Wanneer dating app verwijderen? 17 tekenen dat je de datingsite mag verlaten

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
12 minuten leestijd

Je staart al een tijdje naar het scherm van je telefoon, je vinger zweeft boven de ‘verwijder’-button van de datingapp. De afgelopen maanden hebben talloze swipes, gesprekken en dates je een mengeling van hoop en teleurstelling gebracht. Maar nu voel je dat het tijd is om verder te gaan. Is dit het moment van om de datingapp te verwijderen?

Het is ook mogelijk dat je iemand gevonden hebt en midden in het datingproces zit. In dit geval voel je de vonken van opwinding en connectie. Jullie hebben elkaars lach gezien, kwetsbaarheid gedeeld en een band opgebouwd die goed genoeg lijkt om de alternatieven te negeren. In deze situatie is het misschien ook tijd om de datingapp te verwijderen. Niet omdat je gefrustreerd bent, maar omdat je de behoefte voelt om je volledig te richten op deze nieuwe connectie.

Wanneer datingapp verwijderen

Als je op zoek bent naar liefde, dan is het niet de bedoeling dat je lang op de apps blijft pakken. Of het nu wel of niet lukt, er is een maximale tijd die je aanwezig zou moeten zijn op de apps. Er is tijd van komen en gaan. Enerzijds zou je geluk kunnen hebben, de perfecte match ontmoeten en dan de app moeten verwijderen. Anderzijds, als je geen geluk hebt, zou je de app moeten verwijderen om je zelfvertrouwen en eigenwaarde te behouden. Wat het juiste moment is? Dat gaan we jou vertellen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wanneer verwijderen als het niet lukt

De constante stroom van oppervlakkige gesprekken en ongemakkelijke ontmoetingen heeft zijn tol geëist. Je verlangt naar een echte connectie, een diepgewortelde band die blijkbaar niet kan worden gevonden op een scherm. Wat je ook probeert, het wil niet lukken via de datingapps en sites. Maar is het al tijd om de app te verwijderen? Dit zijn elf tekenen dat het tijd is om de datingapp te verwijderen.

1. Je voelt een constante teleurstelling

Keer op keer hoop je op een veelbelovende match, maar telkens eindig je met een gevoel van teleurstelling. De vonk ontbreekt, de klik is er niet en de gesprekken blijven oppervlakkig. Dankzij deze negatieve ervaringen vraag je je af of de juiste persoon überhaupt op een datingapp te vinden is. Verdien je niet meer dan een opeenstapeling van teleurstellingen? En is het niet tijd om dat in te zien?

2. Je zit gevangen in een eindeloze cyclus

Je bevindt je in een eindeloze cyclus van swipen, matchen, chatten en daten, maar het lijkt allemaal nergens toe te leiden. Elke keer dat je denkt dat je een stap dichter bij liefde komt, beland je weer in hetzelfde patroon. Het voelt alsof je stappen zet in een muizenrad waar je niet vanaf kunt stappen. Als je dit ervaart, is het tijd om die cyclus te doorbreken.

3. Je eigenwaarde gaat eraan

Je hebt het gevoel dat je niet goed genoeg bent, omdat je telkens wordt afgewezen of niet de gewenste reacties krijgt. Je zelfvertrouwen begint te wankelen en je begint te twijfelen aan je eigen aantrekkelijkheid en waarde als persoon. Wees gerust, je bent niet de enige die dit voelt. Maar als je dit voelt, is het tijd om je eigenwaarde niet langer af te laten hangen van het oordeel van vreemden.

4. Het voelt als een verspilling van tijd en energie

Je hebt uren en uren besteed aan swipen, chatten en daten. Maar het lijkt allemaal voor niets. Je stopt er veel in, maar haalt er weinig uit. Je verspilt je kostbare tijd en energie aan iets dat niet de gewenste resultaten oplevert. Het is tijd om die tijd en energie te investeren in andere aspecten van je leven die je wel voldoening en geluk brengen.

5. Je voelt je losgekoppeld van het echte leven

Terwijl je bent opgegaan in de virtuele datingwereld, begin je het gevoel te krijgen dat je losgekoppeld bent van de echte wereld om je heen. Je mist de spontaniteit en de magie van ontmoetingen in het dagelijks leven. Dit is het teken dat je jezelf meer moet openstellen voor mogelijkheden buiten de app – geniet van de toevallige ontmoetingen en de verrassing van onverwachte connecties.

6. Je hebt het gevoel dat je jezelf niet kunt zijn

Je merkt dat je jezelf constant aanpast om in het plaatje te passen waarvan je denkt dat anderen dat willen zien. Uit angst voor afwijzing ben je bang om je ware zelf te tonen en dat begint aan je te knagen.

7. Je verlangt naar een diepere connectie

Je hebt genoeg van oppervlakkige gesprekken en onbenullige dates. Het gaat niet diep genoeg. Je verlangt naar een connectie die dieper gaat, een band die betekenis heeft. Die connectie is niet te vinden op een scherm, maar in de ogen van een andere persoon.

8. Je voelt je overweldigd door de keuzes

De eindeloze opties en keuzes op de datingapp hebben je overweldigd. Het lijkt alsof er altijd wel iemand beters te vinden is, waardoor je continu twijfelt aan de matches die je hebt. Dit heet de afwijzingsmentaliteit. Hoe meer je swipet, hoe meer je gaat twijfelen aan je keuzes.

9. Je mist het echte avontuur

Het leven is een avontuur en liefde is een van de meest opwindende delen ervan. Maar door vast te zitten in de digitale datingwereld mis je het echte avontuur. Als je echte leven te lijden heeft door je digitale leven, dan is het tijd om ermee te stoppen.

10. De datingapp voelt overbodig

Als de datingapp overbodig begint te voelen, is het tijd om hem te verwijderen. Je merkt dat je steeds minder tijd besteedt aan het scrollen door profielen en het versturen van berichten. Je hebt geen interesse meer in het ontmoeten van nieuwe mensen. Het idee van weer op date gaan voelt als een verplichting in plaats van een spannend avontuur.

11. Je voelt dat de tijd gekomen is

Soms is er geen concrete reden, maar voel je van binnen dat het tijd is om de datingapp achter je te laten. Tijdelijk in ieder geval en wellicht voorgoed. Je intuïtie vertelt je dat er iets beters op je pad ligt.

Wanneer verwijderen als je aan het daten bent

Als je aan het daten bent met een match, kun je je realiseren dat de datingapp niet langer een noodzaak is. Je hebt al gevonden wat je zocht. Met een glimlach op je gezicht kun je op de ‘verwijder’-button tikken en de digitale wereld van daten achter je laten. Maar is dat niet te vroeg? Dit zijn zes tekenen dat het tijd is om de datingapp te verlaten.

1. Je voelt een diepe emotionele verbinding

Het is tijd om de datingapp te verwijderen als je een diepe emotionele verbinding voelt met je match – die je al meerdere keren gezien hebt. Elke keer dat je met elkaar praat, voel je een vonk van opwinding en begrip. Jullie gesprekken zijn niet langer oppervlakkig, maar gaan dieper, waarbij jullie je openstellen en persoonlijke verhalen delen. Je realiseert je dat je niet langer verder hoeft te zoeken, want de persoon die voor je staat, heeft je hart al bijna veroverd.

2. Jullie plannen de toekomst samen

Je kunt de datingapp verwijderen wanneer jullie samen plannen maken voor de nabije toekomst. Jullie praten over elkaars partner zijn en het ontmoeten van elkaars familie. Het idee van een gedeelde toekomst maakt je enthousiast en vol verwachting. In deze situatie begrijp je dat het niet langer nodig is om andere opties open te houden, want je hebt iemand gevonden met wie je een prachtige toekomst wilt opbouwen.

3. Je hebt oog voor niemand anders

Het is tijd om de datingapp te verwijderen wanneer je alleen oog hebt voor degene met wie je date. Of je nu op een feestje bent of door een drukke straat loopt, je gedachten dwalen altijd af naar je match. Voor je gevoel ben je niet langer beschikbaar. Je realiseert je dat je geen interesse hebt in andere mensen, omdat je hart al bezet is.

4. Jullie hebben exclusiviteit besproken

Als jullie exclusiviteit in jullie relatie hebben besproken, is het tijd om de datingapp te verwijderen. Jullie hebben afgesproken dat jullie alleen voor elkaar willen zijn en dat je niet langer geïnteresseerd bent in andere dates. Er is een gevoel van commitment en toewijding tussen jullie ontstaan, en het idee van andere potentiële matches is niet langer relevant.

5. Je hebt de digitale wereld overstegen

Een ander teken dat het tijd is om de app te verwijderen is dat jullie de digitale wereld hebben verlaten en ingeruild voor persoonlijke ontmoetingen. Jullie hebben elkaar in levenden lijve ontmoet en de vonk tussen jullie was direct voelbaar. Nu brengen jullie meer tijd offline door, waarbij jullie genieten van elkaars fysieke aanwezigheid en de magie van persoonlijke gesprekken.

6. Je hebt vertrouwen in de relatie

Je gelooft in de oprechtheid van je match en voelt je veilig in de relatie die jullie aan het opbouwen zijn. Je hebt geen behoefte meer aan externe bevestiging of afleiding, want je weet dat deze nieuwe connectie toekomst heeft. Het vertrouwen dat je hebt, zorgt ervoor dat je de datingapp vol vertrouwen kunt verwijderen en je kunt richten op het verdiepen van de band met je partner.

Met deze tekenen in gedachten kun je bepalen wanneer het tijd is om de datingapp te verwijderen. Of je nu geen succes hebt om de datingapps of al een geschikte match hebt gevonden: onthoud dat dat er geen vaste regels zijn. Vertrouw op je gevoel en verwijder de datingapp wanneer jij dat wil.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie