipete naar rechts op iedereen

Sommige mannen zijn laks: ze swipen iedereen naar rechts om zo snel mogelijk zo veel mogelijk matches te verzamelen. Het is een luie tactiek die al sinds de begindagen van datingapps wordt gebruikt, voornamelijk door mannen. Deze mannen swipen gewoon elk profiel naar rechts om te zien wie hen leuk vindt. Pas daarna, als de match er is, bekijken ze je profiel en foto’s. En dan is het mogelijk dat hij erachter komt dat hij helemaal niet geïnteresseerd is in jou.

  • Hij wil alleen weten wie hem leuk vindt, meer niet.
  • Hij wil tijd besparen door snel en veel likes uit te delen.
  • Hij krijgt een egoboost van het grotere aantal matches.

3. Hij is je bericht vergeten

Het kan gebeuren dat hij de match bekijkt en tegen zichzelf zegt dat hij later zal reageren, bijvoorbeeld na het sporten. Maar als hij vervolgens thuis is van sporten, denkt hij er niet meer aan. Hij is het vergeten.

4. Hij is druk

Toen jullie matchten zat hij even op het toilet om de tijd te doden. Hij was weliswaar online, maar hij had de tijd helemaal niet om op matches te reageren. Hij moet zijn zusje nog bellen voor haar verjaardag, studeren voor een toets morgen en ook moet hij nog werken. Oftewel: hij matcht wel, maar hij heeft helemaal niet de tijd om gesprekken te voeren.

5. Hij is al aan het chatten met iemand anders

Het kan gebeuren dat hij op hetzelfde moment met meerdere vrouwen aan het chatten is en zijn aandacht richt op iemand anders. Het is een onderdeel van het datingproces waarbij mannen en vrouwen meerdere opties verkennen voordat ze zich op één persoon concentreren.

6. Hij heeft de melding gemist

Als je zoals de meeste mensen bent, dan krijg je de hele dag door meldingen van de verschillende apps die pushberichten versturen. Hoe vaak heb jij een melding weggeveegd, terwijl die melding belangrijk was? Het is mogelijk dat hij de melding van een match heeft gemist, gewoon omdat hij te snel de meldingen wegveegde. Sommige mensen hebben niet eens de meldingen aanstaan voor datingapps, waardoor ze makkelijk nieuwe matches kunnen missen als ze de datingapp niet openen.

7. Hij vond je bericht niet interessant genoeg

Stuurde je alleen een ‘hoi’? Of alleen een ‘alles goed’-bericht? Dan is het mogelijk dat hij je bericht niet leuk vond – onorigineel en saai. Als hij de openingsberichten als een graadmeter gebruikt om te bepalen op wie hij reageert, kan dit de reden zijn.

8. Hij heeft een volle inbox

Sommige mannen krijgen ontzettend veel berichten op datingapps, vooral als ze bovengemiddeld aantrekkelijk zijn. Hierdoor kan het gebeuren dat hij simpelweg niet de tijd heeft om op alle berichten te reageren. Het betekent niet dat je berichtje niet interessant was, maar eerder dat hij selectief moet zijn over aan wie hij zijn aandacht besteedt. Net zoals in een volle mailbox waarin belangrijke e-mails kunnen verdwalen, kan het gebeuren dat jouw berichtje verloren gaat in zijn volle inbox.

Hoe ga je om met mannen die niet reageren?

Stuurt hij niets terug op je openingsbericht? Onthoud dan dat het niet jouw taak is om de reden te achterhalen. Het kan soms frustrerend of teleurstellend zijn, maar het is geen reden om er persoonlijk mee te zitten. Hoe je ermee omgaat? Dit zijn enkele tips om je te helpen.

Blijf kalm en laat het los

Het is begrijpelijk dat je het niet leuk vindt. Afwijzing is nooit en voor niemand leuk. Dat is ook het geval als een ander niet op je berichtjes reageert. Maar vat het niet persoonlijk op. Laat het los en focus je op andere matches en gesprekken.

Geef het wat tijd

Soms kan het zijn dat hij gewoon druk is of zijn berichten vergeet. Geef het wat tijd voordat je conclusies trekt. Als je echt geïnteresseerd bent, kun je na een paar dagen nog een vriendelijk opvolgberichtje sturen.

Blijf positief

Het is vrij normaal dat niet alle gesprekken op datingapps succesvol zullen zijn. Sterker nog: de meeste gesprekken komen niet eens uit de startblokken. Blijf positief en laat je zelfvertrouwen niet beïnvloeden doordat anderen niet op je reageren. Er zijn genoeg andere leuke mannen om mee te praten.

Focus op degenen die wel reageren

Richt je aandacht op de mannen die wel op je berichten reageren. Negeer degenen die niet reageren. Concentreer je op de positieve ervaringen in plaats van te blijven hangen bij degenen die jou geen aandacht gunnen.

Wees geduldig

Het heeft geen zin om iets van anderen te verwachten op datingapps. Het kost tijd en online daten is ook wel een beetje een spel van afwachten. Wees geduldig en geef het de tijd.

Wees selectief

Besteed je tijd en energie aan mensen die ook oprecht geïnteresseerd zijn. Als je merkt dat iemand consistent niet reageert of geen moeite doet om het gesprek gaande te houden, is het misschien tijd om verder te gaan met een andere match.

Verlies de hoop niet

Daten kan soms ontmoedigend zijn. Teleurstellingen horen erbij. Maar verlies de hoop niet. De juiste man kan op elk moment op je pad komen, dus blijf openstaan voor nieuwe mogelijkheden.

Onthoud vooral dat het niet over jou gaat als hij niet reageert. Jij hebt dat niet onder controle. Het is zijn keuze. Iemands keuze om niet te reageren op jouw berichtjes zegt meer over hen dan over jou. Het kan te maken hebben met hun eigen situatie, gevoelens of intenties, en heeft vaak niets te maken met jou als persoon.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie