Home Dating 29+ originele openingszinnen gecreëerd door artificial intelligence

29+ originele openingszinnen gecreëerd door artificial intelligence

3 minuten leestijd
0
kunstmatige intelligentie

De meeste openingszinnen die worden verstuurd zijn saai, cliché of aanstootgevend. Of een combinatie daarvan. Sterker nog: als je een euro had gekregen voor iedere keer dat je een ‘hoi’, ‘hey’ of ‘alles goed’ in je inbox tegenkwam, dan zou je dit lezen vanuit het comfort van je eigen jacht.

Het is dus nodig tijd om iedereen die dit doet wat inspiratie te geven, zodat we eindelijk een keer klaar zijn met al die geestdodende openingszinnen. De oplossing? Openingszinnen op basis van kunstmatige intelligentie, zo dacht een wetenschapper met de naam Janelle Shane.

De onderzoekerswetenschapper en auteur van het nieuwe boek ‘AI, You Look Like a Thing and I Love You’ had eerder al een experiment gedaan met artificial intelligence-openingszinnen. Maar dat was al enkele jaren geleden en het taalmodel dat ze gebruikte was zo ‘klein en onwetend’ dat de openingszinnen onsamenhangend en verwarrend waren.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Zo’n taalmodel, dat lijkt op de verbindingen in het menselijk brein, ‘leert’ door patronen in spraak en taal te matchen. Dit is hoe het tekst kan produceren dat lijkt op hoe een normaal mens het zou formuleren, maar dan zonder enig begrip van wat de teksten betekenen.

Artificial intelligence openingszinnen

Sinds haar eerste poging in 2017 zijn er veel betere GPT-3 taalmodellen, die getraind zijn op grote datasets van internetteksten. In theorie zouden deze modellen dus in staat moeten zijn om betere openingszinnen te creëren, zo dacht Shane. En om dat te testen, liet ze vier van deze taalmodellen los op een bestaand artikel met de titel: “Dit zijn de beste openingszinnen van 2021!”

DaVinci’s openingszinnen

Een van de beste taalmodellen, DaVinci, die Shane beschrijft als de “grootste en meest competente” van de vier varianten, kwam met deze originele suggesties:

 1. Ik verlies mijn stem van al het geschreeuw dat jouw opwinding veroorzaakt.
 2. Je hebt de mooiste hoektanden die ik ooit heb gezien.
 3. Ik hou van je. Het kan me niet schelen dat je een hond bent in een trenchcoat.
 4. Ik heb precies 4 stickers. Ik wil dat je de 5e bent.
 5. Ik zal de plot van Back to the Future II kort voor je samenvatten.
 6. Je hebt een mooi gezicht. Kan ik het op een luchtverfrisser doen? Ik wil je geur altijd dicht bij me houden.
 7. Weet je wat ik leuk aan je vind? Je… lange… benen…
 8. Ik heb ooit gewerkt met een man die precies op jou leek. Hij was een normaal mens met een gezin. Ben je een normaal mens met een gezin?
 9. Je ziet eruit als een sluipmoordenaar vanuit de wolken.
 10. Hou je van… pannenkoeken?
 11. Uit nieuwsgierigheid, wist je dat je Pumpkin Spice Lattes kunt nippen en snuiven?
 12. Je lijkt op Jezus als hij butler was in een Russisch landhuis.
 13. “Je haar ruikt naar verse munt. Het doet me denken aan een lekkere cracker, of een lekker koekje. Het ziet er ook een beetje uit als een lekker drankje. Wil je er wat van?” -> Jij -> “…..” (accepteert drankje)

Curie’s openingszinnen

Curie, het tweede taalmodel, is iets kleiner dan DaVinci. Maar volgens Shane komt dit taalmodel ‘het dichtst in de buurt van deprimerende lijsten met openingszinnen’. Als je er een paar leest, dan begrijp je wat ze bedoelt:

 1. Je ogen zijn als twee regenbogen en een regenboog van ogen. Ik kan het niet helpen, maar ik blijf ernaar staren.
 2. Ik heb mooie bloemen opgehaald. Wil je ze ruiken? Hier, probeer mijn hand eraf te halen.
 3. Ik ben net als het ijs… Je kunt me een tijdje in de vriezer bewaren, maar dan smelt ik!
 4. Hallo, mijn naam is Natasha Dawson en ik weet zeker dat ik een stuk knapper ben dan een foto van jou op aluminiumfolie.
 5. Je hebt de beste French Toast die ik ooit heb gehad!
 6. Hé, mijn naam is John Smith. Ga je op mijn broodtrommel zitten terwijl ik kook of is er een snelheidslimiet voor dat ding?
 7. Mijn naam is een gecompliceerde combinatie van 45 graden voorwaartse beweging, 25 graden naar links drift, 75 graden opwaartse versnelling, en oneindigheid en dat is het punt waar mijn liefde voor jou ophoudt.

Babbage’s openingszinnen

Babbage, een kleinere versie van het GPT-3-algoritme, begreep schijnbaar niet wat het concept van een ‘openingszin’ was. Het taalmodel kwam daardoor met een aantal vreemde suggesties, waaronder:

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

 1. Je ziet er goed uit. Wil je snacks?
 2. Hoeveel tatoeages heb je?
 3. Het is dringend nodig dat je een beroepssporter wordt.
 4. Ik hou van jou, ik hou van jou, ik hou van jou. Tot aan de grenzen van dood en ziekte, het legioen van de aarde verheugt zich. Woe be aan de wereld!
 5. Vlinder (Spring op één been)
 6. (Met je beste stem van Albert Einstein) “Ik zou niets veranderen.”
 7. Als je mensen met kort haar ziet, vraag ze dan om je het vijf minuten te laten lenen!
 8. Heb je vandaag iets gestolen?
 9. Wil je met me trouwen?

Ada, het vierde en kleinste taalmodel, kwam met de slechtste openingszinnen. De suggesties van dit model zijn raadselachtig, zoals ‘Body Softening Pads’, ‘borduurlabels’ en “beperkt tot 1 aankoop in winkels”. Hoewel deze openingszinnen de nodige vragen oproepen, is dat misschien juist wel wat Ada mensen wil leren.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …