Home Dating apps ‘Politieke voorkeur onbelangrijk voor Nederlandse singles’

‘Politieke voorkeur onbelangrijk voor Nederlandse singles’

2 minuten leestijd
0
politiek saai

Over twee weken gaan we naar de stembus. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 gaat de media-aandacht uit naar de campagnes, verkiezingsprogramma’s, debatten en natuurlijk de kandidaten. Maar terwijl de media er volop over schrijft, is het voor Nederlandse singles geen issue, zo blijkt uit onderzoek van datingapp happn. In de app werden 400 gebruikers gevraagd naar hun voorkeuren op het gebied van daten en politiek.

Politieke voorkeuren

Het maakt Nederlandse singles niet zoveel uit welke politieke voorkeur hun match heeft. Of het nu links of rechts is, 71% van de ondervraagden accepteert het om te daten met iemand waarvan de politieke mening niet bekend is. Sterker nog, voor het merendeel van de singles is politiek geen onderwerp om te bespreken tijdens een eerste chatgesprek of date.

Politiek en daten lijken in Nederland geen match te zijn, want Nederlandse singles vinden het niet belangrijk om hun politieke mening te delen. Liberaal, conservatief of populist; weten welke stroming hun match aanhangt voegt voor singles geen enkele waarde toe aan de liefde. Het wordt niet gevraagd aan matches, maar ook blijkt uit het onderzoek dat 93% van singles hun politieke opvattingen niet vermelden in hun profielbeschrijving.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Niet het vermelden waard

Singles zijn van mening dat politieke voorkeuren niet vermeld hoeven te worden op datingapps. Het is tenslotte geen plek om je politieke voorkeur te delen met anderen, geeft 41% van de ondervraagden aan. Dat geldt niet alleen voor henzelf, ze verwachten ook niet van anderen dat zij hun politieke mening delen. Datingapps zijn daar niet de plek voor, zo is de mening van de singles.

“Politiek is tegenwoordig een zeer delicaat onderwerp, dat gesprekken opwarmt, discussies genereert, maar niet bepalend is voor de gevoelens van mensen ten opzichte van elkaar. Hoewel het vaak wrijving en polarisatie veroorzaakt, tonen happn-enquêtes aan dat politiek niet de macht heeft om uit te sluiten als het gaat om liefde en relaties”, verklaart Marine Ravinet, Head of Brands & Trends bij happn.

Voor singles speelt de politieke voorkeur slechts een hele kleine rol. Meer dan de helft van de singles zou op date gaan met iemand die andere politieke opvattingen heeft. Voor 17% van de ondervraagden is politiek een onderwerp dat besproken kan worden tijdens een date. Voor hen is het wel relevant genoeg om over te praten met een date.

Over het algemeen geldt dat het vinden van een klik dus niets te maken heeft met de politieke voorkeuren. Voor Nederlandse singles zijn andere kenmerken en aspecten voorrang krijgen tijdens een ontmoeting met 71% van de ondervraagden die zegt dat vooral de verliefdheid en chemie belangrijk zijn.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…