Tinder Privémodus: dit is hoe je de ‘incognito mode’ inschakelt

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Sinds je Tinder bent gaan gebruiken, word je steeds vaker lastiggevallen op sociale media. Je ontvangt ongevraagde DM’s van mensen met wie je nooit hebt gematcht. Ze kennen je van Tinder, zeggen ze, maar jij kent hen niet.

Het geeft je een ongemakkelijk gevoel en misschien ben je ook wel een beetje bezorgd over je veiligheid. Want nu je er wat langer over nadenkt, kom je tot de realisatie dat duizenden mensen je datingprofiel en gekoppelde sociale mediaprofielen gezien kunnen hebben. Terwijl jij niet weet wie dat allemaal zijn. Je denkt: was er maar een manier om onzichtbaar te zijn tijdens het swipen. Was er maar een… privémodus?

Wat is de Tinder privémodus?

Tinder, de datingapp die geen introductie nodig heeft, heeft een aantal nieuwe updates geïntroduceerd om daten nog veiliger te maken. Een van die updates is een privémodus waarmee je alleen wordt getoond aan degenen die jij hebt geliket. Momenteel word je aan iedereen getoond die volgens het algoritme bij jou zou kunnen passen. Of je nu wel of niet naar rechts veegt op die mensen, ze kunnen je profiel wel zien en beoordelen. Met de privémodus wil Tinder je meer controle geven over wie jou ziet tijdens het swipen in de app.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De incognitomodus – zoals Tinder het ook wel noemt – gaat een stap verder dan alleen het verbergen van je hele profiel. Door de privémodus in te schakelen ben je alleen nog zichtbaar voor de personen met wie jij wilt matchen. Niemand anders kan je profiel zien. Tenzij jij op een gegeven moment aangeeft dat je iemand leuk vindt.

Onderdeel van Tinder Plus

De privémodus van Tinder is niet gratis. Het is onderdeel van de abonnementen die Tinder aanbiedt. De goedkoopste manier om incognito te gaan is het instapabonnement Tinder Plus. Met dit maandelijkse abonnement krijg je toegang tot de incognitomodus en is het mogelijk om je profiel te verbergen voor degenen die jij nooit hebt geliket.

Tinder Plus, Gold en Platinum

MaandTinder Plus p/mTinder Gold p/mTinder Platinum p/m
1€ 12,97€ 21,63€ 25,96
6€ 6,49€ 9,74€ 12,98
12€ 4,33€ 6,49€ 8,66

Hoe werkt het?

Om de privémodus in te schakelen is dus eerst een Tinder-abonnement nodig. Als je dit hebt, komt de privémodus beschikbaar. Volg deze stappen om de privémodus in te schakelen:

  1. Open de Tinder-app
  2. Tik op het profielpictogram
  3. Tik op het tandwielpictogram
  4. Scrol naar Mijn zichtbaarheid
  5. Tik op Privémodus starten
  6. Schakel de Privémodus in

In het gedeelte over je zichtbaarheid op Tinder is het ook mogelijk om je volledige zichtbaarheid uit te schakelen. Daarvoor kies je ‘Mij niet weergeven op Tinder’. Je profiel is dan voor niemand zichtbaar, ook niet bij degenen die jij hebt geliket, tenzij je al met diegene gematcht bent.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie