Home Relatie Gebruikt hij mij? 5 signalen dat hij je gebruikt

Gebruikt hij mij? 5 signalen dat hij je gebruikt

6 minuten leestijd
0
vraag moeilijk

Eindelijk was je ervan overtuigd de juiste partner gevonden te hebben. Toch begin je steeds vaker te twijfelen. Hij laat niet altijd wat van zich horen en vertelt niet graag over jou. Heeft hij een ander? Of vindt hij een oppervlakkige relatie wel prima? Met de nadruk in jullie relatie vooral op de seks? De kans is groot dat deze signalen erop wijzen dat het geen echte relatie is.

Hoe smoorverliefd jij ook op hem bent, misschien is het beter om hem te laten gaan. Je kunt natuurlijk niet alles door de vingers zien. Er is een grens.

Gebruikt hij je?

Wanneer jij jezelf de vraag stelt of hij jou gebruikt, is er waarschijnlijk iets niet goed in jullie relatie. Deze twijfels duiden namelijk op problemen. Wat je voelt, is een signaal dat er iets mis is. En als je merkt dat hij de relatie oppervlakkig wil houden, dan mag je je best afvragen waarom hij dat doet. Gebruikt hij je? En als hij dat doet, waarom?

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

…meerdere vrouwen

Er zijn meerdere redenen waarom iemand zou willen profiteren van je goedheid. Zo zou hij kunnen kicken op de aandacht. Het kan zo zijn dat hij het fijn vindt om aandacht te krijgen van (meerdere) vrouwen, maar daar geen verplichtingen aan over te houden. Zo kan hij meerdere vrouwen tegelijk bespelen.

Let er dus goed op of je de enige voor hem bent, of dat hij zijn aandacht ook bij andere vrouwen zoekt. Een man die niet genoeg heeft aan de aandacht van één vrouw is vaak niet serieus.

…seks

Als het niet voor de aandacht is, zou hij je ook voor de seks kunnen gebruiken. Voor veel vrouwen is dit een grote zorg, omdat het veel mannen (fuckboys) om niets anders dan dat gaat. Natuurlijk is seks belangrijk binnen een relatie, maar is dit nog wel goed als alles hierom draait? Waarschijnlijk niet. Er moet een gezonde balans bestaan tussen jullie seksleven en emotionele band. Enkel een seksuele aantrekkingskracht is niet voldoende voor een goede relatie.

…geld

Daarbij kan hij ook bij jou blijven vanwege je geld. Staat hij nog niet zo serieus in het leven en is hij niet bezig met sparen? Misschien blijft hij dan wel bij jou voor het geld. Heb je opgemerkt dat hij niet vaak voor jou betaalt? Maar jij wel voor hem? Laat hem dat dan eens doen.

Stel zelf niet voor om te betalen en wacht af tot hij de knip trekt of een voorstel doet. Hoeft hij niets meer van jou te weten als jij niet meer betaalt? Dan is hij waarschijnlijk alleen bij je voor het geld.

De helikopterview

Als jij jezelf afvraagt of hij jou gebruikt, probeer dan de helikopterview toe te passen. De helikopterview houdt in dat jij jouw eigen situatie vanaf veraf probeert te bekijken. Net zoals een helikopter, vlieg jij boven een gebied. Zo kun jij dat gebied beter zien, dan wanneer jij midden in dit gebied staat.

Zo zit het ook bij jullie relatie. Probeer deze eens met een andere bril te bekijken; vanuit een ander perspectief. Wat zou jij ervan vinden als een man zo tegen een ander vrouw doet? Welk advies zou je haar geven? Op deze manier kun je erachter komen wat zijn werkelijke intenties zijn.

Zelf ben je natuurlijk betrokken bij de situaties. Jouw gevoelens kunnen ervoor zorgen dat jij blind wordt voor hem; liefde maakt blind, zoals ze dat zeggen. Je ziet alleen de positieve kanten en accepteert alle negatieve dingen. Toch is het belangrijk om voor jezelf op te komen.

Bekijk het eens vanaf een andere hoek en schakel jouw emoties uit bij deze gedachten. Beoordeel zijn gedrag eens zonder dat jouw gevoelens hierin meespelen. Zo kun je te weten komen of hij echt voor jou gaat of jou gewoon gebruikt voor andere doeleinden.

helikopter view

5 tekenen dat hij je gebruikt

In de helicopterview zou je meerdere dingen mee kunnen nemen. Zo kun je jezelf vragen stellen over of hij jou gebruikt. Maakt hij jou voornamelijk onzeker? Ben jij niet zijn prioriteit? Ben jij vooral de gever, en is hij de nemer? Dreigt hij wel eens om bij je weg te gaan? Houdt hij de relatie met jou geheim voor anderen? En draait jullie relatie eigenlijk voornamelijk om seks?

Wanneer je veelal ‘ja’ kunt antwoorden op deze vragen, is het overduidelijk dat hij jou gebruikt. Dit zijn 5 tekenen dat hij je gebruikt.

1. Hij maakt je onzeker

Onzeker zijn komt vaak voor in relaties. Toch is deze vorm van onzekerheid de ergste: Is hij wel net zo verliefd op jou als jij op hem? Is hij ook bezig met andere vrouwen? Deze onzekerheid geeft je geen fijn gevoel. Iemand die voor jou door het vuur gaat, zou jou dit gevoel niet moeten geven.

Jij hoort het gevoel te krijgen dat jij perfect bent zoals je bent. Hij heeft niet veel op je aan te merken en waardeert jou als persoon. Twijfel je vaak aan zijn bedoelingen en maakt dit jou onzeker? Dan is dit een groot signaal dat hij jou gebruikt. Naast de onzekerheid of hij wel serieus met jou is, bestaat er ook een andere onzekerheid. Hij heeft namelijk áltijd wel commentaar op jou.

Stel je voor: je hebt de hele dag gewerkt, terwijl hij vandaag vrij was. Hij komt vanavond bij jou op bezoek. Jij besluit om na jouw lange werkdag voor hem te koken. Op de een of andere manier weet hij weer iets op te merken aan het eten. Het smaakt niet lekker of hij heeft plotseling geen honger. Een man die echt voor jou gaat zal dit gebaar altijd waarderen, ook al vindt hij het niet lekker. Kun je het nooit goed doen voor hem? Dan zit het niet goed.

2. Jij bent niet zijn prioriteit

Een belangrijk signaal om erachter te komen of hij jou gebruikt is door eens te kijken hoe snel hij antwoord geeft op je berichtjes. Antwoordt hij vaak pas een paar uur of zelfs een paar dagen later op je berichtjes, terwijl jij maximaal een uur later gereageerd hebt? Dan weet je dat jij niet zijn grootste prioriteit bent.

Natuurlijk kan het zo zijn dat hij ook moet werken en druk bezig is met andere dingen. Toch kun jij vaak wel aanvoelen of hij even geen tijd heeft of dat hij zijn tijd gewoon besteedt aan andere dingen.

Ook merk je steeds vaker dat hij al veel gepland heeft staan. Wil je weer eens met hem afspreken? Dan kan dit pas over een paar weken. De komende tijd heeft hij namelijk al van alles staan met zijn ‘vrienden’. Gebeurt dit? Dan zouden de alarmbellen zeker af moeten gaan.

Een man die oprecht met jou is en graag bij jou wil zijn, zal ook zijn tijd voor jou vrijmaken. Als hij je alleen wil zien wanneer hij je nodig heeft, is dit een flinke alarmbel.

“We don’t give to get, we get to give.” ― R. Alan Woods

3. Jij geeft, hij neemt

Een relatie zou in principe moeten draaien om beide gevoelens. Geven en nemen zijn allebei belangrijk. De ene keer geef jij hem iets cadeau, of doe je iets extra’s voor hem. De andere keer pakt hij flink uit met een overnachting of heeft hij een romantisch avondje gepland. Het zou van beide kanten moeten komen. Merk jij dat jij vooral de gever bent, en hij het totaal niet erg vindt om alleen te nemen? Dan is de kans groot dat hij jou gebruikt.

Ook merk je dat jij er altijd voor hem bent als hij problemen heeft. Maar, waar is hij als jij een keer een slechte dag hebt gehad? Precies. Hij is nergens te bekennen. Een man die echt voor je gaat zal er op die momenten ook voor jou zijn.

4. Hij dreigt vaker om bij jou weg te gaan

Dreigt hij vaak om bij jou weg te gaan? Dan is hier maar een reden voor: hij is niet bang om je kwijt te raken. Een jongen die graag bij je is, zal er alles aan doen om je niet te verliezen. Daarentegen zal een jongen die jou gebruikt er niet zoveel om geven. Waarschijnlijk heeft hij meerdere vrouwen om op terug te vallen als het met jou niet lekker loopt.

Hij zal dan ook weinig moeite doen om bij jou te kunnen blijven. Een kenmerkende zin is: “Als jij het niet wilt, dan ga je toch gewoon weg?” Op deze manier kan hij eenvoudig zijn zin krijgen, omdat jij hem niet kwijt wilt.

5. Hij houdt je geheim

Een man die jou graag meeneemt naar zijn vrienden avondjes of familie, is een man die om jou geeft. Kom jij nooit ergens anders dan bij hem of jou thuis? Dan is dit een signaal dat hij je gebruikt.

Natuurlijk is het leuk om samen thuis te blijven, maar dit kan niet iedere week het geval zijn. Voor hem draait jullie relatie vooral om seks. Vraag eens aan hem om samen naar een restaurant te gaan of zijn familie op te zoeken. Is hij daar niet enthousiast over? Dan weet je al genoeg.

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eye-opener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe word je een betere partner voor hem en haar?

Als je een relatie met elkaar aangaat en zeker wanneer je gaat samenwonen, trouwen of kind…