Waarom betalen voor datingapps? 15 redenen om het wél te doen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
10 minuten leestijd

Vol enthousiasme praten je vrienden over hun ervaringen op datingapps. Ze delen grappige verhalen over matches en krankzinnige dates, maar ook over de voordelen van de betaalde functies. Terwijl je naar ze luistert, vraag je je af waarom iemand in vredesnaam zou betalen voor zoiets. Want betalen om met mensen te praten is nogal vreemd, niet? Waarom zou je je zuurverdiende geld besteden aan iets wat je gratis kunt krijgen?

Als je naar je eigen ervaringen kijkt, dan heb je interessante mensen ontmoet zonder ook maar een cent uit te geven. Waarom zou je dan betalen voor datingapps? Zou er echt iets zijn aan die betaalde functies waar je niets vanaf weet? Of is het gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur en gemak dat je nog moet begrijpen?

15 redenen om wél te betalen

Waarom zou je je portemonnee trekken voor iets dat ook gratis verkrijgbaar is? Hoewel de gratis opties zeker aantrekkelijk zijn, biedt het betalen voor datingapps een aantal krachtige voordelen die je kansen op succes aanzienlijk kunnen vergroten. Dit zijn vijftien redenen waarom het de moeite waard is om te investeren in je zoektocht naar liefde en connecties.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Minder of geen advertenties

Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van die opdringerige advertenties die je swipes onderbreken. Dan weer een advertentie van een kledingmerk, dan weer een video van een supermarkt die je verplicht moet kijken. Irritant, toch? Met een betaalde versie kun je zonder die vervelende afleidingen door profielen bladeren.

2. Geavanceerde zoekfilters

Door te betalen kun je beter filteren zodat je sneller en gerichter kunt zoeken naar de perfecte match. Wil je die ene sportieve levensgenieter vinden of iemand die net zo dol is op katten als jij? Betaalde apps laten je de zoekfilters finetunen zodat je alleen die mensen ontmoet die echt bij je passen.

3. Toegang tot exclusieve profielen

Sommige datingapps beperken het aantal mensen dat contact kunnen opnemen met de populairste profielen. Alleen degenen die betalen krijgen bijvoorbeeld de mogelijkheid om diegene een bericht te versturen. Stel je voor dat je toegang hebt tot exclusieve profielen die verborgen blijven voor de gewone stervelingen. Met een betaalde versie kun je ook deze profielen benaderen en misschien wel je perfecte match vinden.

4. Voorrang bij klantenondersteuning

Loop je vast? Heb je vragen? Met een betaalde app sta je vooraan in de rij voor hulp. Leden die betalen voor de app krijgen doorgaans voorrang op degenen die niet betalen. Dus niet langer eindeloos wachten op een antwoord, maar directe assistentie.

5. Meer dagelijkse likes/swipes

Zou het niet fijn zijn als je onbeperkt kon swipen? Dus geen limiet meer op het aantal swipes of likes per dag? Met een betaald abonnement heb je geen limiet meer. Stel je voor dat je niet meer op je likes of swipes hoeft te letten alsof het schaarse grondstoffen zijn. Met een betaalde versie kun je onbeperkt op avontuur gaan en je kansen vergroten.

6. Meer communicatiemogelijkheden

Geen grenzen aan je gesprekken. Althans, dat is meestal het resultaat van een betaald abonnement. Je kunt meer dan alleen interesseberichten versturen en onbeperkt chatten met je matches. Met de premium-functies kun je vrijuit chatten en flirten zonder beperkingen.

7. Toegang tot gebruikers buiten je regio

Soms wil je gewoon verder kijken dan je eigen buurt. Betaalde apps laten je contact leggen met mensen van over de hele wereld, zodat liefde geen grenzen kent. Wil je je horizon verbreden? Mensen in andere culturen leren kennen? Of vind je het gewoon superinteressant om met mensen die ver weg wonen te chatten? Als je betaalt, kun je de wereld verkennen en in contact komen met mensen van over de hele wereld. De liefde kent geen grenzen, als je ervoor wilt betalen tenminste.

8. Privacy-opties en anoniem browsen

Wil je wat controle behouden over wie jou ziet? Wil je niet dat anderen zien dat jij hun profiel hebt bezocht? Met de betaalde opties kun je je profiel beheren en zelf beslissen wie er een glimp van jouw aanwezigheid mag opvangen. De meeste apps hebben een incognitomodus die alleen beschikbaar is voor betaalde leden.

9. Exclusieve evenementen en bijeenkomsten

Een virtuele cocktailparty voor alleen betalende leden? Yes, please! Met premium-toegang krijg je de kans om deel te nemen aan exclusieve evenementen en bijeenkomsten. Een van de bekendste Nederlandse datingapps, Lexa, organiseert bijvoorbeeld geregeld een singlesparty die alleen betalende leden kunnen bijwonen.

10. Onbeperkte herziening van profielen

Heb je die ene geweldige match gemist omdat je te snel veegde? Met een betaalde versie kun je terug in de tijd gaan en die kans alsnog grijpen. Met een betaald abonnement kun je meestal je swipes herstellen om eerder gekeurde profielen voor een tweede keer te beoordelen – en deze keer wel goed.

11. Profielboosts voor meer zichtbaarheid

Wil je dat jouw profiel opvalt tussen de rest? Met een betaalde versie kun je een boost geven aan je profiel, zodat anderen je niet kunnen missen. Gedurende een kort tijdsbestek wordt je profiel veel vaker getoond aan anderen, waardoor je profiel veel meer zichtbaarheid heeft. Boosts zijn meestal los te koop, maar ook vormen ze vaak een onderdeel van een betaald abonnement.

12. Toegang tot datingcoaching en tips

Op zoek naar wat extra hulp? Sommige betaalde apps bieden toegang tot datingcoaching en geven datingtips om je zelfvertrouwen een boost te geven en je datevaardigheden te verbeteren. Hoewel je daar misschien extra voor betaalt, kan het wel een extra boost geven aan je prestaties.

13. Beter interesse tonen

Weet je nog die keer dat je een profiel tegenkwam waarbij je dacht “Wauw!”? Met betaalde functies kun je Super Likes gebruiken om die speciale persoon direct te laten weten dat je écht geïnteresseerd bent, nog voordat je een match hebt. Functies zoals de Super Like kunnen net dat zetje zijn die iemand over de streep trekt om met jou te matchen.

14. Berichten versturen vóór het matchen

Waarom wachten op een match voordat je die geweldige openingszin kunt gebruiken? Met premium-toegang kun je direct een berichtje sturen en die spannende conversatie beginnen, nog zonder te matchen. Dit is een van de voordelen van het Tinder Platinum-abonnement.

15. Meer serieuze contacten

Laten we eerlijk zijn, we zijn niet allemaal op zoek naar iets serieus. Sommigen willen gewoon wat appen en niets meer. Anderen willen een los contact waarmee ze leuke dingen kunnen doen, maar meer niet. En weer anderen willen het totale plaatje. Betaalde apps trekken vaak mensen aan die net zo vastberaden zijn als jij om echte liefde te vinden.

Waar het vooral op neerkomt

Betalen voor datingapps draait voornamelijk om twee dingen: budget en effectiviteit. Er zijn gratis opties beschikbaar en die zijn zeer bruikbaar, maar betaalde datingapps bieden vaak extra voordelen die je ervaring aanzienlijk kunnen verbeteren.

Wat betreft het budget, is het begrijpelijk dat je misschien terughoudend bent om geld uit te geven aan een datingapp als je nauwelijks rondkomt. Sterker nog: waarschijnlijk is betalen voor datingapps dan helemaal geen reële optie. Als je het echter kunt missen, dan krijg toegang tot geavanceerde functies die je zoektocht effectiever kunnen maken. Meer en betere matches en meer gerichte interacties: op de lange termijn vergroot dit de kans op succes.

Uiteindelijk moeten we ook niet vergeten dat tijd ook waarde heeft. Betalen bespaart je tijd die je anders zou besteden aan het doorzoeken van minder relevante profielen. Bovendien hebben betaalde datingapps vaak tijdbesparende functies, zoals geavanceerde zoekfilters en features die je profiel verder naar boven plaatsen. De optie om te zien wie je profiel heeft bekeken, stelt je bijvoorbeeld in staat om gerichter en efficiënter te handelen.

Het komt er dus vooral op neer dat betalen voor daten helpt. Maar het is niet voor iedereen. Vooral niet als je een beperkt budget hebt. Als je de investering wel (makkelijk) kunt missen, dan het dus resulteren in een meer gefocuste zoektocht en een effectievere manier om die ene speciale persoon te vinden. En dat is geringe de investering meestal meer dan waard.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie