‘Vlamingen vinden sterke vrouw eerlijk, vol zelfvertrouwen en zelfstandig’

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Het is vandaag International Women’s Day, de wereldwijde dag waarop de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen worden gevierd. In aanloop naar deze vrouwendag heeft datingapp Meetic onderzoek gedaan naar de ‘sterke vrouw’ en de eigenschappen van deze krachtige dame. En dat niet alleen. Ook stelden ze de vraag ‘Wat als vrouwen het volledig voor het zeggen zouden hebben?’ aan 1.000 Vlamingen om erachter te komen hoe zij erover denken.

Eerlijk, zelfvertrouwen, zelfstandig

In samenwerking met onderzoeksplatform iVox ging Meetic op onderzoek uit om te ontdekken wat een sterke vrouw nu zo sterk maakt. Volgens meer dan de helft van de Vlamingen heeft dat vooral te maken met eerlijkheid. 53% van de ondervraagde Vlamingen associeert een sterke vrouw met de eigenschap eerlijkheid, terwijl 45% denkt dat zelfvertrouwen een essentiële eigenschap is. Zelfstandigheid wordt door 34% van de Vlamingen genoemd. De deelnemers mochten meerdere antwoorden geven op de vraag welke eigenschappen een krachtige vrouw heeft.

Mannen en vrouwen denken er wel anders over, want vrouwen vinden zelfstandigheid belangrijker bij een sterke vrouw dan mannen – 40% van de vrouwen noemt zelfstandigheid ten opzichte van 29% van de mannen. Opvallend is ook dat kwetsbaarheid veel belangrijker is voor vrouwen dan voor mannen. Kwetsbaarheid wordt drie keer meer gekozen door vrouwen dan mannen als een aantrekkelijke eigenschap van een krachtige vrouw.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat als…?

Meetic ging nog verder dan het concept van de sterke vrouw en vroeg de deelnemers wie zij zouden kiezen als de regering alleen maar uit sterke vrouwen zou bestaan. “Leidersfiguren kiezen is een beetje zoals daten”, zegt Meetic. “Bij een potentiële partner kijken we naar eigenschappen die we aantrekkelijk vinden en succes op een goede match kunnen verhogen. Wanneer we een leidersfiguur kiezen om onze stem te vertegenwoordigen doen we net hetzelfde.”

Erika Vlieghe, de viroloog, is voor 44% Vlamingen het vrouwelijke boegbeeld mocht een regering gevormd worden met vrouwen. Andere powervrouwen die haar zouden kunnen bijstaan zijn ex-nieuwsanker Birgit Van Mol (34%) en seksuoloog Lotte Vanwezemael (32%). Vooral onder jongvolwassenen onder de 34 jaar is de seksuoloog populair, terwijl 55-plussers sneller zouden kiezen voor Erika Vlieghe kiezen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie