Heartbreak alert: 9 tekenen dat hij je hart zal breken

Michael Slender
Door Michael Slender
8 minuten leestijd

We weten het: daten in het huidige tijdperk is de grootste BS als je op zoek bent naar een langdurige relatie. Swipen is een meedogenloos spel dat eigenlijk niet is bedoeld voor de teerhartige singles onder ons. Want hoe goed je je player-radar ook instelt, er is er altijd één die in Stealth-modus onder de radar blijft.

En als je te vroeg te veel van jezelf investeert in zo’n fuckboy, dan weet je wel hoe dat eindigt: met bakken Ben & Jerry’s om je liefdesverdriet te overwinnen.

Zelfs als je denkt de ware beet te hebben, dan nog is het de vraag of hij je hart zal breken. Want liefde maakt blind: je accepteert alle gebreken omdat je ze niet ziet, blind voor alle signalen die een ellendige relatie voorspellen. En daar kun je helemaal niets aan doen. Als je verliefd bent, dan heb je geen controle over wat je hart voor je in petto heeft. Dankzij de gelukshormonen negeer je de mogelijkheid dat hij je hart zal breken.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Zal hij mijn hart breken?

Maar ergens diep van binnen voel je dat er iets mis is. Een soort van déjà vu, alsof er iets slechts staat te gebeuren met je relatie. Dus vraag je je af: “is hij wel echt met mij of zal hij mijn hart breken?” Om geen selffulfilling prophecy te doen, waarbij je voorspelling over de relatie invloed heeft op het verloop ervan, is het dus belangrijk dat je weet wat de signalen zijn. Dit zijn 9 tekenen dat hij je hart zal breken.

Hij wil de families er buiten houden

Hij is niet geïnteresseerd in het ontmoeten van je familie. Andersom wil hij ook niet dat je zijn familie ontmoet. Zijn broer en zus ken je alleen van de Facebook-connecties, maar in het echte leven zijn ze nog onbekenden voor je. En wanneer je het initiatief neemt om te laten kennismaken met je familie, merk je dat hij talloze excuses verzint. Als hij je niet serieus neemt, dan kun je dit gedrag van hem verwachten. In de regel is dit een sterk teken dat hij je hart (ooit) zal gaan breken.

Hij heeft het vaak over z’n ex

De ex: een lastig onderwerp is bijna elke relatie. Vooral als je vermoedt dat hij nog gevoelens voor haar heeft. Hij noemt haar nog bij naam, haalt herinneringen op die hij met haar heeft opgedaan en spreekt haar misschien nog. Kortom, hij heeft de vorige relatie duidelijk nog niet achter zich gelaten. Voordat je all-in gaat met gevoelens, is het belangrijk om te beseffen dat dit signalen zijn dat hij zijn ex terug wil.

Hij noemt je niet zijn ‘vriendin’

Deze is vrij duidelijk, als hij je na een gezonde proefperiode nog niet zijn ‘vriendin’ noemt, dan weet je dat het niet goed zit. Hij wil je niet zijn vriendin noemen, omdat het de relatie officieel maakt: iets dat hij absoluut niet wil. Als hij je dus voorstelt aan anderen, dan noemt hij je bij naam en niet bij het label dat je wel een keer hebt verdiend; “Dit is mijn vriendin, [….]”

stop hart

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Hij geeft je hints over de “relatie”

Hij wil het rustig aan doen, omdat hij nog maar net uit een andere relatie komt. Of hij weet nog niet wat hij wil, omdat hij twijfelt over zijn relatieskills. Wat hij ook precies zegt; als hij zegt dat hij (op dit moment) niet helemaal “ready” is voor een relatie, negeer het dan niet. Want dit is een van sterkste signalen dat hij je hart gaat breken.

“Ik wil nu niets serieus.”

“Ik wil je graag leren kennen, maar ik heb wel tijd nodig.”

“Op dit moment gaat mijn werk voor, maar ik sta er wel voor open.”

Hij geeft je geen prioriteit

Het is vrijdag: eindelijk zie je hem weer. Alleen zegt hij op het laatste moment af; “Sorry schat, er is wat tussengekomen. Ik kan helaas niet.” En terwijl je hem nog terug appt met de vraag of er iets ernstig is gebeurt, kom je erachter dat hij de voorkeur geeft aan een avondje gamen met een willekeurige kennis. Als hij je zo makkelijk aan de kant zet, is het wachten op het moment dat hij je hart breekt.

Hij is nooit helemaal eerlijk

Niemand houdt ervan, maar toch wordt er aardig wat gelogen in relaties. Niet iedereen doet het, met uitzondering van de leugentjes om bestwil, maar sommige mannen hebben de natuurlijke gewoonte om te liegen en bedriegen in een relatie. En als je hem dus keer op keer betrapt op een leugen, bestaat er altijd het risico dat hij je hart op een sluwe manier zal breken.

let op vrouw

Hij verbergt z’n smartphone

Het is een waarschuwingssignaal om niet te negeren. Als hij berichten alleen beantwoordt wanneer je niet in de buurt bent en je nooit iets mag checken op zijn telefoon, dan heeft wat te verbergen. Is hij aan het flirten met andere vrouwen? Praat hij achter je rug om over jou met anderen? Wie weet wat hij voor je verbergt. En als het uitkomt, zou het zomaar je hart kunnen breken.

Hij is vreemdgegaan

Let’s be real: als hij je hart nog niet heeft gebroken door vreemd te gaan, zal dat hoe dan ook later gebeuren. Vreemdgaan is een van de meest egoïstische acties die je kunt bedenken. Hoe kun je verwachten dat hij om je blijft geven, als hij je bedriegt met een ander? Stel je maar eens een toekomst voor met iemand die niets om je gevoelens geeft. Uiteindelijk eindigt dit zonder enige twijfel in een gebroken hart.

Hij heeft je hart al eens gebroken

We koesteren speciale gevoelens voor onze ex-en, omdat het vooral de good times zijn die we ons herinneren. We vergeten de slechte tijden. Dus is het ook helemaal niet zo gek dat je weer in de armen valt van een ex-geliefde. Maar dat dit in veel gevallen niet de beste keuze is, dat spreekt voor zich. Tenzij jullie beiden in de tussentijd enorm zijn gegroeid, fouten hebben ingezien en ervan geleerd, zal hij je hart zeker nog eens breken. En dat is precies waarvoor we je proberen te behoeden.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie