Home Date Tip: niet over je ex praten (+redenen waarom niet)

Tip: niet over je ex praten (+redenen waarom niet)

2 minuten leestijd
0

Tijdens het daten worden vragen over en weer gesteld. Het geeft aan dat je interesse hebt in de ander. Je stelt vragen aan de persoon met wie je op date bent en je deelt ook persoonlijke gegevens over jezelf. Vragen zoals waar iemand vandaan komt en wat men doet in het dagelijks leven zijn compleet normaal. Vragen over hobby’s, interesses en vrijetijdsbesteding ook. Door dit soort vragen te stellen krijg je een goed beeld van de ander. Er zijn echter vragen die beter achterwege kunt laten. Dit zijn vragen over de ex van de ander maar ook het onderwerp van de ex-partner in het algemeen.

Afknapper

Mensen die nog niet zolang uit een relatie zijn praten snel over de ex. Dit is vooral het geval als het een lange relatie is geweest. Het is moeilijk om over ervaringen en delen van je leven te praten waar d ex een grote rol in speelde. Het probleem van het praten over een ex is dat het de date in een ongemakkelijke positie brengt, ook als je er al lang overheen bent. Praten over een ex is een afknapper voor veel mensen. Niet alleen voor mannen maar ook voor vrouwen. Het is een onderwerp waar singles in het begin liever niets over horen. Als de ander het erover wil hebben dan vraagt deze er wel naar. Begin er zelf nooit over. Tijdens de eerste dates is het zelfs verstandig om het nog niet over de voorgaande relaties te hebben. Doe je dit toch, houdt het dan algemeen.

Gevoelens

Als je het over je ex hebt dan gaat het vaak over de manier hoe het is uitgegaan en wat er gebeurt is dat het zover kwam. Als je het hier over hebt is het mogelijk dat er oude gevoelens bij komen kijken. Dit kunnen gevoelens van boosheid zijn maar ook verdriet. Dit is niet passend bij een date. Het komt al snel over alsof je nog niet over de ex heen bent en niet klaar bent voor een nieuwe relatie. De date zal zich afvragen of je wel emotioneel beschikbaar bent voor een relatie. Als je het steeds over je ex hebt dan zal de date denken dat dit niet het geval is. Voorkom dat je overkomt alsof je het nog niet verwerkt hebt als je succes wilt hebben met daten.

Aandacht

Praten over een ex kan voor sommige personen als onbeleefd worden gezien. Als je met iemand aan het daten bent dan verwacht de persoon dat de focus bij hem of haar ligt. Ze zien graag de aandacht op zichzelf en niet bij een voorgaande partner. Je date kijkt er al helemaal niet naar uit om je aandacht te delen met een ex. Voor de persoon met wie je op date bent kan het zelfs demotiverend zijn om nog verder met je te praten. Praten over de ex is simpelweg “not done” tijdens de eerste date. Geef je volledige aandacht aan de persoon met wie je in gesprek bent en voorkom dat je het over je ex’en hebt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Homo chat: dit is hoe en waar je met homo mannen kunt chatten

Chatten doen we zo’n beetje elke dag via diensten als Whatsapp of Facebook Messenger, maar…