Home Dating Hij negeert me ineens, zonder reden: waarom mannen dat doen

Hij negeert me ineens, zonder reden: waarom mannen dat doen

7 minuten leestijd
2
geen bericht

Elke dag stellen miljoenen internetgebruikers de moeilijkste vragen aan Google. Soms heeft Google het antwoord zelf voor je samengesteld, bijvoorbeeld als je wilt weten hoeveel 53 + 69 is, in andere gevallen kom je terecht op pagina’s zoals deze. En als je dit leest, dan ben je op zoek naar de reden waarom hij je in hemelsnaam negeert.

Er was een periode dat hij je zo onwijs leuk vond, maar toen… Opeens is het radiostilte. Van de hele tijd bellen en appen naar niets. Een man of jongen die gemixte signalen verstuurt is erg, maar van 24/7 contact naar niets? Dat is nog veel malen erger. Wat is er gebeurd?

Wat het met je doet

Het is teleurstellend, verwarrend en het doet pijn. Misschien ben je zelfs boos, op hem of op jezelf. Je voelt je in de war en neemt het persoonlijk op. Genegeerd worden is vervelend en misschien zelfs onverteerbaar.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het doet wat met je zelfvertrouwen, terwijl het catastrofaal denken uitlokt. Want als je genegeerd wordt, dan ga je allerlei scenario’s af om erachter te komen waarom hij je negeert. Je probeert uit te vinden welke redenen hij heeft om dat te doen. Waarom?

 • Heb ik iets verkeerd gezegd?
 • Deed ik iets wat hij niet leuk vond?
 • Reageerde ik te langzaam? Te snel?
 • Is hij nu op mij uitgekeken?
 • Ben ik te wanhopig?
 • Wil hij niets meer met me te maken hebben?

Je wordt in feite gedwongen om aan alles te twijfelen. Niets is zeker, omdat hij geen bevestiging geeft. Je bevindt je in het grijze gebied tussen de zekerheid van zwart-en-wit. En de onzekerheid van dat grijze gebied is het grootste probleem. Het probleem is namelijk niet zozeer dat hij je negeert, maar waarom hij dat doet.

Waarom hij je negeert

Als een man je negeert, dan heeft hij daar zeker een reden voor. Want als er geen reden is, dan zal hij je nooit negeren; vooral niet als hij je leuk vindt. In films en series word je wijsgemaakt dat mannen aan de lopende band hard-to-get spelen, maar in de echte wereld is dat gewoon niet zo makkelijk. Wanneer een man je echt leuk vindt, dan negeert hij je niet. Dat gezegd hebbende, er is een uitzondering op de regel.

smartphone

Soms is niets wat het lijkt

Voordat we ingaan op alle mogelijke redenen waarom hij je opeens negeert, is het belangrijk om stil te staan bij het volgende. Hoewel uitzonderingen redelijk zeldzaam zijn in situaties zoals deze, bestaan ​​ze wel. Er zijn namelijk gevallen waarin een man niets van zich laat horen, en een echte l*l lijkt, waarna je erachter komt dat er sprake was van overmacht. Achter de schermen kan er veel zijn gebeurd: shit happens.

Hij kan in het ziekenhuis belanden na een voedselvergiftiging, een van zijn naasten kan zijn overleden of hij is zonder benzine gestrand langs de kant van de weg, zonder geld en een lege telefoonbatterij. Als hij dus door reeks unieke omstandigheden niet kan reageren, dan hoeft het niet meteen te betekenen dat hij je niet meer wil.

Redenen waarom hij je negeert

Aan de andere kant, als hij je plotseling negeert, wil dat nog niet zeggen dat hij op sterven ligt. Of dat hij is gearresteerd en nog niet mag bellen. In de realiteit komen deze zeldzame situaties immers niet vaak voor. Vaak zijn het de redenen die meer voor de hand liggen. Dit zijn de veelvoorkomende redenen waarom hij je negeert, en hoe ga je ermee kunt omgaan.

stress man

1. Hij heeft iets anders aan z’n hoofd

Ervan uitgaande dat je er zeker van bent dat hij je negeert, het hoeft niet direct het einde van het contact te betekenen. Een van de eerste redenen waarom hij je berichten niet beantwoord, is dat hij andere dingen aan z’n hoofd heeft. Misschien wordt hij het huis uit gezet, is er een familiedrama gaande of zijn er opgestapelde betalingsproblemen: allerlei problemen waardoor hij zich emotioneel kan terugtrekken uit een beginnende relatie.

Als dit gebeurt, dan is er een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen.  Het is de reden waarom gezegd wordt dat ‘mannen van mars komen en vrouwen van venus’. In tegenstelling tot vrouwen hebben mannen namelijk de neiging om in hunzelf te keren en het zelf op te lossen. Daarbij sluiten ze zich af en hebben ze geen zin om erover te praten. En als je hem nog niet goed kent, dan is de kans nog kleiner dat hij dit met je bespreekt.

Hij denkt dat het hem zwak maakt: een man die z’n eigen problemen niet kan oplossen. Hoewel je waarschijnlijk voor hem wilt klaarstaan, negeert hij je liever.

Advies

In de situatie dat je genegeerd wordt denk je waarschijnlijk vanuit jezelf, hoe jij je voelt en wat je nu moet doen. Daardoor ben je geneigd om opheldering te eisen over wat er speelt. Daar heb je toch recht op? Niet helemaal. Want als je hem in deze situatie pusht, dan werkt dit alleen maar averechts. De extra kopzorgen zijn wel het laatste wat hij kan gebruiken.

Zijn persoonlijke problemen zijn geen relatieproblemen; dat zijn het pas als je een vaste relatie hebt. Je kunt hem laten weten dat je er bent als hij je nodig heeft: geef hem de ruimte en gun hem de (tijdelijke) pauze.

afwijzing kritiek

2. Hij vindt je niet leuk genoeg

Het is het worst-case scenario waar je niet aan wilt denken, maar toch is dit het script dat door je hoofd spookt als een film: hij vindt je niet leuk genoeg. Soms ontmoet je een man waarmee je intense avonden beleeft, om dan alsnog verrast te worden met het teleurstellende nieuws: “Ik vind je leuk, maar niet leuk genoeg.”

Liefde is complex en niemand kan voorspelen hoe leuk hij je zal vinden. Dat hij ook naar rechts veegt op je dating app profiel betekent nog niet dat hij met je wil trouwen. Dat hij met je date is nog geen garantie op een relatie. En wederom is ‘iemand leuk vinden’ geen zwart-wit-situatie, maar weer een grijs gebied. Als je je net iets teveel in het verkeerde deel bevindt, dan kan hij je leuk vinden, maar net niet genoeg om verder te gaan.

Dit grijze gebied is ook de reden waarom sommige mannen maar blijven terugkomen. Of je dagen of weken vermijden, om je dan toch weer een bericht te sturen. Of hij stuurt jou nooit een bericht, maar reageert op elk bericht dat jij hem stuurt.

De achterliggende en verborgen redenen van veel van deze typische datingsituaties vindt zijn oorsprong in het grijze gebied van ‘leuk vinden’. Het zijn de scenario’s waarin de “gemengde signalen” je verwarren en je nooit weet waar je staat.

De boodschap van dit gedrag is echter vrij duidelijk: hij weet gewoon niet hoe hij over jou denkt. En de vertaling daarvan is: hij vindt je leuk.. maar niet leuk genoeg.

Advies

Als we iets graag willen, dan hebben we de natuurlijke drang om ervoor te vechten. Maar dat je hem leuk vindt betekent nog niet dat hij het waard is om voor te vechten. Want als hij niet zo zeker over je is en je daarom maar negeert, is het meer als vechten tegen de bierkaai: het onmogelijke proberen te bereiken. Een verloren strijd kun je aangaan, maar winnen doe je nooit.

handboeien gebonden

3. Het gaat te snel

Als we iemand leuk vinden, de vlinders in de buik voelen en de hormonen door ons lijf gieren, dan hebben we niet een bepaald realistisch toekomstbeeld. De klik is magisch, de chemie is als een perfecte cocktail, maar dan gebeurt het. Je begint over samenwonen, een gezamenlijke bankrekening, welke hond je wilt, de kleur van de kinderkamer; het gaat hem veel te snel.

Hij vind je leuk, maar wordt geconfronteerd met paniek. Wanneer een man dit meemaakt en er nog niet klaar voor is, dan kan hij je gaan negeren. Niet bewust, niet gewild, maar als een reactie op je gedrag. Hij is er dan gewoon nog niet klaar voor om je de toewijding te geven waar je zo naar verlangt.

Relaties zijn soms eng, vooral als er nagedacht wordt over de toekomst. En dat is niet eens zo vreemd; soms denk je dat je ergens klaar voor bent, om achteraf te realiseren hoeveel je leven gaat veranderen als het écht zover is.

Advies

Hoe harder je aan hem gaat trekken, hoe harder hij zich terugtrekt. Het is verstandig om de snelheid terug te brengen naar een normaal tempo, ook al denk je dat hij de prins op het witte paard is. In situaties zoals deze is communicatie belangrijk. Ga er niet klakkeloos vanuit dat hij hetzelfde tempo als jou gaat, bespreek het en wurg hem niet in “verplichtingen” die niet bestaan.

verwarring keuze

4. Hij heeft opties

We leven in een snelle wereld. Voorbij zijn de tijden van rooksignalen en postduiven. Met de snelheid van het licht stuur je 1-op-1 berichten naar meerdere mensen tegelijk. In deze tijd hebben we toegang tot meer opties dan ooit. De technologische ontwikkelingen lijken een zegen, maar misschien is het wel een vloek.

Tinder, Badoo en andere dating apps laten je proeven van het potentieel. De volgende match ligt altijd op de loer, slechts een swipe van je verwijderd. En zo is het dus mogelijk dat hij toch nog een keer naar rechts heeft geveegd: een extra optie deed zich voor.

Misschien ben je al weken aan het chatten en opeens hoor je niets meer van hem. Of deze geweldige man heeft je meerdere dates het hof gemaakt, om je plotseling te verrassen met de stiltebehandeling. Het gebeurt, vaker dan je denkt, dat een man zijn opties openhoudt en zonder kennisgeving all-in gaat op een ander.

Je hoopt dat hij het fatsoen heeft om je de waarheid te vertellen, maar zo werkt de wereld niet meer. Zowel mannen als vrouwen ‘ghosten’: zonder bericht, reden of mededeling verdwijnen ze in het niets, als een spook.

De nieuwe tijden hebben het makkelijk gemaakt om de ongemakkelijke gesprekken te vermijden. Het is niet eens meer nodig om ‘geen reactie, geen interesse’ in je profiel te vermelden: het is een algemeen geaccepteerde regel. En dat is de reden waarom hij je negeert: mensen gaan de moeilijke gesprekken uit de weg, omdat ze die niet meer hoeven te voeren.

Advies

Waarom zou je je tijd, moeite en gevoelens investeren in iemand die niet eens de moeite neemt om je in te lichten over de waarheid?  In dezer dagen is hij je niets verschuldigd, maar het zou wel zo netjes zijn om het je eerlijk te vertellen. Als hij dat niet doet, dan verdient hij je aandacht niet. Zoals hij al doorgegaan is naar een ander, zou jij dat ook moeten doen. Next!

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

2 Reacties

 1. Lex.A.

  20 september 2019 at 05:54

  “niet leuk genoeg” heeft bij mij meestal als reden:

  – ze is een stuk dikker dan ze bewust in haar profiel deed vermoeden
  – ze blijkt niet in staat om haar eigen broek op te houden
  – haar foto’s bleken ouder dan een jaar te zijn

  Reageer

 2. Angel

  25 september 2019 at 13:26

  Never beg someone to be in your life. If you text, call, visit and still get ignored, walk away. it’s called SELF RESPECT..

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Datingfraude: wat het is, signalen, gevolgen en herkennen

Dolgelukkig ben je, want je nieuwe liefde uit het buitenland – die je via internet h…