Home Dating Een hekel aan daten? Deze 6 datingtips kunnen je helpen

Een hekel aan daten? Deze 6 datingtips kunnen je helpen

4 minuten leestijd
0
vrouw hart

Heb je een verschrikkelijke hekel aan daten waardoor je nu nog steeds single bent? Je bent niet de enige. Eén van de bekende voorbeelden is zwemkampioene Inge de Bruijn die er ook een enorme hekel aan heeft.1 Er zijn veel singles die er een hekel aan hebben. Slechts een klein deel van de singles vind het echt leuk om te daten. De rest is bereid om alles te geven in ruil voor een relatie zonder de awkward reeks van eerste dates. Daten is niet alleen tijdrovend maar ook frustrerend, vooral als die ene leuke match in het echt toch niet zo leuk is.

Het makkelijkste zou zijn als je iemand op je werk tegenkomt of in de supermarkt maar dat lijkt alleen maar in films te gebeuren. Waarom ontmoet jij niet iemand terwijl je gewoon je leven leeft? Jammer genoeg is de realiteit heel anders dan wat je op televisie ziet. Het proces van daten is vermoeiend waardoor je na enkele mislukte dates al afvraagt of het wel wat voor je is. Continu hetzelfde proces doorlopen van de standaard en cliché vragen gevolgd door intensief chatcontact per Whatsapp om vervolgens teleurgesteld te worden; je hebt er een hekel aan om dit iedere keer te doen.

Relationship status: sleeping in my bed diagonally.

Als dit één keer gebeurt dan is het nog geen probleem maar online daten gaat gepaard met passieve afwijzingen, gemiste kansen en verwarring. Wanneer je vervolgens weer iemand ontmoet die niet aan je wensen voldoet dan is het niet vreemd dat je je hulpeloos voelt en een hekel aan daten krijgt. Het feit blijft dat online daten op dit moment de beste manier is om liefde te vinden; het is efficiënt én effectief. Als je een hekel aan daten hebt dan kun je het proces wat makkelijker te verdragen maken met deze datingtips.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Vertel jezelf niet dat het moeilijk is

Daten wordt pas moeilijk als je dit jezelf vertelt. Het probleem is vaak niet de tijd die je aan daten besteed en ook is het geen probleem om mensen te vinden die met je willen daten. Het probleem ligt bij jezelf, nergens anders. Wanneer je positief naar dating kijkt dan zul je merken dat het gehele proces wat makkelijker verloopt. Vertel tegen jezelf dat daten leuk is; het is zelfs een ervaring om nooit te vergeten.

2. Laat het wensenpakket achterwege

Eén van de grootste problemen die singles tegenkomen tijdens online daten is het eisen- en wensenpakket van de kieskeurige single. Deze singles hebben een verlanglijstje waar de perfecte single aan moet voldoen. Jammer genoeg kan bijna geen enkele single voldoen aan deze unieke combinatie van wensen waardoor je jezelf openstelt voor teleurstelling. Geef de anderen een kans, ook al voldoen ze niet volledig aan je strenge eisen.

3. Doe wat anders

De reden waarom singles een hekel kunnen krijgen aan online daten zijn de herhalingen van steeds dezelfde gesprekken. Waar woon je? Wat zijn je hobby’s? Ga je graag uit? Het zijn de standaard vragen die je iedere dag op je afgevuurd krijgt als je iemand nog niet kent. Het is dan ook logisch dat dit gaat vervelen. Voorkom dat je weer zo’n gesprek moet voeren en begin zelf met creatieve en diepgaande vragen om iemand op een interessant manier te leren kennen.

4. Leg je eigen lat niet te hoog

Als er een uitspraak cliché is dan is het wel “wees jezelf”. Er is echter een reden waarom dit een cliché is. Alleen als je jezelf bent en jezelf laat zien zoals je bent kun je succes hebben met daten. Wanneer je je selfies tot in detail bewerkt om de perfecte maar onnatuurlijke versie van jezelf op de dating app te tonen dan werk je toe naar een teleurstelling. Je hoeft jezelf en je leven niet mooier te maken dan het is. De versie die je aan anderen toont is te hoog gegrepen voor jezelf. Het gevolg is dat je te veel aandacht en tijd moet besteden om aan je eigen hoge eisen te voldoen terwijl het daten juist relaxt hoort te zijn waarbij je echt jezelf kunt zijn bij de ander.

5. Stel je verwachtingen bij

Meteen de eerste date verliefd worden? Dat lukt bijna niemand, of je moet heel veel geluk hebben. In de realiteit hebben de meeste singles meerdere of zelfs talloze dates nodig voordat er iemand met de X-factor voorbij komt. Verwacht daarom niet te veel van de dates en bedenk je van tevoren dat het altijd op een teleurstelling kan uitlopen, hoe leuk hij of zij ook lijkt. Zodra je niet te veel verwacht van het daten nemen bovendien de zenuwen af en ben je minder nerveus voor de eerste date.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

6. Accepteer hoe je bent

Sommige singles die een hekel aan daten hebben denken dat ze niet goed genoeg zijn om te concurreren met al die good-looking singles. Dit is een verkeerd beeld van online daten. Er zijn miljoenen Nederlandse singles lid op de datingsites met stuk voor stuk een andere voorkeur, smaak en type. Het gezegde “op elk potje past een deksel” is ook op online daten van toepassing. Iedereen is goed genoeg. Je hoeft maar één keer succes te hebben om daten voorgoed vaarwel te zeggen. Iedere date die je hebt is er één minder om je pad naar de ware.

7. Neem het niet te serieus

Online daten is niet verplicht. Je kunt ermee beginnen en stoppen wanneer je wilt. Als je een dag niets aan je hoofd wilt hebben dan mag dat. Het is een extra op je leven dat je kunt uitschakelen wanneer je dat wilt. Een profiel is binnen enkele minuten aangemaakt en weer net zo snel uitgeschakeld. Dat je het probeert betekent niet dat je er voor een lange periode aan gebonden bent. Neem online daten met een korreltje zout zodat het nooit je leven beheerst.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit zijn de dingen die een relatie ‘bevestigen’, volgens onderzoek

Al tientallen jaren zijn single mannen en vrouwen op zoek naar de beste manier om hun gelu…