Home Ex Tip: niet over je ex praten (+redenen waarom niet)

Tip: niet over je ex praten (+redenen waarom niet)

2 minuten leestijd
0
man vrouw back-up

Tijdens het daten worden vragen over en weer gesteld. Het geeft aan dat je interesse hebt in de ander. Je stelt vragen aan de persoon met wie je op date bent en je deelt ook persoonlijke gegevens over jezelf. Vragen zoals waar iemand vandaan komt en wat men doet in het dagelijks leven zijn compleet normaal. Vragen over hobby’s, interesses en vrijetijdsbesteding ook. Door dit soort vragen te stellen krijg je een goed beeld van de ander. Er zijn echter vragen die beter achterwege kunt laten. Dit zijn vragen over de ex van de ander, maar ook het onderwerp van de ex-partner in het algemeen.

Afknapper

Mensen die nog niet zolang uit een relatie zijn praten snel over de ex. Dit is vooral het geval als het een lange relatie is geweest. Het is moeilijk om over ervaringen en delen van je leven te praten waar d ex een grote rol in speelde. Het probleem van het praten over een ex is dat het de date in een ongemakkelijke positie brengt, ook als je er al lang overheen bent.

Praten over een ex is een afknapper voor veel mensen. Niet alleen voor mannen maar ook voor vrouwen. Het is een onderwerp waar singles in het begin liever niets over horen. Als de ander het erover wil hebben dan vraagt deze er wel naar. Begin er zelf nooit over. Tijdens de eerste dates is het zelfs verstandig om het nog niet over de voorgaande relaties te hebben. Doe je dit toch, houdt het dan algemeen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Gevoelens

Als je het over je ex hebt, dan gaat het vaak over de manier hoe het is uitgegaan en wat er gebeurt is dat het zover kwam. Als je het hier over hebt is het mogelijk dat er oude gevoelens bij komen kijken. Dit kunnen gevoelens van boosheid zijn maar ook verdriet. Dit is niet passend bij een date. Het komt al snel over alsof je nog niet over de ex heen bent en niet klaar bent voor een nieuwe relatie.

De date zal zich afvragen of je wel emotioneel beschikbaar bent voor een relatie. Als je het steeds over je ex hebt dan zal de date denken dat dit niet het geval is. Voorkom dat je overkomt alsof je het nog niet verwerkt hebt als je succes wilt hebben met daten.

Aandacht

Praten over een ex kan voor sommige personen als onbeleefd worden gezien. Als je met iemand aan het daten bent dan verwacht de persoon dat de focus bij hem of haar ligt. Ze zien graag de aandacht op zichzelf en niet bij een voorgaande partner. Je date kijkt er al helemaal niet naar uit om je aandacht te delen met een ex.

Voor de persoon met wie je op date bent kan het zelfs demotiverend zijn om nog verder met je te praten. Praten over de ex is simpelweg “not done” tijdens de eerste date. Geef je volledige aandacht aan de persoon met wie je in gesprek bent en voorkom dat je het over je exen hebt.

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Bekijk de handleiding
Laad meer artikelen
Laad meer in Ex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

12 tekenen dat je ex niet meer terugkomt

Het komt regelmatig voor dat twee volwassenen die een relatie hebben gehad uiteindelijk to…