12 tekenen jij en je ex ‘meant to be’ zijn

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Je ex en jij zijn een tijdje geleden uit elkaar gegaan. En op dat moment waren jullie 100% zeker over deze keuze. Maar de laatste tijd vraag je het jezelf steeds vaker af: “Wat als mijn ex toch wel de ware is?”

Soms kan afstand en tijd apart het inzicht geven dat je inderdaad niet goed voor elkaar was. Je had het anders moet doen, besef je nu. Of je hebt dingen gedaan die toen wel goed voelden, maar nu niet meer. Dankzij deze twijfels kun je gaan denken dat je ex en jij ‘meant to be’ zijn. Misschien waren jullie namelijk wél voor elkaar gemaakt.

12 tekenen dat jullie voor elkaar zijn gemaakt

Soms kunnen onze gedachten te veel in de weg staan om ons hart te laten vertellen wat het te zeggen heeft. Als je al veel hebt nagedacht over je ex en of het de ware voor je is, is het tijd om te stoppen met denken en te beginnen met voelen. Dit zijn 12 tekenen die zeggen dat jullie voor elkaar zijn gemaakt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Jullie zijn niet slecht uit elkaar gegaan

Had slechts een van jullie besloten om uit elkaar te gaan? Wilde diegene zich bijvoorbeeld gaan focussen op een carrière of omdat ze hun vrijheid niet wilden opgeven? En ging je niet uit elkaar omdat de liefde er niet meer was? Dan is het aannemelijk dat de gevoelens er nog steeds zijn.

2. Je bewondert je ex

Zelfs nu je niet meer samen bent, kun je je ex nog steeds bewonderen. Je vindt de ander oprecht een prachtig mensen – vanbinnen en van uiten. Je bent blij dat je ooit een leven samen hebt gedeeld en je voelt je trots. Het is geen lust of een crush: je houdt van de ander. Je houdt van hoe de ander loopt, lacht, denkt en doet.

3. Het was de beste relatie die je ooit hebt gehad

Je ex was je grootste liefde. Als je heel eerlijk tegen jezelf bent, dan was dit de beste relatie die je ooit hebt gehad. Je kunt je gewoon niet indenken dat iemand anders ooit hun plaats zal innemen. En als nog eerlijker tegen jezelf bent, dan ga je ook niemand vinden die beter voor je is dan je ex.

4. Je hebt enkel goede herinneringen

Wanneer je terugdenkt aan de relatie, denk je aan al die geweldige momenten. De eerste date, de eerste kus en de eerste keer seks: ze waren stuk voor stuk speciaal. Je herinnert je ook wel de slechte momenten, maar die nemen je gedachten niet over. Er is geen balans: de positieve herinneringen blijven, de slechte momenten zijn al bijna vervaagd.

Je herinnert je alle momenten dat je gelukkig samen was. Dat jullie samen in bed moest lachen om hetzelfde kattenfilmpje of die geweldige zonsondergang die jullie in Australië zagen. Het zijn momenten die je voor altijd in je hart zult bewaren. En waar je stiekem weer naar verlangt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Je ex maakt je nog steeds aan het lachen

Humor is een van de beste manieren om te weten of je meant to be bent. Het is zeldzaam om iemand te vinden met hetzelfde gevoel van humor, maar met je ex zat dit precies goed. Kom jij je ex toevallig tegen? Dan weet deze nog precies wat ze moeten zeggen om je aan het lachen te maken.

6. Je denkt vaak aan je ex

Je hebt het misschien uitgemaakt, maar je denkt nog zeker dagelijks aan je ex. Het voelt zelfs alsof je oneerlijk bent tegenover de mensen met wie je aan het daten bent, omdat je ex zich altijd in je hoofd bevindt. Alles doet je herinneren aan die ene persoon die je liet gaan.

7. Je leven en prioriteiten komen langzaam op één lijn

Misschien ging de één in een ander land studeren en wilden jullie niet aan een langeafstandsrelatie beginnen. Nu is het anders: de ander is weer terug en jullie wonen zelfs in dezelfde stad. Jullie levens beginnen op elkaar af te stemmen en dat maakt het makkelijker om samen te zijn.

8. Je kunt je er niet toe zetten om je ex te haten

Misschien was je ex degene die uitmaakte en heeft deze beslissing je toen gebroken. Maar om de een of andere reden kun je jezelf er echt niet toe brengen om de ander te haten. Daar is de liefde te sterk voor. Je voelt misschien gevoelens als angst, frustratie of pijn, maar geen haat.

9. Je ex is veranderd

Was je ex vroeger lui en nam deze nooit het initiatief? Na een aantal jaren zie je dat ze dit gedrag totaal hebben veranderd, wat betekent dat je ex nu wel perfect bij je zou kunnen passen. Sommige mensen veranderen ten goede en misschien is het omdat ze echt bij je willen zijn. Misschien heeft je ex ook de wens gehad om op een dag weer samen met je te zijn. En misschien hebben ze hun best wel gedaan om te veranderen voor jou.

10. Je hebt nog steeds een goede klik met je ex

Je hebt al met een paar andere mensen gedatet sinds het uit is met je ex. Maar ze hebben gewoon niet dat extra iets dat jij en je ex hadden. Jij en je ex zijn voorbestemd om geliefden te zijn. Je hebt namelijk nog nooit met iemand zo’n klik gehad.

Je zit op dezelfde golflengte, je hebt bijna dezelfde smaak en je snapt elkaar. Tijdens de relatie dacht je dat het normaal was om iemand te vinden met wie je echt een klik kunt hebben. Maar nu realiseer jij je dat die gedachte verkeerd was: het is zeldzaam.

11. Je familie en vrienden zijn dol op je ex

Je familieleden en vrienden vragen nog steeds naar je ex. Ze blijven je nieuwe partners vergelijken met je ex en de naam wordt nog geregeld genoemd in familiaire kringen. Ze hebben alleen maar goede dingen over je ex te zeggen. En je bent er zelfs vrij zeker van dat je moeder nog steeds een kerstkaart naar je ex verstuurt.

12. Je vergelijkt je ex met je huidige partner

Je weet dat het oneerlijk is om je huidige partner met je ex te vergelijken, maar je kunt er helaas niets aan doen. Je ex is gewoon van een ander kaliber. Ze hebben de lat te hoog gelegd en nu ben je gedoemd. Je hebt het gevoel dat er niemand anders is die je zo gelukkig kan maken, want je ex en jij zijn meant to be.

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Deel dit artikel
Geef je reactie