Home Algemeen 9 destructieve leugens die alleenstaande vrouwen zichzelf vertellen

9 destructieve leugens die alleenstaande vrouwen zichzelf vertellen

4 minuten leestijd
0
onderzoek brein

Vrouwen kunnen zich nogal snel onzeker voelen. Ze denken dat ze niet genoeg zijn, twijfelen aan hun eigen kunnen of durven geen keuzes te maken. Ze praten zichzelf aan dat ze niet goed genoeg zijn. Komt het je bekend voor?

Deze onzekerheid kan verschillende redenen hebben. Een ex die je niet goed heeft behandeld, tegenslagen waarvan je jezelf de schuld geeft of misschien heb je in je jeugd de nodige problemen gehad. Waar het normaal is dat je dingen afbreekt om ze weer op te bouwen, dat is immers hoe we leren, kun je ook alleen met het afbreken bezig zijn. En dan ben je destructief bezig.

9 destructieve leugens die vrouwen zichzelf vertellen

Het is wel heel gemakkelijk om te denken dat het allemaal aan jezelf ligt. Maar ben je dan niet wat te streng voor jezelf? Wat meer self love graag. Daarom moet jij nu stoppen met deze leugens tegen jezelf te zeggen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Hij is te goed voor je

Als je gevoelens hebt voor iemand, kan het heel lastig zijn om op deze persoon af te stappen. Voelt hij wel hetzelfde voor jou? Dat is natuurlijk altijd een risico dat je neemt, maar het is onzin om jezelf wijs te maken dat hij te goed is voor jou. Als je jezelf dit blijft vertellen, durf je het waarschijnlijk nooit aan om hem op date te vragen. En dan zul je ook nooit weten wat hij voelt. Misschien voelt hij wel gewoon hetzelfde voor jou, maar is hij ook te verlegen om dat aan je toe te geven.

2. Je verdient het om slecht behandeld te worden

Helaas komt het nog altijd voor dat er in een relatie sprake is van emotionele mishandeling. Wanneer je partner tegen jou zegt dat je niet goed genoeg bent, of dat je iets niet kunt, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk jezelf distantieert van die persoon. Voordat je het weet ga je deze onzin namelijk geloven, en denk je dat het je verdiende loont is als iemand jou slecht behandelt. Dit verdient namelijk helemaal niemand, dus jij ook niet.

3. Liefde is niet echt

Als je jezelf wijs blijft maken dat monogamie niet bestaat en dat echte liefde haast niet voorkomt, dan heeft je relatie al meteen geen kans van slagen. Geloof in jezelf, in elkaar, maar ook in de liefde. Zorg dus dat je hart openstaat voor iedereen. Als je niet echt in de liefde gelooft, zul je het waarschijnlijk ook niet snel vinden.

4. Het single leven is beter

Natuurlijk is er helemaal niets mis mee om vrijgezel te zijn en kan het zelfs erg fijn zijn om je op jezelf te focussen. Maar er is ook helemaal niets mee met het hebben van een relatie. En ook dat heeft veel voordelen. Laat jezelf niet wijsmaken dat je gelukkiger bent in je eentje dan met een partner waar je stapelverliefd op bent. Kom je zo iemand tegen, ga er dan gewoon voor en laat je niet tegenhouden door de gedachtes dat een relatie niets voor jou is en dat het vrijgezellenleven beter is.

5. Je moet je focussen op je carrière

Tuurlijk, je carrière is heel belangrijk. Maar waarschijnlijk is het nou ook niet weer zo belangrijk dat het voor een nieuwe relatie of je liefdesleven gaat. Je werkt om te leven, en je leeft niet om te werken. Je werk gaat misschien wel voor je zoektocht naar liefde, maar neem je baan niet als excuus om niet een relatie aan te gaan met iemand waar je stiekem stapelverliefd op bent. Het zal op het begin misschien wat moeilijk zijn, maar een baan en een liefdesleven combineren kun jij zeker.

6. Je bent niet aantrekkelijk

Iets wat helaas nog altijd veel te vaak voorkomt, is dat vrouwen zichzelf wijsmaken dat ze niet aantrekkelijk genoeg zijn voor iemand anders. Niet doen. Je bent hartstikke aantrekkelijk en iedereen verdient het om een liefdevolle relatie te hebben, ongeacht hoe je eruit ziet. Ook jij dus. Ooit vind je iemand die jou de mooiste vrouw ter wereld vindt, ook al kun je dat zelf nog niet in zien. Iedere persoon heeft iets moois dat haar uniek maakt. Als jij in jezelf gelooft, straal je dit ook uit en zal je alleen maar nog mooier worden.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

7. Je zou een slechte vriendin zijn

Nog zo’n leugen die vrouwen zichzelf vertellen: dat ze niet goed in relaties zijn. Als je van jezelf denkt dat je een slechte vriendin zult zijn, dan zul je waarschijnlijk ook minder snel een relatie aangaan. En dat zou zonde zijn, want waarschijnlijk is hier helemaal niks van waar. Deze gedachtes kunnen jou tegenhouden wanneer je iemand heel leuk vindt en eigenlijk wel een relatie wil, maar dit niet durft. Laat zulke vervelende gedachtes dus niet jouw geluk in de weg staan, en ga gewoon voor die relatie.

8. Je eindigt toch wel met een gebroken hart

Als je zo pessimistisch denkt, dan bestaat de kans inderdaad dat jullie relatie zal eindigen met een gebroken hart. Je geeft dan waarschijnlijk jullie relatie niet echt een kans, en dat zou zonde zijn. De kans dat jullie niet voor altijd bij elkaar blijven, bestaat natuurlijk. Maar als je geen relatie begint omdat je bang bent dat je toch wel eindigt met een gebroken hart, zul je altijd vrijgezel blijven. En dat wil je natuurlijk ook niet. De kans dat je eindigt met een gebroken hart, is er uiteraard wel, maar voor hetzelfde geld blijven jullie voor altijd gelukkig bij elkaar.

9. Alle leuke mannen zijn al bezet

Stiekem weet je zelf ook wel dat dit niet waar is. Maar wanneer iedereen om je heen een leuke partner gescoord lijkt te hebben, en jij steeds maar niemand tegenkomt die je hart sneller laat kloppen, kan dit misschien wel zo lijken. Er zijn nog steeds genoeg leuke mannen die goed bij jou passen en ook nog eens hartstikke leuk zijn. Het kan misschien wel een tijdje duren, maar als je dan de ware hebt gevonden, dan zal het het wachten waard zijn geweest.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Sapioseksueel: wat het is, kenmerken en signalen dat je dit bent

Slimme mensen: het is geen verrassing dat mensen zich aangetrokken voelen tot intelligente…