16 veelzeggende tekenen dat hij je mist

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
8 minuten leestijd

Als jij hem mist, dan laat je dat duidelijk merken. Je zegt dat hij er goed uitziet, vertelt hem dat je zijn lach hebt gemist en knuffelt hem stevig wanneer je de kans krijgt. Maar mannen? Die zijn niet altijd zo duidelijk over hun gevoelens.

Veel mannen zijn traditioneel opgevoed met de boodschap dat het tonen van kwetsbaarheid of te veel emoties een teken van zwakte is. Dit maakt ze terughoudend om hun gevoelens openlijk te uiten, zelfs als ze je echt heel erg missen. Sommigen zullen het zelfs nooit toegeven, terwijl ze niets liever willen dan jou in hun armen sluiten.

Daar komt bij dat mannen en vrouwen vaak verschillende communicatiestijlen hebben. Mannen neigen meer naar praktische communicatie, terwijl vrouwen vaak meer gericht zijn op het delen van emoties. Dit betekent niet dat hij niet om je geeft, maar hij heeft simpelweg andere manieren hebben om zijn genegenheid te uiten. En zo komt dat sommige mannen een meer subtielere manier hebben om te laten zien dat ze je missen, en het is aan jou om die verborgen hints op te pikken.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

16 tekenen dat hij je mist

Of je nu in een relatie zit of gewoon nieuwsgierig bent naar de gevoelens van je ex, deze tekenen kunnen je een glimp geven in zijn gedachtewereld. Ben je er klaar voor om tussen de regels door te lezen? Dit zijn zestien duidelijke tekenen dat hij je mist.

1. Hij stuurt willekeurig lieve berichtjes

Je telefoon licht op dankzij een liefdevolle boodschap. Zonder enige aanleiding stuurt hij je soms en geheel willekeurig een lief berichtje. Als hij dit doet, denkt hij duidelijk aan jou, zelfs op de meest onverwachte momenten.

2. Hij zoekt vaak contact

Of het nu om een korte check-in gaat of een spontaan telefoontje om te horen hoe je dag was, zijn constante behoefte om met je in contact te blijven is een duidelijk teken van zijn verlangen naar jou.

3. Zijn sociale mediagedrag laat het zien

Die subtiele likes, reacties en hartjes op je foto’s en berichten? Ze onthullen meer dan je denkt. Hij volgt je online leven op de voet en hij wil dat je weet dat hij er is. Sterker nog: waarschijnlijk wil hij je de hint geven dat hij je mist.

4. Hij herinnert zich details van jullie tijd samen

Als hij die ene speciale plek noemt waar jullie samen waren, of de datum waarop jullie elkaar voor het eerst ontmoetten, dan weet je dat die herinneringen nog vers in zijn gedachten zijn. En dat is niet zonder reden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Hij vraagt regelmatig hoe het met je gaat

Zijn interesse in jou gaat verder dan beleefdheid. Hij wil echt weten hoe het met je is, hoe je je voelt en wat er in je leven gebeurt.

6. Hij is jaloers op (of bezorgd over) andere mannen in je leven

Een vleugje bezorgdheid of jaloezie wanneer je over andere mannen contact hebt? Het heeft een duidelijk reden. Het onthult zijn beschermende kant en laat zien dat hij wil dat jij alleen zijn aandacht hebt.

7. Hij wil graag afspreken

Als je iemand mist, dan wil je diegene het liefst snel weer zien. Zijn verlangen om tijd met je door te brengen, zelfs in drukke tijden, kan dus aantonen dat jij een prioriteit voor hem bent.

8. Hij stuurt nostalgische foto’s of berichten

Die oude foto’s en berichten die hij opduikt, hij komt ze echt niet toevallig tegen. Ze brengen niet alleen herinneringen terug, maar laten ook zien dat hij de bijzondere momenten koestert en aan je denkt.

9. Hij zoekt smoesjes om met je te praten

Of het nu gaat om advies over iets kleins of gewoon een willekeurig onderwerp aansnijden, hij grijpt elke kans aan om met je te praten. Dit zijn de subtiele tekenen dat hij je mist. Er zijn misschien tientallen anderen die hij kan vragen, maar hij vraagt jou.

10. Hij blijft contact houden

Ondanks het feit dat hij geen enkele verplichting naar jou toe heeft, blijft hij toch contact met je opnemen. In de meeste gevallen is daar één reden voor en dat is omdat hij je mist.

11. Hij is je insta-liker

Als hij de eerste is die je foto’s liket en virtueel zijn steun betuigt aan al je online avonturen, dan is dat zijn manier om te laten weten dat hij je (nog steeds) leuk vindt.

12. Hij herinnert zich speciale momenten samen

Wanneer hij die ene hilarische anekdote van jullie laatste reis deelt, onthult hij niet alleen zijn uitstekende geheugen. Hij laat daarmee ook zijn genegenheid voor jou zien.

13. Hij doet moeite voor je

Zijn grappen en plagerijen hebben maar één doel: jouw lach. Als hij zijn best doet om je te zien stralen, is dat een glashelder teken dat hij niets liever wil dan jou.

14. Hij deelt persoonlijke gedachten en gevoelens

Wanneer hij zijn diepste gedachten en kwetsbaarheden met je deelt, opent hij zijn hart op een manier die aangeeft dat hij je vertrouwt. Nu kan dit ook op een vriendschappelijke manier zijn, maar als jullie iets hebben gehad, dan is dit een sterk teken dat hij nog steeds geïnteresseerd is.

15. Hij maakt plannen voor de toekomst

Of het nu gaat om een verre vakantie of gewoon een weekendje weg, zijn visie op een gedeelde toekomst toont aan dat hij je niet zomaar wil laten gaan.

16. Hij verklapt het met alles

Soms zijn het de stiltes tussen de woorden die het luidst spreken. Zijn blik, zijn aanrakingen en de manier waarop hij naar je kijkt: ze onthullen een verlangen dat dieper gaat dan woorden.

Sommige mannen zijn van nature introvert en vinden het moeilijk om hun gevoelens uit te drukken. Daarom zul je aan sommige mannen nooit merken dat ze jou missen, terwijl dat wel het geval is. Van liefdevolle berichtjes tot die betekenisvolle blikken: deze tekenen kunnen je helpen om de subtiele signalen van zijn verlangen op te pikken. Denk je dat hij jou mist?

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie