Home Twoo

Twoo

twoo
Op een laagdrempelige, relaxte manier nieuwe mensen leren kennen? Dat is wat Twoo oorspronkelijk in gedachten had toen het platform werd ontwikkeld. Nu is het nog steeds een plek om mensen te ontdekken, maar is het ook veel meer dan dat. Twoo is een handige app om kennis te maken met andere mensen. Het is een datingapp dat gemixt is met een sociaal netwerk – een combinatie van twee werelden.

Of je nu op zoek bent naar iemand om gewoon gezellig mee te kletsen, een date of vaste relatie: bij Twoo kom je allerlei soorten mensen tegen in bijna alle leeftijdsgroepen. Wat je er precies gaat doen is aan jou. Er is voor ieder wat wils zodat iedereen er een leuk gesprek kan hebben of een gezellige date.

UPDATE: Twoo is gestopt. Per 30 juni 2022 is het datingplatform onbereikbaar.

Omdat Twoo per 30 juni 2022 is gestopt, raden wij een andere datingapp aan. Of je nu op zoek bent naar een gesprek, date of liefdevolle relatie; het is bij deze dating app mogelijk:

Bekijk het beste alternatief

Wat is Twoo?

Laten we beginnen met wat Twoo precies is. Volgens Twoo zelfs is het ‘de leukste manier om nieuwe mensen in je buurt te leren kennen’. Maar daarmee is niet alles gezegd, want Twoo is meer dan dat. Op Twoo draait alles rond chatten, live-video, foto’s delen en nieuwe mensen leren kennen. Of je nu gewoon wilt lachen, een portie positieve energie krijgen of een goeie vriend wilt vinden: het kan allemaal. Omdat het ook mogelijk is om Twoo als een datingapp te gebruiken, kun je ook aan een zoektocht naar liefde beginnen.

“Chat wereldwijd met nieuwe mensen.” – Twoo

twoo app

Hoe werkt Twoo?

Twoo is een sociaal netwerk en datingapp ineen, waarbij de basis bestaat uit de profielen die de gebruikers vertegenwoordigen. In de basis werkt Twoo hetzelfde als een sociaal netwerk als Facebook, terwijl het ook wat wegheeft van Badoo en het oudere Hyves.

Account aanmaken

Om van de Twoo app of website gebruik te kunnen maken is een profiel nodig waarvoor een registratie vereist is. De registratie is op elk apparaat mogelijk en neemt niet veel tijd in beslag. Inloggen is mogelijk met Facebook-inloggen of met je e-mailadres. Als je met je e-mailadres een account aanmaakt dan vraagt Twoo je om deze gegevens:

 • Naam
 • Geslacht
 • Geboortedatum
 • Stad
 • Intentie
 • E-mailadres
 • Wachtwoord

Wanneer je deze gegevens hebt ingevuld, ga je meteen door naar de profielfoto. Twoo en de gebruikers willen weten hoe je eruit ziet. Je kunt een foto van Facebook gebruiken, van Instagram, toevoegen via webcam of een foto van je computer of telefoon gebruiken. Mocht je het willen, dan is het mogelijk om deze stap over te slaan. Dit zijn de richtlijnen voor de foto’s:

 • Minstens 400 x 400 pixels groot
 • Alleen jij mag op de foto staan
 • Je gezicht moet herkenbaar zijn
 • Geen naakt
 • Geen copyright-inbreuken

LiveMe

Tijdens de aanmelding word je gevraagd om deel te nemen aan LiveMe, een functie die gedeeld wordt met meerdere platforms. Als je dat wilt, wat de meeste gebruikers wel doen, dan krijg je ook LiveMe gebruikers te zien, dus meer profielen om te bekijken, meer mensen om te contacteren, meer mensen die jou kunnen zien en dus meer berichten of cadeautjes die je kan krijgen. Om ervoor te zorgen dat je Live-profiel niet leeg is, deelt Twoo je gebruikersnaam, profielfoto, land, geboortedatum, geslacht en informatie over je live tokens met LiveMe.

“Leer wereldwijd miljoenen nieuwe mensen kennen, waar je ook bent.” – Twoo

Profiel invullen

Het is ook zonder je profiel in te vullen mogelijk om de zoeken, matchen en chatten op Twoo, maar de kans dat er geïnteresseerden zijn is daardoor veel kleiner. Vooral als je wilt daten op Twoo is het aan te raden om alles in te vullen: van de vragen die gesteld worden tot de profielgegevens en het stukje tekst over jezelf. En als je het helemaal goed wilt doen, dan verifieer je ook meteen je profiel.

Met een geverifieerd profiel kun je meer mensen leren kennen. Je hebt drie verificaties nodig om de geverifieerde status te krijgen. Deze verificaties zijn mogelijk:

 • Profielfoto
 • Twoo Premium
 • Facebook
 • Creditcard
 • Windows Live
 • Telefoonnummer
 • Twitter

Zoeken en ontdekken

Twoo is een uitgebreid ontdekkingsnetwerk met verschillende mogelijkheden om anderen te leren kennen. De populairste manieren om singles in de buurt te ontdekken zijn de ‘Zoeken’ en ‘Discover’ gedeeltes van de app.

Het Discover-gedeelte brengt mensen bij elkaar op basis van de eerste indruk. Het is een makkelijke functie als je niet veel wilt nadenken en gewoon foto’s wilt beoordelen van andere gebruikers. Geef in Discover aan wie je wel en wie je niet leuk vindt. Je ziet foto’s van andere leden waarna je kunt aangeven of je deze persoon wel of niet wilt ontmoeten. Tik op het groene ‘vinkje’ om aan te geven dat je degene op de foto beter wilt leren kennen. Tik op het ‘kruisje’ om door te gaan naar de volgende kandidaat.

In het Zoeken-gedeelte zie je een raster met profielfoto’s. In dit deel kun je filteren op gebruikers die online zijn, op nieuwe leden of op alle leden. Met de extra zoekopties kun je een leeftijdsbereik instellen, aangeven wie je wilt leren kennen en ook de afstanden bepalen. Als je op een profielfoto tikt, zie je het volledige profiel. Interesse? Dan kun je meteen een bericht versturen.

In aanvulling op Zoeken en Discover is het ook mogelijk om je profielbezoekers en likes te bekijken. Het onderdeel waar Twoo zich tegenwoordig veel op richt is Live: een plek waar gebruikers ‘live’ gaan en zichzelf aan de wereld tonen. Deze zogenaamde broadcaster kunnen overal ter wereld streamen en hun content delen met Live. Met behulp van de gifts kun je deze broadcasters belonen.

twoo discover

Chat en matches

In het Chat-gedeelte van de app bevinden zich alle conversaties. Dit zijn de gesprekken met je matches en degenen met wie je een gesprek bent begonnen. De matches zijn alle gebruikers die je hebt geliket in het Discover-deel en die jou ook hebben geliket. Als er een wederzijdse like is, dan komen ze in het chatscherm terecht waarna je een conversatie kunt starten.

Bekijk het beste alternatief

Voor wie is het?

Het doel van Twoo is om mensen samen te brengen om te chatten, vrienden te maken en te daten. Tijdens de registratie kun je aangeven wat jouw doel is. Het is daarmee meer dan een datingapp en meer dan een sociaal netwerk: het is een combinatie van beiden. Daarom is er ook niet één doelgroep te noemen. Als we het toch mogen omschrijven, dan zouden we zeggen dat Twoo bedoeld is voor mensen die andere mensen willen leren kennen. Of dat nu om te daten is, chatten of vrienden te maken.

“Voor een goed gesprek, nieuwe vrienden of zelfs de liefde van je leven.” – Twoo

Voor daten, vrienden maken, chatten en alles wat daartussen zit: Twoo is een plek waar je met lokale mensen kunt praten, maar ook met mensen die zich aan de andere kant van de wereld begeven. Als onderdeel van je profiel kun je aangeven wat je intentie is, met drie keuzes om aan te geven wat je wil:

 • Chatten
 • Daten
 • Nieuwe vrienden maken

twoo profiles

Gratis en betaald

Wil je niet betalen voor online daten? Bij Twoo hoeft dat niet en kun je als gratis lid gebruik maken van veel functionaliteiten. Je kunt je gratis inschrijven, een profiel opstellen, foto’s uploaden en berichten versturen. Als je niet meer dan dit nodig hebt, dan kun je zonder kosten gebruik maken van Twoo.

Mocht je echter de kans op succes willen vergroten, dan kun je credits kopen of Twoo Premium nemen. Dit opent de deuren naar opties die alleen beschikbaar zijn tegen betaling. Om je Twoo-ervaring nog beter te maken bieden ze deze betaalde features aan.

Credits

Met credits kun je je profiel promoten. Je kunt je profiel een Boost geven, je berichten laten opvallen, cadeaus of stickers versturen. Op de Creditspagina zie je precies wat je allemaal met de credits kunt doen.

Credits kosten

Zoals je wellicht al hebt gemerkt, zijn de credits niet gratis. De credits zijn te koop tegen een eenmalige vergoeding. Hoe meer credits je neemt, hoe voordeliger ze per stuk zijn. Dit zijn de actuele prijzen van de Twoo-credits:

 • 550 credits voor € 9,99
 • 900 credits voor € 14,99 (150 gratis)
 • 1250 credits voor € 19,99 (250 gratis)
 • 2750 credits voor € 39,99 (750 gratis)

Premium

Wanneer je Twoo Premium neemt krijg je toegang tot veel extra features waardoor je de Twoo-ervaring nog beter maakt. Zo kun je met Premium iedereen contacteren, zie je wie jou geliket hebben, je profielbezoekers, wie je bericht gelezen hebben, kun je onzichtbaar surfen en nog veel meer.

Premium kosten

Als aanvulling op de credits heeft Twoo het Premium-lidmaatschap met nog meer mogelijkheden. In ruil voor een wekelijkse of maandelijkse vergoeding krijg je toegang tot al deze extra functies. Twoo Premium is beschikbaar als een abonnement dat wordt afgesloten in de volgende periodes:

 • 1 week voor € 5,99
 • 1 maand voor € 12,99

Houd er rekening mee dat Twoo Premium een doorlopend abonnement is. Dat wil zeggen: het wordt elke keer vernieuwd en automatisch verlengd als de periode afgelopen is. Je kunt het automatisch verlengen op elk moment stopzetten in de instellingen.

Daily Discover

Met Daily Discover word je iedere dag 100x in het Discover-gedeelte getoond. Omdat je meer wordt getoond, vind je makkelijk nieuwe matches. Je kunt ook credits gebruiken om bij Discover te komen.

Daily Boost

Wil je tijdelijk meer actie op je profiel? Met Daily Boost krijgt je profiel elke dag automatisch een Boost. Iedere Boost geeft je profiel meer de activiteit. Wat je normaal in een dag krijgt, krijg je met Boost in 15 minuten. Vanzelfsprekend leidt dit tot meer likes, bezoekers en conversaties.

Daily Spotlight

Met Daily Spotlight word je iedere dag in de Spotlight getoond. Daarmee ziet iedereen die jou in de buurt is je profielfoto.

Daily First in Search

Met Daily First in Search word je iedere dag bovenaan bij Zoeken getoond. Degene die zoeken komen je daardoor als eerste tegen.

twoo profiles

Alternatief Twoo

Valt Twoo achteraf toch wel een beetje tegen? Zijn er minder mensen in je buurt dan verwacht? En wil je iets anders proberen dan Twoo? Er zijn verschillende datingapps in Nederland en België die evenveel – of meer – singles hebben. Dit is de top drie alternatieven van dit moment:

App en website

Uiteraard is Twoo beschikbaar via de app. Deze app kun je downloaden in de appstores van Apple en Google Play. Alles wat je op de website kunt is ook mogelijk in de app van Twoo. Je blijft door de app op ieder moment van de dag op de hoogte van wat er gebeurt met je account op Twoo. Je krijgt bijvoorbeeld een melding als je een bericht ontvangt. Zo voorkom je dat je die leuke single misloopt.

UPDATE: Twoo is gestopt. Per 30 juni 2022 is het datingplatform onbereikbaar.

Zoals gezegd, is Twoo gestopt. Daarom verwijzen we je graag naar een andere app die wij wel aanraden. Of je nu op zoek bent naar een leuke date of een vaste relatie; het is bij deze datingapp mogelijk:

Bekijk het beste alternatief

Over Twoo

Voor Twoo begon het allemaal in 2011 toen twee internetondernemers, Toon Coppens en Lorenz Bogaert, de ontdekkingssite lanceerden vanuit het Belgische Gent. Hun bedrijf genaamd Massive Media had eerder al Netlog opgericht, een vergelijkbaar sociaal netwerk met een net iets andere insteek. Met Twoo wilden ze een ander publiek bereiken, en dat is gelukt.

Voordat Tinder ten tonele kwam waren het websites zoals Twoo die een brug bouwden tussen datingsites en sociale media. Met de look and feel van een sociaal netwerk was Twoo een soort van tussenstap: een combinatie van beiden, verwerkt in één website. In die zin heeft Twoo een vergelijkbaar pad bewandeld als Badoo, een sociaal ontdekkingsnetwerk met ongeveer dezelfde historie en werkwijze.

Zowel Badoo als Twoo heeft een discutabele geschiedenis wat betreft het aantrekken van nieuwe gebruikers. In die tijd waren de regels omtrent spam en ongewenste e-mails nog niet zo strak als nu en platforms zoals Twoo zochten altijd de grens op. Het leidde ertoe dat Twoo meermaals en verspreid over de periode van 2012 tot 2015 in het nieuws kwam over de discutabele marketingtechnieken.

2,2 miljard conversaties

Niet lang na de oprichting in 2011 werd Twoo al overgenomen door Meetic Group, het Europese datingbedrijf dat onder meer bekend is onder de merknaam Lexa en Meetic in België. Die overname vond in december 2012 plaats, terwijl Meetic Group het jaar erop weer werd overgenomen door IAC, het bedrijf ook de eigenaar was van Match Group. Twoo zegt zelf dat het nu beschikbaar is in 190 landen en in 38 talen. In totaal hebben de gebruikers al meer dan 2,2 miljard gesprekken gestart.

Veelgestelde vragen

Is er een beter alternatief voor Twoo?

Ja, in Nederland is Lexa een beter alternatief voor de meeste singles. De populariteit van Twoo is de laatste jaren sterk gedaald, terwijl de populariteit van andere datingapps enorm is toegenomen.

Zijn er vergelijkbare apps als Twoo?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Badoo. In tegenstelling tot Twoo richt Badoo zich nu meer op daten. Maar net als Twoo is Badoo ook minder populair dan jaren geleden.

Is Twoo voor iedereen?

Nee, dat is het niet. Twoo is vooral geschikt als je niet op zoek bent naar een serieuze relatie. Andere datingapps zijn meer geschikt voor dit doel. Twoo wordt vooral gebruikt voor casual dating en als hookup app.

Is Twoo gratis?

Nee, niet helemaal. Er zijn functies waarvan je gebruik kunt maken als gratis gebruiker van Twoo, maar niet alle features zijn gratis. Een Premium abonnement is nodig om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken. Andere functies zijn verkrijgbaar tegen betaling van credits die gekocht moeten worden.

Kun je swipen op Twoo?

Nee, Twoo heeft geen functie waarmee je kunt swipen. Twoo heeft wel een vergelijkbare functie waarmee je profielen kunt beoordelen: Discover. Met behulp van vinkjes en kruisjes kun aangeven of degene die getoond wordt leuk vindt of niet. Wanneer de ander jou ook leuk vindt, is er een wederzijdse interesse en kan het gesprek beginnen.

Wat is de minimumleeftijd voor Twoo?

Iedereen die meerderjarig is kan zich registreren op Twoo. Voor Nederlandse gebruikers geldt een leeftijd van 18 jaar en ouder. Je mag Twoo alleen gebruiken als je 18 jaar of ouder bent, zo is in de voorwaarden te lezen.

Heeft Twoo een website?

Ja, Twoo is zowel beschikbaar via de app als via de website. In het gebruik van de website en app is er nauwelijks verschil tussen beide versies. Je kunt zelfs heel makkelijk overstappen van de app naar de website, omdat het precies hetzelfde is.