Home Nieuws ‘Mensen die te vroeg zijn geboren hebben later minder seks’

‘Mensen die te vroeg zijn geboren hebben later minder seks’

1 minuten leestijd
0
condoom seks

Ben je te vroeg geboren? Dan is de kans groter dat je later in je leven worstelt met je liefdesleven. Nieuw onderzoek, gebaseerd op een analyse van ongeveer 4,4 miljoen mensen, toont namelijk aan dat te vroeg geboren mensen later ongelukkiger zijn in de liefde.

Zij hebben meer moeite met het vinden van een relatie, blijven vaker maagd en krijgen minder vaak kinderen. Dit wordt gesuggereerd door een onderzoek van de Britse universiteit van Warwick.

21 onderzoeken, 4,4 miljoen volwassenen

De onderzoekers keken naar de gegevens van 21 onderzoeken met volwassenen die te vroeg of met een laag gewicht waren geboren. Ze vroeg zich af of volwassenen die te vroeg of met een laag geboortegewicht worden geboren later problemen hebben met de overgang naar volwassen gedrag, en dan vooral liefdesrelaties, seks en ouderschap. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Network Open.

57 procent minder kans op seks

De analyse toont aan dat degenen die prematuur zijn geboren twee keer zoveel kans hebben om maagd te blijven en aanzienlijk minder kans hebben om het ouderschap te ervaren. Te vroeg geboren mensen hebben volgens het onderzoek 28 procent minder kans om een liefdesrelatie te hebben en 22 procent minder kans om een kind te krijgen.

Maar het grootste verschil zit in het latere seksleven: vroeggeboren mensen hebben 57 procent minder kans om ooit een seksuele partner te hebben. Voor de volwassenen die extreem vroeg zijn geboren is de kans op maagd blijven nog groter. Wanneer zij voor de grens van 28 weken zijn geboren, is er 3,2 keer minder kans op een seksuele relatie.

De onderzoekers van de Universiteit van Warwick denken dat dit deels komt doordat een voortijdige geboorte wordt geassocieerd met mensen die meer teruggetrokken en verlegen zijn. Zij nemen volgens de onderzoekers minder snel risico’s als ze volwassen zijn. Maar als deze mensen een liefdesrelatie beginnen, dan is de band even sterk als die van anderen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

300 miljoen emoji’s kenmerken Tinder’s 2019

Tinder heeft het jaarlijkse ‘Year in Swipe’-overzicht gepresenteerd. Waar het overzicht va…