Facebook Dating niet te vinden? Hier vind je de optie terug

Michael Schouten
Door Michael Schouten
6 minuten leestijd

Je zit op de rand van je bed, nieuwsgierig en opgewonden, klaar om een nieuwe wereld van romantiek te verkennen. Nadat je al een tijdje single bent, is dit de avond waarop je eindelijk de veelbesproken datingfeature van Facebook gaat proberen. Je wilt jezelf openstellen voor de mogelijkheid van een nieuw liefdesverhaal. Dus grijp je je telefoon en opent de website van Facebook. Maar tot je verbazing ontbreekt er iets: je ziet helemaal nergens iets over Facebook Dating.

Je vingers dwalen over het scherm om de verborgen schat van Facebook Dating te vinden. Een frons tekent zich op je voorhoofd terwijl je jezelf afvraagt: “Waar is het? Je begint te twijfelen aan jezelf. Heb je iets gemist? Was er een update die Dating verwijderde? Je voelt een lichte paniek opborrelen terwijl je je afvraagt of je per ongeluk een verkeerde knop hebt ingedrukt. Waarom is Facebook Dating niet te vinden?

Waar Facebook Dating is

Allereerst is het goed om te weten dat Facebook Dating niet voor iedereen beschikbaar is en niet op elk platform. Ben je jonger dan 18 jaar of heb je een Facebook-account dat nog geen 30 dagen oud is? Dan voldoe je niet aan de eisen van Facebook Dating. Ook als je nu niet in Nederland bent, is het mogelijk dat Dating niet beschikbaar is in dat land. Facebook Dating is daarnaast niet beschikbaar op de Facebook-website en uitsluitend in de Facebook-apps voor Android en iPhone.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Als je voldoet aan de voorwaarden, dan is Dating terug te vinden in het menu van de Facebook-app. Dating wordt in hetzelfde menu getoond als andere snelkoppelingen, zoals Games, Pagina’s, Reels en Avatars. Als je aan de voorwaarden van de datingfeature voldoet, dan zou je Dating tussen de snelkoppelingen moeten zien staan. Volg deze stappen om Facebook Dating te vinden:

  1. Open de Facebook-app
  2. Tik op je profielfoto om het menu te openen
  3. Veeg naar beneden naar ‘Alle snelkoppelingen’
  4. Tik op ‘Meer weergeven’

Kun je Facebook Dating niet vinden tussen de snelkoppelingen? Dan is er nog een andere methode om Dating te vinden. Voor de tweede methode gebruik je de zoekfunctie van de app.

  1. Open de Facebook-app
  2. Tik het vergrootglas-pictogram
  3. Typ ‘Dating’ in het zoekvak

Waarom je Facebook Dating niet kunt vinden

Als je Facebook Dating nog steeds kunt lokaliseren in de app, dan is er iets mis. Dit zijn de mogelijke redenen waarom Dating niet beschikbaar is voor jou.

Beschikbaarheid in jouw regio

Facebook Dating is uitgerold naar verschillende landen en regio’s over de hele wereld. Het kan zijn dat Facebook Dating nog niet beschikbaar is in het land waar je je bevindt. Bekijk hier de landen waar Dating beschikbaar is.

Leeftijdsbeperkingen

Facebook Dating heeft bepaalde leeftijdsbeperkingen. Zoals gezegd is Dating alleen beschikbaar voor gebruikers van 18 jaar of ouder. Als je leeftijd onder deze drempel ligt, kan dit de reden zijn waarom je Facebook Dating niet kunt vinden.

Accountinstellingen

Het kan zijn dat je bepaalde privacyinstellingen op je Facebook-account hebt ingesteld waardoor je geen toegang hebt tot Facebook Dating. Controleer je privacyinstellingen en zorg ervoor dat je de juiste opties hebt geselecteerd om toegang te krijgen tot de functie.

Appversies

Zorg ervoor dat je de meest recente versie van de Facebook-app op je apparaat hebt geïnstalleerd. Facebook Dating is mogelijk niet beschikbaar op oudere app-versies. Controleer ook of je apparaat voldoet aan de systeemvereisten voor het draaien van de laatste Facebook app-versie.

Tijdelijke technische problemen

Het kan gebeuren dat er tijdelijke technische problemen zijn met de Facebook Dating-functie. In dergelijke gevallen is het waarschijnlijk dat Facebook aan het oplossen van de problemen werkt en dat de functie tijdelijk niet beschikbaar is – maar later wel. Probeer het later nog eens.

Nieuwe account

Heb je een nieuwe account aangemaakt? Dan is dit de reden waarom Dating niet beschikbaar is. Volgens Facebook moet je een Facebook-account hebben met een goede reputatie dat minstens 30 dagen oud is.

Inactieve account

Is het een tijdje geleden dat je Facebook voor het laatst hebt gebruikt? Facebook sluit nieuwe accounts uit voor het gebruik van de datingfunctie, maar ook inactieve accounts krijgen geen toegang tot Dating.

Overtreding van regels

Facebook kan beperken welke accounts toegang hebben tot Dating. Als je geen toegang hebt of niet langer toegang hebt tot Dating, is het mogelijk dat je de servicevoorwaarden, richtlijnen voor de community of andere beleidsregels hebt geschonden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie