Home Relatie Is mijn relatie over? 39 subtiele tekenen dat je relatie op is

Is mijn relatie over? 39 subtiele tekenen dat je relatie op is

4 minuten leestijd
0
twijfels relatie

Zijn het normale ups en downs waar elke relatie mee te krijgen krijgt of is mijn relatie over? Je twijfelt of je gevoel goed zit en dat is niet zo vreemd. Het is altijd moeilijk om te bepalen of je relatie over is. Is het nog waard om ervoor te vechten of is het tijd om de handdoek in de ring te gooien? Of je relatie ten einde loopt is aan een aantal heldere tekenen te merken.

Geen spijt

Eén van de meest voorkomende klachten onder nieuwe singles is spijt. Geen spijt omdat ze de relatie beëindigd hebben, maar spijt dat ze het niet eerder hebben gedaan. Achteraf zijn er veel singles die liever hadden dat ze eerder uit hun oude relatie waren gestapt. Als ze nu maar wisten waar ze op moest letten om te weten dat hun relatie op het einde van z’n latijn was.

Geen weg terug

Relaties worden acuut verbroken als de ene partner iets gedaan heeft wat de ander nooit kan vergeven, maar in de meeste gevallen loopt een relatie niet abrupt ten einde. Wat vaker gebeurt is dat het er langzaam insluipt; een kwestie van maanden of zelfs meer dan een jaar.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

In deze periode kunnen jij en je partner zich zo ver van elkaar terugtrekken dat het onmogelijk is om weer een ​​weg terug naar elkaar te vinden. Als dit bij je relatie gebeurt dan dooft het als een nachtkaars uit en zijn de tekenen van een verslechterende relatie meestal in overvloed aanwezig.

Is het normaal of voorbij?

Of ze worden als “normale” relatieproblemen aangezien, maar vaker worden de signalen genegeerd. Het is niet makkelijk om toe te geven dat de relatie ten einde loopt.

In al deze gevallen ligt het antwoord recht voor je, je hoeft het alleen maar op te merken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan als je niet weet waar je naar moet kijken. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met de tekenen dat je relatie op is.

39 Subtiele tekenen dat je relatie over is

 1. Je knuffelt niet meer voor je gaat slapen
 2. Je gaat niet meer op ‘date’ met elkaar
 3. Je slaapt in verschillende bedden
 4. Je bekritiseert elkaar over onbenulligheden
 5. Je kijkt niet meer samen naar Netflix
 6. Je zegt geen ‘Ik hou van jou’ meer tegen elkaar
 7. Je doet geen leuke dingen meer met je partner
 8. Je gaat liever slapen dan dat je seks hebt
 9. Je kust je partner niet meer; niet voor en niet na het werk
 10. Je hebt geen fysiek contact meer
 11. Je dagdroomt over single zijn
 12. Je hebt je partner bedrogen of andersom
 13. Je gaat op verschillende tijden naar bed
 14. Je bent verveeld
 15. Je hebt iemand anders gekust
 16. Je wil niets meer doen voor je partner
 17. Je hebt geen zin meer om te praten
 18. Je toont geen affectie meer
 19. Je flirt met andere mensen
 20. Je hebt vaak een meningsverschil
 21. Je voelt je alleen wanneer je samen bent
 22. Je hebt een ‘ik’ in plaats van ‘wij’-mentaliteit
 23. Je vermijdt gesprekken over de toekomst
 24. Je wilt zo min mogelijk thuis zijn
 25. Je hebt weinig of geen seks
 26. Je voelt jezelf niet meer
 27. Je klaagt voortdurend
 28. Je houdt elkaars hand niet meer vast
 29. Je irriteert je aan je partner
 30. Je vraagt je af of je beter kunt krijgen
 31. Je geeft of krijgt geen complimenten meer
 32. Je leeft steeds meer afzonderlijk
 33. Je doet niet meer je best om er leuk uit te zien voor je partner
 34. Je viert de speciale gelegenheden niet meer
 35. Je gaat liever met vriend(inn)en op vakantie dan met je partner
 36. Je zit meer op je smartphone dan dat je aan het praten bent met je partner
 37. Je voelt dat het niet meer beter wordt
 38. Je bent niet meer jaloers
 39. Je zoekt naar een antwoord die je al weet

Een paar meningsverschillen per week zijn redelijk normaal in een relatie. Het is ook volkomen natuurlijk dat de passie wat afneemt naarmate je langer een relatie hebt. Maar als je al walgt aan de gedachte om je partner aan te raken en je je continu ongelukkig voelt dan weet je dat er iets niet klopt.

Of het nog de moeite waard is om ervoor te vechten of dat je het moet uitmaken kan niemand anders je vertellen. Dat is een keuze die je zelf moet maken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Wat ga je doen?

Hoewel we allemaal onze relaties zo lang mogelijk gelukkig en gezond willen houden, komt er soms het moment om te accepteren dat de relatie voorbij is. Het gebeurt. Het maakt niet uit hoe lang je al samen bent, er is altijd een kans dat afscheid nemen simpelweg de beste optie is, voor beiden. Met deze signalen van een uitstervende relatie kun je vroegtijdig inzicht krijgen in je situatie; ga je verder en negeer je het, breng je het ter sprake en werk je eraan of is het tijd om afscheid te nemen?

Als het grootste deel van de bovenstaande tekenen je bekend voorkomen dan weet je in ieder geval dat de toekomst van de relatie er niet rooskleurig uitziet. Zoals het verwijderen van een pleister is uitmaken een pijnlijke gebeurtenis. Maar zoals je zelf weet is het beter om dat zo snel mogelijk te doen, in plaats van het onvermijdelijke uit te stellen.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Passie: 11 tekenen van een gepassioneerde relatie 

Passie, hartstocht, liefde, onstuimigheid, begeerte. Je kunt er verschillende namen aan ge…