Singles bucketlist: 56 ideeën en activiteiten voor vrijgezellen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
23 minuten leestijd

Single zijn is helemaal niet erg. Oké, het kan even pijn doen als je met tegenzin de vrijgezellenstatus verwerft, maar zodra je door de pijn van een break-up heen bent kun je het single zijn ook als een kans zien. Het is een kans om jezelf op de eerste plaats te zetten, aan jezelf te werken, prioriteit te geven aan je doelen en alle dingen te doen die je altijd al hebt willen doen.

Met andere woorden: maak een bucketlist met alle dingen die je wilt doen nu je single bent. Er is niemand die je tegenhoudt, niemand die je plannen dwarsboomt en niemand die bepaalt wat je wel en niet moet doen. En dat komt goed uit, want sommige dingen kun je alleen doen als je vrijgezel bent. Lees snel verder voor 56 ideeën voor je bucketlist. Laat je inspireren en voeg ze toe aan je persoonlijke lijst.

Wat is een bucketlist?

Een bucketlist is een lijst met een aantal dingen die je wilt (moet) doen voordat je doodgaat. Het is een term die na de film ‘The Bucket List’ uit 2007 een eigen leven is gaan leiden. In de film spelen twee acteurs, Jack Nicholson en Morgan Freeman, twee mannen die stervende zijn aan kanker. Ze hebben niet lang meer te leven. En samen stellen ze een lijst op met de dingen die ze willen doen voordat ze doodgaan: een bucketlist.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

buc·ket·list (de; m; meervoud: bucketlists)

1. lijst met dingen die iem. (voor zijn dood) nog wil doen.

Maak je eigen bucketlist

Nu je weet wat een bucketlist inhoudt, is het tijd om je eigen lijst te gaan maken. Houd het eenvoudig en begin met het opschrijven van alle dingen die je altijd al hebt willen doen. Dit kunnen activiteiten zijn die je niet kon doen terwijl je in een relatie zit, maar ook dingen waar je nooit werk van hebt gemaakt. Laat je fantasie de vrije loop en schrijf al je verlangens en wensen op.

Het kunnen simpele activiteiten zijn, zoals in je eentje in één dag een hele serie bingen, maar ook iets angstaanjagend als bungeejumpen in Zuid-Afrika of skydiven boven Dubai. Je kunt alles in één keer opschrijven, maar je kunt je bucketlist ook opslaan in je telefoon om er zo altijd extra dingen bij te schrijven.

Waarom een bucketlist zo belangrijk is voor je single jaren

Je alleenstaande jaren kunnen de beste jaren van je leven zijn, vooral als je het volledig omarmt. Het gaat erom dat je leert om gelukkig te zijn in je eigen gezelschap. Zorg ervoor dat je alle kansen aanpakt en benut – voordat het te laat is. Want er komt een moment waarop je rekening met een ander moet gaan houden en verplichtingen krijgt. Door een bucketlist te maken nu je (nog) single bent, kijk je later nooit terug op je leven met de ‘wat als’-gedachte.

56 bucketlist ideeën voor singles

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor je bucketlist? Lees verder voor 56 ideeën die je kan toevoegen aan je bucketlist. De lijst met ideeën is handig opgedeeld in drie categorieën: dingen die je in Nederland kunt doen, dingen die je in het buitenland kunt doen en gewaagde dingen die zeker niet op je bucketlist mogen ontbreken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

In Nederland

Veel mensen denken dat de dingen op een bucketlist allemaal plaats moeten vinden op tropische bestemmingen. En dat het stuk voor stuk extreme activiteiten moeten zijn. Dit is natuurlijk helemaal niet waar. Daarnaast hoeven de dingen op je bucketlist helemaal niet veel geld te kosten. Sterker nog, sommige dingen kun je gewoon thuis doen – zonder een budget. Dit zijn een aantal ideeën voor je bucketlist die je zeker een keer in Nederland moet doen.

1. Ga in je eentje naar de bioscoop

Ga naar de bioscoop en kijk in je eentje naar een film die je echt leuk vindt. Misschien voelt het eerst ongemakkelijk om tussen alle stelletjes te zitten, maar geniet ervan.

2. Ga in je eentje uit eten in een chique restaurant

Kies je lievelingsrestaurant uit en verwen jezelf. Kies je favoriete gerechten op het menu. Kijk niet naar de prijzen. Je hoeft ten slotte met niemand rekening te houden.

3. Bestel een cocktail aan de bar

Ga alleen aan een bar zitten en trakteer jezelf op een heerlijke cocktail. Wees niet zelfbewust en geniet van je vrijheid.

4. Ga één keer per week op date

Daag jezelf uit en ontwikkel je datingskills. Ga één keer per week met een ander op date voor een periode van bijvoorbeeld 2 maanden. Geniet van het single-zijn en wie weet vind je wel je perfecte match.

5. Ga op een date binnen 48 uur na het matchen met iemand

Als single bevind je je hoogstwaarschijnlijk op een of meerdere datingapps. Heb je een match? Daag jezelf uit en ga binnen 48 uur met deze persoon op date.

6. Vraag iemand uit die je altijd al leuk vond

Heb je iemand op wie je altijd al stiekem een oogje hebt gehad? Trek nu dan de stoute schoenen aan en vraag of diegene iets wil afspreken.

7. Ga op een blind date

Vraag je vrienden of ze een blind date voor je willen regelen. Ontzettend spannend, maar het zal je zeker uit je comfortzone halen.

8. Geef je nummer aan een vreemde

Zit je in een kroeg en trekt iemand je aandacht? Wees niet bang, schrijf je nummer op een servet een geef het aan de vreemdeling. Wat heb je te verliezen?

9. Ga met iemand op date die totaal niet jouw type is

Ga je altijd voor dezelfde types en loopt het altijd uit op niets? Ga dan een keer op date die juist níet je type is. Wie weet vind je wel je perfecte match.

10. Probeer 10 verschillende openingszinnen uit

Of je nu in een club staat te dansen of op een dating app zit: daag jezelf uit en probeer 10 verschillende openingszinnen uit. Geniet van de originele antwoorden die je terugkrijgt.

11. Ga speeddaten

Ontmoet veel andere singles in een zeer korte tijd met speeddaten. Een spannende vorm van daten, maar zeker waard om het eens uit te proberen nu je single bent.

12. Probeer een nieuwe sport

Wat is een sport die je altijd al hebt willen doen? Probeer tafeltennis, waterskiën of surfen uit. Een perfecte manier om direct andere mensen te leren kennen.

13. Leer een nieuwe taal

Nu je veel tijd hebt, is dit de perfecte gelegenheid om een nieuwe taal te leren. Je kunt een taal kiezen van een land dat je van plan bent te bezoeken.

14. Word een geweldige kok

Leer jezelf nieuwe recepten. Geniet van alle tijd die je nu hebt om los te gaan in de keuken. Je hoeft met niemand rekening te houden. Maak alleen dingen die jij lekker vindt.

15. Probeer elke keer een ander gerecht uit in een restaurant

Elke keer dat je naar een restaurant gaat, moet je iets nieuws uitproberen. Ga voor een gerecht waar je normaal nooit eerder voor was gegaan. Wees avontuurlijk en ontdek nieuwe smaken.

16. Zoek een nieuwe hobby

Vind een nieuwe hobby. Iets dat je tijd vult en waar je echt van geniet. Zo kun je gaan schilderen, breien of tuinieren.

17. Stel een nieuw doel voor je carrière

Focus je op je carrière en stel een nieuw doel op. Werk er vervolgens hard aan om dit doel te bereiken.

18. Ga een nieuwe studie volgen

Ontwikkeling je door opnieuw te gaan studeren. Verkrijg nieuwe kwalificaties die je op carrière gebied erg van nut zullen zijn. Bovendien kun je hier veel nieuwe mensen leren kennen.

19. Houd een dagboek bij

Ga in een dagboek schrijven en maak daar een vast iets van. Het is geweldig om je gedachten en gevoelens te verwerken en je voortgang bij te houden. Zo kun je later mooi terugkijken op je periode als single.

20. Geef jezelf een doel op het gebied van sport

Push jezelf op het gebied van sport. Kies bijvoorbeeld voor een halve marathon of een mudrace en begin met trainen. Op het moment dat je het haalt, zal dit je een geweldig sterk gevoel geven.

21. Ga voor een drastische verandering in je uiterlijk

Ga helemaal los en laat je haar knippen of kleuren. Ga voor een compleet andere kledingstijl. Laat je niet langer tegenhouden door de smaak van een ander en probeer iets nieuws uit.

22. Maak nieuwe vrienden

Als single heb je meer dan genoeg tijd om nieuwe vrienden te maken. Wees sociaal en open. Er zijn weinig dingen die je zoveel energie geven als het maken van nieuwe vrienden.

23. Organiseer een meiden of mannenavond

Wanneer je single bent, zijn je vrienden enorm belangrijk. Zorg er dan ook voor dat je genoeg quality-time met hen doorbrengt. Organiseer daarom een speciale meiden of mannenavond.

24. Ga op date met een van je vrienden

Het maakt niet uit of het een van je mannen of vrouwen vrienden is, ga met een van je vrienden op een date. Je zult sowieso veel plezier hebben en wie weet heeft hij of zij nog wat tips voor je.

25. Maak een fotoalbum

Zoek alle leuke foto’s uit van je telefoon en computer en sorteer al je favoriete foto’s met vrienden, familie en gewoon jezelf. Druk ze af, maak collages of een fotoalbum. Zo heb je altijd je favoriete herinneringen om naar terug te kijken.

26. Wees een toerist in je eigen woonplaats

Je woont wellicht al een langere tijd in je woonplaats. Neem je camera mee en bezoek de plekken waar je normaal gesproken langs fietst. Bekijk de stad door de ogen van een ander en ontdek opnieuw de schoonheid van je woonplaats.

27. Houd een professionele fotoshoot met je vrienden of familie

Haal al je vrienden en familie bij elkaar en huur een professionele fotograaf in. Misschien eerst een beetje ongemakkelijk, maar het is leuk om jezelf met je geliefden in deze tijd vast te leggen. Zo kun je er altijd later op terug kijken.

28. Koop last-minute kaartjes voor een evenement

Of er nu wel of niet iemand met je mee gaat, daag jezelf uit en koop last-minute kaartjes voor een evenement. Of dit nu een concert of theaterstuk is, geniet ervan in je eentje.

29. Trakteer jezelf op iets duurs

Heb je altijd als iets heel graag willen hebben, maar is het eigenlijk te duur of vond je partner het altijd te duur? Trakteer jezelf en koop dat ene dure item.

30. Trakteer iemand van wie je houdt op iets dat ze altijd al hebben gewild

Boek een vakantie voor je ouders of koop een duur cadeau voor je beste vriend. Laat je liefde voor je vrienden of familie zien en trakteer hen op iets moois.

31. Binge een hele serie in een dag

Je hoeft als single met niemand rekening te houden. Wat heerlijk. Houd je pyjama aan, bestel je favoriete eten en binge een hele serie in een dag helemaal uit.

32. Organiseer zelf een feestje

Niet elk feestje hoeft een reden te hebben. Organiseer zomaar een feestje omdat het kan. Koop drank en snacks in, nodig je favoriete mensen uit en geniet van een zorgeloze avond.

33. Ga in je eentje naar een speeltuin, dierentuin of pretpark

Ga weer terug naar je jeugd. Herinner jezelf eraan hoe het voelt om jong en zorgeloos te zijn en ga in je eentje naar een speeltuin, dierentuin of pretpark.

34. Boek een nachtje in een hotel alleen voor jezelf

Lekker luieren in je badjas, tv kijken en roomservice bestellen. Je hebt het verdiend. Boek een nachtje in een hotel en geniet ervan dat je met niemand het heerlijke bed hoeft te delen.

35. Zeg een hele dag JA op alles

Een echte uitdaging, die kan natuurlijk niet ontbreken op je bucketlist. Kies een dag uit en zeg die dag alleen maar JA op alles. Wie weet waar je gaat belanden?

36. Schrijf jezelf een liefdesbrief

Verklaar jezelf de liefde in een romantische brief. Jij bent zelf degene met wie je een leven lang moet doorbrengen, dus waarom zou je niet beschrijven hoe geweldig je bent?

37. Adopteer een huisdier

Ga naar het dichtstbijzijnde asiel en kijk met welk dier je een echte klik voelt. Maak van je nieuwe kat of hond je beste vriend zodat je nooit meer echt alleen bent. Daarnaast geef je hen ook de kans op een geweldig nieuw leven.

38. Stuur jezelf een valentijnscadeau

Je hebt helemaal niemand nodig om een leuke Valentijnsdag te hebben. Stuur jezelf een lief kaartje, bos bloemen of chocola en verwen jezelf op deze dag.

kaart wereld

In het buitenland

Je kunt ontzettend veel leuke dingen in je huis of in Nederland doen. Maar toch maak je vaak de beste herinneringen in het buitenland. Als single kun je op vakantie even helemaal loskomen van je dagelijkse sleur. Zeker na een break-up kan een mooie reis net datgene zijn wat je nodig hebt. Je ontmoet nieuwe mensen, andere culturen en je kunt allerlei nieuwe dingen uitproberen. Het buitenland is de ideale omgeving om dingen te ondernemen die je nog nooit hebt gedaan.

39. Probeer raften

Nu je alle tijd van de wereld hebt, is het tijd om iets nieuws uit te proberen. Wat is een activiteit die je altijd al hebt willen doen? Van bungeejumpen tot raften, doe iets avontuurlijks. En dat is natuurlijk altijd net iets leuker en avontuurlijker in het buitenland.

40. Ga kamperen

Neem je tent en al je benodigdheden mee en ga in je eentje kamperen. Dit kan gewoon in Nederland, maar ook in het buitenland. Maak je geen zorgen om enge geluiden in het donker, het is waarschijnlijk maar een muisje.

41. Boek een last-minute trip

Zin om even weg te gaan van alles? Als single hoef je met niemand rekening te houden en dat is geweldig. Bekijk de vluchten online en boek een last-minute trip naar een spannende bestemming.

42. Ga vrijwilligerswerk doen

Ga vrijwilligerswerk doen bij een bejaardentehuis, een daklozenopvang ,een weeshuis of een kinderboerderij. Omring jezelf met mensen en help zo anderen.

43. Ga op een soloreis

Wellicht een spannende stap, zo’n soloreis. Maar op je bucketlist horen juist dingen die je bang maken. Je zult nog nooit dit gevoel van vrijheid hebben gevoeld. Je hoeft met niemand rekening te houden. Ga en sta waar je wilt.

44. Breng een maand door in een ander land

Ga verder dan alleen op vakantie gaan in je eentje. Daag jezelf uit en breng een maand door in een ander land. Omring je met een nieuwe cultuur, taal en mensen.

45. Ga op een roadtrip met vrienden

Plan een roadtrip door meerdere landen met je beste vrienden. Het ultieme gevoel van vrijheid. Geen vrienden die beschikbaar zijn? Doe het dan met andere singles tijdens een singlesreis.

46. Ga studeren in het buitenland

Opnieuw gaan studeren is altijd een goed idee. Zo ontwikkel je jezelf en leer je nieuwe mensen kennen. Maak de stap nog uitdagender en doe dit in het buitenland.

47. Bekijk de zonsopgang en zonsondergang in één dag

Ga naar een tropische bestemming aan het strand en stel jezelf het doel om in één dag de zonsopgang en zonsondergang te bekijken. Wat een onvergetelijke ervaring.

48. Eet iets wat je nog nooit gegeten hebt

Het leuke aspect van reizen is het proeven van internationale keukens en gerechten. Ben je op reis, eet dan iets wat je nog nooit gegeten hebt. Laat je verrassen.

49. Beklim een berg

Daag jezelf uit en stel jezelf het doel om een bepaalde berg te beklimmen. Het gevoel dat je zult hebben na het behalen van de klim zal onbeschrijfelijk zijn.

aarrghh

Gewaagde dingen

Een bucketlist is de ideale manier om dingen te doen waar je normaal gesproken bang voor bent. Deze dingen zullen je compleet uit je comfortzone halen en ‘aarrghh’ laten roepen in de seconden voordat je het daadwerkelijk doet. En dat is precies wat je nodig hebt. Je zult je na het behalen van deze doelen sterk, onafhankelijk en onoverwinnelijk voelen. Je wilt nergens spijt van hebben? Ga het niet langer uit de weg en face je angsten.

50. Ga skydiven

Skydiven is iets wat heel veel mensen op hun bucketlist hebben staan. Erg spannend, want je springt nu niet eenmaal elke dag vanuit een vliegtuig.

51. Ga bungeejumpen

Wat is een bucketlist zonder bungeejumpen? Erg spannend, maar wat een fijn gevoel zul je na afloop hebben.

52. Ga in je eentje in de achtbaan

Ga naar een pretpark en ga in je eentje in de engste achtbaan. Als single heb je helaas niemand om je aan vast te houden, maar je kan dit zeker aan.

53. Zwem met haaien

Ben je bang voor haaien? Ga je angst aan en boek een vliegticket naar een tropische bestemming. Zo kun je op veel plekken met kleinere haaien zwemmen die je zeker weten niets zullen doen of ga voor het uiterste en ga zwemmen met witte haaien in een kooi.

54. Neem een tattoo

Neem een tattoo zodat jezelf altijd kan herinneren aan de tijd dat je single was. Leg dit gevoel van vrijheid en blijheid vast met een permanent teken op je lichaam.

55. Ga skinny dippen

Het ultieme bucketlist ding is toch wel skinny dippen. Trek je kleren uit en spring het water in. Het optimale gevoel van vrijheid.

Zorg voor een goede mix van diverse onderwerpen

Het is belangrijk om een lijst te maken met een goede mix van verschillende dingen. Zo kun je dingen toevoegen aan je lijst die je helpen groeien of ontwikkelen als persoon. Hoe meer je jezelf pusht, hoe meer je zult groeien. Ga dus voor doelen die je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kun je ook dingen toevoegen die je zullen helpen om jezelf beter te leren kennen. Verder kun je als single natuurlijk helemaal losgaan in de datingwereld.

Doe dingen die leuk en opwindend zijn en haal het meeste uit je vrijheid. Voeg dingen toe die je uit je comfortzone halen. Wees niet bang om activiteiten toe te voegen waar je eigenlijk een angst voor hebt. Zorg dat er dingen op de lijst staan die je in je eentje moet doen, maar ook met anderen. Zo zorg je voor een goede mix in je bucketlist.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie