Home Algemeen Ben ik aantrekkelijk? Dit is het antwoord op je vraag

Ben ik aantrekkelijk? Dit is het antwoord op je vraag

6 minuten leestijd
0
saai verveeld

Heb je geen modellenfiguur, vind je je gezichtsvorm niet zo mooi of houd je niet van je haarkleur? Het zouden allemaal redenen kunnen zijn waarom je je niet aantrekkelijk voelt. Veel mensen denken dan ook dat dit meteen de reden is dat ze geen partner hebben. Of geen succes met daten. Toch is dat onzin; iedereen is prachtig en aantrekkelijk op zijn of haar eigen manier. En dit hoeft echt geen reden te zijn waarom je (nog) geen partner hebt.

Wel is het zo dat deze negatieve gedachten over je zelfbeeld je parten kunnen spelen. Zo kun je je heel onzeker en ongelukkig voelen. Wil je aantrekkelijk zijn? Besef dan dat het niet alleen je uiterlijke kenmerken zijn die je aantrekkelijk maken. Hoe jij jezelf ziet – innerlijk en uiterlijk – heeft namelijk een enorme impact op hoe je je voelt, hoe je naar anderen kijkt én hoe anderen naar jou kijken.

Ben ik aantrekkelijk?

Veel mensen vragen zich af of ze aantrekkelijk zijn. Dit is echter de verkeerde vraag om te stellen, want het antwoord is altijd hetzelfde: ja, je bent aantrekkelijk. Je aantrekkelijkheid heeft namelijk niet alleen maar te maken met je uiterlijke eigenschappen. Uiteraard, biologisch gezien zijn mensen voorgeprogrammeerd om bepaalde uiterlijke eigenschappen aantrekkelijker te vinden dan andere. Maar dat is slechts een klein deel van de formule.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Zo vinden vrouwen mannen met een brede bouw en een mooie kaaklijn vaak aantrekkelijk, en vallen mannen vaak op vrouwen met ronde vormen en een smalle taille. Toch zijn dit echt niet de meest belangrijke factoren die een rol spelen bij je aantrekkelijkheid. Je uitstraling en je houding zijn een stuk belangrijker. En gelukkig heb je deze voor een groot deel zelf in de hand. Dus ook zonder modellenfiguur en de meest egale huid kun jij een onweerstaanbaar persoon zijn. Hoe je dat wordt?

Dit bepaalt je aantrekkelijkheid

Als je je aantrekkelijkheid wilt testen, dan kom je er al snel achter dat je niet zomaar een online testje voor kunt vinden. Voor bijna alles is een online test te vinden, maar voor het meten van aantrekkelijk is er simpelweg geen formule die de complexiteit kan samenvatten in een rekensom. Wat iemand aantrekkelijk vindt, vindt een ander namelijk helemaal niet zo aantrekkelijk. Aantrekkelijkheid is persoonlijk.

Het is normaal om twijfels te hebben over je uitstraling, maar dat is nergens voor nodig. Volgens onderzoek is namelijk gebleken dat je aantrekkelijkheid niet afhankelijk is van je oogkleur, kuiltjes in je wangen of de kleur van je haar. Volgens onderzoekers aan de University of Lübeck is er namelijk één factor die dit bepaalt: of je je gevoelens gemakkelijk uit in je gezichtsuitdrukking.

Wat je gelaatsuitdrukking vertelt

Onderzoekers hielden namelijk een test onder bijna honderd proefpersonen. Zij moesten naar een video kijken waarin twee vrouwen te zien waren. De één had een gelukkige gelaatsuitdrukking en de andere had een triest gezicht. De aantrekkelijkste vrouw? De gelukkige versie. Hieruit bleek dat het aflezen van emoties sterke gevoelens van aantrekkelijkheid aanwakkert. Emotionele signalen zouden ertoe kunnen leiden dat de waarnemer zich meer tot je aangetrokken voelt.

Toch is dit een erg kleinschalig onderzoek en is er meer informatie nodig over hoe emoties en aantrekkelijkheid precies tot elkaar in verband staan. Het bevestigt in ieder geval wel wat iedereen eigenlijk al weet: je aantrekkelijkheid gaat grotendeels over wat je uitstraalt.

vrouw aantrekken

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

10 handige tips om de meest onweerstaanbare versie van jezelf te worden

Aantrekkelijkheid is dus niet alleen afhankelijk van je uiterlijk. Waar je mee geboren bent is slechts een deel van de ingewikkeldste formule ter wereld. Er zijn tal van andere factoren die ook een rol spelen én waar je zelf veel aan kunt doen. Dit zijn een aantal handige tips om de aantrekkelijkste versie van jezelf te worden.

1. Werk aan je zelfvertrouwen

Een hele belangrijke factor als het gaat om aantrekkelijkheid is zelfvertrouwen. Als je tevreden bent met jezelf en je je geen zorgen maakt over wat anderen van je vinden, dan zie je dat gelijk terug. In de spiegel, en hoe anderen naar je kijken. Je lichaamshouding, manier waarop je praat en lacht zijn een stuk aantrekkelijker zijn als je meer vertrouwen hebt in jezelf. Over het algemeen vinden we mensen met zelfvertrouwen een stuk aantrekkelijker.

Er zijn verschillende manieren om aan je zelfvertrouwen te werken. Zo kun je bijvoorbeeld een sport gaan doen die je vertrouwen geeft, een training volgen om meer zelfvertrouwen te krijgen of contact zoeken met een coach.

2. Werk aan je houding

Zelfvertrouwen hebben is natuurlijk heel fijn, maar het is vaak een langdurig proces om dit te optimaliseren. Je kunt echter ook zelfvertrouwen uitstralen als je het zelf nog niet helemaal voelt. Als je bijvoorbeeld altijd met gebogen schouders loopt en oogcontact vermijdt, dan merk je dat je jezelf ook klein(er) gaat voelen. Neem daarom de tijd en oefen op een zelfverzekerde houding; dan ga je vanzelf geloven dat je je beter voelt. Ga rechtop staan, maak oogcontact en lach vriendelijk, oftewel: fake it until you make it.

3. Wees open

Als je aantrekkelijker wilt overkomen om een leuke date aan de haak te slaan, dan helpt het als je een open uitstraling hebt. Een uitstraling die vertelt dat je benaderbaar bent. Wees daarom de spontane versie van jezelf bij sociale activiteiten: beweeg rond anderen, lach vriendelijk en maak een praatje. Op deze manier is de kans een stuk groter dat je leuke mensen ontmoet, daardoor voel je je aantrekkelijker en zullen mensen je ook zo gaan benaderen.

4. Sport regelmatig

Zoals hierboven ook al is gezegd, hoef je geen modellenfiguur te hebben om aantrekkelijk te zijn. Toch kan regelmatig sporten zeker van invloed zijn op hoe je je voelt. Sporten zorgt er namelijk voor dat endorfine loskomt in je lichaam, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt en je lekkerder in je vel zit. En het helpt je zelfbeeld ook enorm als je vooruitgang ziet in de spiegel. Sporten is belangrijk voor jezelf en hoe beter jij je over jezelf voelt, hoe meer andere mensen jou als aantrekkelijk zullen ervaren.

5. Lach naar jezelf en naar anderen

Lachen zorgt er automatisch voor dat je aantrekkelijker wordt gevonden door anderen. Daarnaast kan lachen er ook voor zorgen dat je je beter voelt en meer vertrouwen hebt in jezelf. Als je jezelf afvraagt of je aantrekkelijk bent, antwoordt dan met een lach en je zult erachter komen dat het antwoord ja is.

man verliefd

6. Zorg voor een positieve instelling

Als je keer op keer loopt te zeuren en op een negatieve manier met mensen praat, dan gaat je aantrekkelijkheid omlaag. Zeuren, klagen en mopperen zijn anti-aantrekkelijk. Werk dus aan jezelf en zorg ervoor dat je op een positieve manier in het leven staat.

7. Wees jezelf

Authenticiteit is wat mensen interessant maakt. Probeer jezelf niet anders voor te doen dan wie je bent, maar probeer de beste versie van jezelf te zijn. Het is weliswaar een cliché, maar ongelofelijk aantrekkelijk als iemand compleet zichzelf durft te zijn. Authentieke mensen zijn aantrekkelijk door het aura dat ze om zich heen hebben. Dus doe wat je wilt, vertel wat je denkt en zeg wat je voelt; het maakt je uniek.

8. Verzorg jezelf goed

De basis van aantrekkelijkheid is dat je goed verzorgd bent. Persoonlijke verzorging, kleding en fashion items zijn veel waard. Je hebt er zelf invloed op en hoe onberispelijker je outfit, hoe aantrekkelijker voor de dag komt. Kies daarom mooie kleren uit, eet gezond, verzorg je huid en haar fatsoenlijk en beweeg regelmatig.

9. Toon je vrouwelijke of mannelijke kant

In Nederland kan iedereen zijn wie hij of zij wil zijn. Vrouwen hoeven niet altijd vrouwelijk te zijn, maar kunnen ook hun zelfstandige, onafhankelijke kant laten zien. In het contact met een man kan het echter ook heel aantrekkelijk zijn als je je zachtere en empathische kant wat meer laat zien. Als je je kwetsbaar durft op te stellen, dan zorg je ervoor dat een man zich ook mannelijk kan voelen, waardoor je aantrekkelijkheid stijgt.

Voor een man is het eveneens belangrijk om zich kwetsbaar op te durven stellen, maar om daarnaast ook hun mannelijke kant te tonen. Een man kan laten zien dat ze sterk zijn en een rots in de branding kunnen zijn voor een vrouw. Op deze manier zorg je er namelijk ook voor dat een vrouw zich veilig bij je voelt en zich daadwerkelijk vrouwelijk kan voelen.

10. Luister naar mensen en geef complimenten

Het is vrij zeldzaam dat je iemand tegenkomt die ook écht naar je luistert. Als je er dus voor zorgt dat je geïnteresseerd bent in anderen en oprecht naar hen luistert, dan zal dit heel aantrekkelijk worden gevonden. Stel jezelf open op naar anderen toe, luister naar ze en geef complimenten. Dit zorgt er niet alleen voor dat anderen zich op hun gemak bij je voelen, maar ook dat je aantrekkelijker wordt gevonden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Sapioseksueel: wat het is, kenmerken en signalen dat je dit bent

Slimme mensen: het is geen verrassing dat mensen zich aangetrokken voelen tot intelligente…