Home Relatie 8 tekenen om erachter te komen of een man gevoelens voor je heeft

8 tekenen om erachter te komen of een man gevoelens voor je heeft

3 minuten leestijd
0

Een man toont meestal niet snel zijn gevoelens, dat weet iedere vrouw. In het begin van een relatie al helemaal niet. Het kan daarom soms moeilijk zijn om hoogte te krijgen van een man en zijn gevoelens. Vindt hij me wel leuk? Heeft hij een toekomst voor ons in gedachten? Houdt hij wel echt van me? Het zijn de standaard vragen die bijna iedere vrouw zichzelf stelt als de man zijn gevoelens niet toont. Gelukkig zijn kun je erachter komen of een man gevoelens voor je heeft. Dit kun je merken aan de volgende tekenen:

Hij denkt aan je

Je bent de hele dag in zijn gedachten. Bij alles wat hij doet komt je leuke lach voorbij. Hij vraagt zich af wat je aan het doen bent, stuurt je geregeld sms’jes of Whatsapp berichten en laat merken dat hij aan je denkt. Zelfs als hij wat met vrienden aan het doen is denkt hij nog aan jou. Dit is een duidelijk teken dat de man gevoelens voor je heeft.

Hij toont interesse

Hoe was je dag? Heb je lekker gegeten? Een man die gevoelens voor je heeft toont interesse in wat je doet. Hij wil alles van je weten; waar je vandaan komt, je jeugd, opleidingen, werk, hoe je ouders zijn, wat je leuk vindt en waar je om kunt lachen. Hij geeft om je gevoelens en je mening. Als je je niet lekker voelt dan vraagt hij wat er is en doet hij z’n best om je beter te laten voelen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Hij besteedt tijd aan je

Hij brengt graag zijn tijd met jou door. Hij kijkt uit naar de momenten waarop jullie afspreken. Het maakt hem niet eens uit wat jullie gaan doen, zolang het maar samen met jou is. Natuurlijk kun je niet van een man verwachten dat hij zijn vrienden en familie niet meer ziet maar als hij vrije tijd heeft dan wil hij deze uren en dagen dolgraag met je doorbrengen.

Hij heeft het over de toekomst

De man heeft het over de toekomst en heeft het daarbij ook over jou. De toekomst gaat verder dan de volgende date. Hij denkt na over leuke uitjes die maanden in het verschiet liggen of heeft het over een vakantie over 6 maanden. Doordat hij het over de toekomt heeft krijg je een teken dat je je geen zorgen hoeft te maken. Maak je dan ook geen zorgen over zijn gevoelens; het zit goed.

Hij geeft je voorrang

Je krijgt opeens voorrang op veel andere dingen in zijn leven. Hij neemt vrij van werk om de dag met jou door te brengen. Hij wil je graag zien en laat dat ook merken. Als hij thuis is van werk dan gaat hij niet meer door met werken zoals gewoonlijk maar wil hij jou graag zien. Dat je voorrang krijgt boven veel andere dingen betekent dat hij gevoelens voor je heeft.

Hij is bereidt om een compromis te sluiten

Hij vindt het opeens niet zo erg meer om een avondje met vrienden af te zeggen omdat jij hem graag wil zien. Hij gaat zelfs met je mee naar een film die hij afschuwelijk vindt. Hij sluit makkelijk compromissen terwijl hij dat eerder niet deed. Als je gevoelens voor iemand hebt dan vind je het belangrijk dat de ander zich vermaakt en gelukkig is, ook al gaat dat ten kosten van je eigen voorkeuren.

Hij flirt niet meer met anderen

Hij heeft geen contact meer met andere vrouwen maar alleen met jou. Het flirten met andere singles is voorbij. Daar heeft hij geen zin meer in. Hij kijkt zelfs niet meer op als een prachtige blondine voorbij loopt. Alle aandacht gaat naar jou omdat hij nu eenmaal gevoelens voor je heeft.

Hij accepteert je fouten

Alles wat je doet is goed. De kleine domme foutjes die je maakt worden door hem niet gezien. Laat je een dienblad met thee- en koffiekopjes vallen in de woonkamer? Hij blaft je niet af en helpt je zelfs mee met opruimen. Als je een scheet laat dan kan hij daar alleen maar om lachen. Hij wordt gelukkig van alle dingen die je doet en accepteert al je fouten. Met deze tekenen hoef je je geen zorgen te maken over de gevoelens van de man.

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…