Home Dating Tips voor het daten van een vriend(in): durf jij het aan?

Tips voor het daten van een vriend(in): durf jij het aan?

2 minuten leestijd
0

Een vriendschappelijke relatie kan het begin zijn van een succesvol huwelijk. Je kunt goede vrienden zijn die alles met elkaar delen of geregeld een uitstapje maken. Terwijl de relatie tot nu toe alleen maar platonisch is geweest kan het zijn dat je opeens gevoelens voor de ander krijgt. Wat moet je dan doen? Je hoeft niet meer een eerste date proberen te regelen want dat niveau zijn jullie al voorbij. Het gaat er voornamelijk om wat de gevoelens zijn van de ander. Denkt hij of zij er hetzelfde over?

Signalen

Het is soms niet helemaal duidelijk hoe de andere persoon erover denkt. Je durft het niet direct te vragen maar toch wil je het weten. Er zijn signalen die aangeven of de ander ook gevoelens voor jou heeft. Zo is direct en lang oogcontact een signaal maar ook de lichaamstaal kan veel vertellen. Wil de ander graag zo dicht mogelijk tegen je aanleunen of houdt de persoon liever afstand? Door goed op te letten hoe de ander zich gedraagt kun je veel te weten komen. Let ook op de details die uitgesproken worden. Probeer zelf ook op een doorzichtige manier hints te geven dat je hem of haar leuk vindt. Je kunt op deze manier voorzichtig peilen of er wederzijdse interesse is. Misschien vindt de ander jou misschien ook wel leuk en geschikt voor een relatie maar durft hij of zij het je niet te vertellen.

Voor- en nadelen

Ook als je zeker weet dat de ander ook gevoelens voor jou heeft is het belangrijk om te beseffen wat de gevolgen kunnen zijn. Door van een vriendschappelijk relatie naar een liefdesrelatie te gaan is het mogelijk dat het niet meer zoals vanouds is. Dit kan een averechts effect hebben op de relatie. Terwijl je alleen maar droomt van een échte relatie is het mogelijk dat dit juist voor problemen gaat zorgen. Het kan zelfs het einde van de omgang met de ander kan betekenen als het niet werkt. Aan de andere kant is het voordeel dat je je gevoelens de vrije loop kunt laten gaan. Wat je al die tijd verborgen hield hoef je niet meer te onderdrukken; een bevrijdend gevoel.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Communicatie

Voordat je aangeeft dat je meer wil dan een vriendschappelijke relatie is het belangrijk dat je het er samen over hebt. Misschien heeft de ander wel compleet andere gedachten over een relatie of is de persoon er nog helemaal niet klaar voor. Door vooraf met elkaar te communiceren voorkom je dat je aan iets begint wat geen toekomst heeft. Laat merken dat je om de ander geeft en dat je niet wil dat de relatie op de verkeerde manier eindigt. Communiceren is de sleutel tot succes.

Daten

Beginnen met het daten van een vriend of vriendin is anders dan een “echte” eerste date. Je bent al bekend met elkaar waardoor er niet meer gesproken kan worden van een eerste date. Vraag de ander uit om iets leuks te doen, iets wat jullie nog niet gedaan hebben. Maak er een romantische avond van waarin je laat merken dat je het serieus neemt. Voor de rest gaat het erom dat je ervan geniet en hoopt op de beste afloop.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Datingfraude: wat het is, signalen, gevolgen en herkennen

Dolgelukkig ben je, want je nieuwe liefde uit het buitenland – die je via internet h…