Hou ik nog van hem? 8 tekenen dat de liefde voor je ex er nog is

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
7 minuten leestijd

Relaties zijn vaak tijdelijk. Terwijl we aan relaties beginnen met de gedachte om altijd bij elkaar te blijven, stranden de meeste relaties alsnog. In de meeste gevallen ga je verder met je leven en kijk je nooit meer om. Maar soms zit er een ex tussen die maar niet uit je gedachten wil verdwijnen. En dan kun jij je gaan afvragen: “Hou ik nog van hem?”

Hoe handig het ook zou zijn om een ex uit je geheugen te kunnen wissen, dat is niet hoe het werkt. Elke ex die je hebt gehad blijft bestaan in je collectie van herinneringen. Sommigen krijgen weliswaar een prominentere plek in je geheugen, maar geen enkele ex verdwijnt helemaal. De liefde die je ooit voor je ex deelde, verdwijnt niet zomaar van de ene op de andere dag. Het vraagt om geduld. Maar soms is er meer aan de hand en is de liefde voor een ex er nog steeds.

8 tekenen dat de liefde voor je ex er nog is

Krijg je hem maar niet uit je hoofd? Blijf je terugdenken aan alle momenten die je hebt gedeeld? En heb je spijt van hoe het gelopen is? Liefde is een onwijs overheersende emotie. Als je steeds aan je ex blijft denken, dan is het mogelijk dat je nog steeds van hem houdt. Dit zijn 8 tekenen die aangeven dat de liefde voor je ex er nog is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Je vergelijkt elke man met je ex

Wanneer je een nieuwe jongen ontmoet is vergelijken het eerste wat je doet. Je pakt in gedachten je ex erbij en je zet deze tegenover de nieuwe man? Ga er maar vanuit dat je nog gevoelen hebt voor je ex, want je gebruikt hem in feite als maatstaf voor een toekomstige partner. Alleen zal je dit nooit precies hetzelfde terugvinden, elke man is namelijk uniek op zijn eigen manier.

2. Je raakt ontroerd door alles wat aan je ex doet denken

Het kunnen de kleine dingen zijn, een T-shirt die je tegenkomt in de winkel of een restaurant waar jullie vaak samen gingen eten. Het ontroert je. Je krijgt een leeg, eenzaam gevoel als dit gebeurt. Verlang je elkaar keer terug naar die ‘goede oude tijd’? Wanneer dit gebeurt probeert je onderbewustzijn je iets te vertellen: namelijk dat je onverwerkte gevoelens hebt. Deze ontroerende momenten proberen jou te vertellen dat er nog steeds gevoelens aanwezig zijn.

3. Hij is constant in je herinneringen

Herinneringen vervagen op een gegeven moment, helemaal als je er niet veel aandacht aan besteedt. Zo werkt het ook voor de meeste verbroken relaties. Op een dag besef je dat je veel bent vergeten, je kunt het gewoonweg niet meer ophalen in je geheugen. Maar stel je voor dat het al maanden geleden is, of zelfs jaren, en je bent er nog steeds over aan het malen. Als dit het geval is, kunnen we wel stellen dat de liefde er nog steeds is.

4. Je kunt geen enkele onplezierige ervaring bedenken

Kun je echt helemaal niets slechts over hem zeggen en geen enkele nare gebeurtenis herinneren uit jullie relatie? Je zou het kunnen zien als de roze bril, een bril van verliefdheid. Er zal vast wel iets minder leuks zijn gebeurd, maar dit zie je gewoonweg niet door je verliefdheid die je nog voelt. Wanneer je geen gevoelens meer zou hebben, zou je duidelijk kunnen zien wat er niet goed ging in de relatie. Overduidelijk dus dat jij het stiekem misschien wel opnieuw zou willen proberen.

5. Hij is de eerste persoon met wie je alles wil delen

Wanneer er iets groots gebeurt in je leven, wil je dat graag met anderen delen. We willen graag onze gedachten en gevoelens delen met de mensen om wie we geven. Maar als jij dit nog steeds het liefst zou delen met je ex, dan houdt dat in dat je nog steeds emotioneel verbonden bent met je ex. We vertellen namelijk graag informatie aan mensen wiens lof we het meest waarderen – hun mening weegt het zwaarst voor ons. Je instinct drijft je als het ware naar je ex toe, omdat je nog gevoelens voor hem hebt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Je hebt het continu over hem

Echte vrienden zijn er voor je, ze luisteren met alle liefde naar je problemen. Negatieve verhalen zijn voor hun dus geen probleem. Toch zijn er grenzen, want niemand heeft zin om maandenlang te blijven luisteren naar jouw eindeloze verhalen over je ex. Zij zijn het na de honderdste keer natuurlijk ook een keer zat. Je hebt nu niet meer alleen jezelf ermee, maar ook je vrienden.

7. Je blijft hem in de gaten houden

Je weet precies wat er op zijn sociale mediaprofielen gebeurt, want je houdt alles strikt in de gaten. Je zou het misschien wel kunnen zien als een verslaving. Ondanks dat je weet dat het je niet goed doet, kun je niet zonder. Op een gegeven moment kan dit zo doorslaan dat je een jaar later nog steeds elke dag zijn profielen checkt. Doordat je hem elke keer ziet, blijven de gevoelens op de oppervlakte.

8. Je bewaart fysieke herinneringen

Alles heb je nog bewaard: die leuke foto van jullie samen, het kaartje van het pretpark die jullie drie jaar geleden hebben bezocht en zijn lekkere trui waar je elke avond nog in slaapt. Door deze spullen blijven de herinneringen vers en daardoor zal je hem manier nooit los kunnen laten. Als je dat zou willen tenminste. Want als je alle fysieke herinneringen bewaart en zelfs nog gebruikt, dan kun je ervan uitgaan dat er nog liefde is voor je ex.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie