Welke datingsite past bij mij? (incl. 5 vragen voor jezelf)

Michael Slender
Door Michael Slender
6 minuten leestijd

Bij een simpele online zoektocht naar een datingsite kom je tientallen of zelfs honderden interessante resultaten tegen. Hoe weet je nu waar je moet zijn als je singles wilt ontmoeten die dezelfde interesses, ambities en doelen hebben als jou? Zonder voorkennis blijft het maar een gok. Dat een datingsite hoogt in Google scoort betekent nog niet dat de datingsite goed bij je past. Om te bepalen welke datingsite het beste bij je past stel je jezelf een aantal vragen:

  • Wat zoek ik?
  • Is er een doelgroep waar ik in zoek?
  • Welke datingsites passen bij deze doelgroep?
  • Wat is de reputatie en betrouwbaarheid van deze datingsites?
  • Wil ik gratis daten of misschien betalen?

Aan de hand van deze vragen kom je erachter welke datingsite het beste bij je past. Kies je voor een mainstream datingsite waar je singles uit alle lagen van de bevolking tegenkomt of ben je op zoek naar iemand met specifieke kenmerken? Het voordeel van een mainstream datingsite zoals Badoo is dat er veel leden zijn. Dit is een voordeel als je geen voorkeur hebt maar een nadeel als je iemand wilt vinden met dezelfde interesses en doelen als jezelf. Bij een mainstream datingsite is de kans kleiner dat je deze persoon vindt. Je bent dan beter af bij één van de datingsites die zich specifiek op een bepaalde doelgroep richten. Een groot aantal doelgroep datingsites worden onderverdeeld in deze categorieën:

De personen die twijfelen of een datingsite wel wat voor hun is moeten beseffen dat er voor iedere doelgroep een datingsite is. Het zijn niet alleen datingsites die zich op de mainstream dating groep richten, een deel van de datingsites is specifiek opgericht om een bepaalde doelgroep samen te brengen. Zo zijn er datingsites voor spirituele singles, kun je als gay man terecht bij één van de gay seksdatingsites maar ook is er voor de oudere single een select aanbod datingsites voor enkel en alleen de-50 plusser. Voor gelovigen zijn er bijvoorbeeld christelijke datingsites, voor gebonden mensen zijn er de vreemdgangers datingsites en als hoogopgeleide single is er ook een groep datingsites die zich op deze doelgroep richten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Ben ik het juiste type?

Jong, oud, verlegen of extravert; voor iedereen is er een datingsite die bij hem of haar past. Iedereen is zo het “juiste type” voor een datingsite. Het gaat er alleen om dat je een datingsite kiest waar je je comfortabel zodat je alleen in contact komt met gelijkgestemden. Door meteen de goede keuze te maken is de kans op het bereiken van je doel groter. Iemand die op zoek is naar een seksdate zonder de verwachtingen die een relatie met zich meebrengt kan het beste een seksdating website kiezen, iemand die een relatie wil kan het proberen bij de matchmaking datingsites.

Het grote aanbod

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er wereldwijd duizenden datingsites die vechten om je aandacht. Het lijkt erop dat er iedere dag een nieuwe datingsite of app bij komt; de groei houdt niet op. Nu zijn veel van deze datingsites niet geschikt om als Nederlandse single gebruik van te maken maar ook in Nederland worden aan de lopende band nieuwe datingsites opgericht. Het kan daarom een ingewikkeld proces zijn om elk van datingsites te bekijken en voor jezelf te bepalen of de datingsite bij je past.

Reviews

Dit is waarom wij al dit werk voor je gedaan hebben en van alle betrouwbare datingsites een uitgebreide review gemaakt hebben. Biedt de datingsite écht een nieuwe insteek of is het slechts een hype? In onze eerlijke reviews lees je exact wat je op een datingsite kunt doen en wat de gebruikservaring is. Door onze reviews als een referentie te gebruiken in je zoektocht naar liefde voorkom je problemen en stel je jezelf open voor de beste dating ervaring.

De keuze gemaakt?

Nederlanders staan bekend om het “kijken, kijken, niet kopen” maar als het op online daten aankomt dan is het juist verstandig om eerst rond te kijken voordat je iets “koopt”. Je hoeft namelijk niet meteen bij de eerste de beste datingsite een lidmaatschap te kopen. Gratis rondkijken kan overal; iedere datingsite biedt een gratis lidmaatschap aan. Als je besluit om een betaald lidmaatschap te nemen maak dan niet de fout om jezelf direct voor een jaar te verbinden aan een contract. Het is nergens voor nodig om meteen een langdurig lidmaatschap te kopen. Wat als je al binnen een maand de liefde van je leven ontmoet? Je betaalt de rest van het jaar dan voor niets. Als het mogelijk is kies dan een kortlopend abonnement van bijvoorbeeld een maand. Benieuwd geworden welke datingsites Nederland rijk is? Op deze pagina kun je zelf datingsites vergelijken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie