Geen energie: hoe kom je in de stemming voor seks?

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
7 minuten leestijd

Seks met je partner kan geweldig zijn. Het kan je opvrolijken, laten relaxen en je het gevoel geven dat je gewild en geliefd bent. Seks en intimiteit kunnen je sterk verbonden laten voelen met je partner. En daarnaast kan het ook de perfecte manier zijn om stoom af te blazen. Toch heb je niet altijd zin in seks. Waarom?

Je kunt helaas niet zomaar je geilheid aanzetten. Iedereen heeft weleens die dagen, weken of maanden gehad dat je seksuele driften even weg zijn en je libido ver te zoeken is. Dit kan diverse oorzaken hebben, zoals drukte op het werk, stress van kinderen of vermoeidheid. Hoewel je de oorzaken zou kunnen aanpakken, zijn er ook manieren waarop je je stemming voor seks eenvoudig kan opwekken. Daar vertellen we je vandaag meer over.

Seks is niet altijd spontaan

Als je een langere tijd met je partner samen bent, kan het lastig zijn om spontaan seks te hebben. Je woont samen, hebt wellicht kinderen en allebei een druk leven met werk, hobby’s en andere sociale contacten. Heb je zin in seks, dan kan dit niet altijd zomaar spontaan gebeuren. Want dan zit de dagelijkse routine in de weg.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Op de momenten dat het wél zou kunnen, bijvoorbeeld in de avond wanneer je samen in bed ligt, heb jij er helemaal geen zin meer in. Je bent uitgeput van de slopende werkdag of je hoort je kinderen alweer huilen. Voordat er zo weken voorbij gaan waarin je geen seks hebt of intimiteit deelt met je partner, is het belangrijk om tijd vrij te maken voor seksueel contact. Een ideaal moment om diverse tips uit te proberen om in de stemming te komen.

4 tips om in de stemming te komen

Onthoud dat je nooit seks moet hebben om iemand anders te pleasen of omdat je het gevoel hebt dat je dit verschuldigd bent aan je partner. Heb nooit seks als je daar geen zin in hebt, want daar heeft niemand wat aan. Maar als je eigenlijk wel behoefte hebt aan seksueel contact en intimiteit met je partner, maar je gewoon simpelweg de energie of motivatie niet kunt vinden, zijn er zeker manieren om weer in de stemming te komen.

1. Doe iets wat je ontspant

Dit lijkt misschien het antwoord op alles, maar dat komt omdat het echt werkt. Neem bijvoorbeeld een lang bad, ga liggen met een boek, drink een kopje thee, doe yoga of neem gewoon een uurtje voor jezelf. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je je in je eigen comfort zone bevindt. Je comfortabel en ontspannen voelen is ontzettend belangrijk om je zelfverzekerd en sexy te voelen. En dat kan de zin in seks laten toenemen.

2. Verander je routine

Soms kan het gemakkelijk zijn om in de routine van het dagelijkse leven te vervallen en in een sleur te komen. Zorg er daarom voor dat je echt tijd maakt voor je partner en intimiteit. Plan bijvoorbeeld één keer per week een date-avond in. Dit is het perfecte moment om met je partner iets nieuws uit te proberen wat allebei nog nooit gedaan hebben.

Natuurlijk kan het om de activiteiten in de slaapkamer gaan, zo kun je bijvoorbeeld een nieuw standje of seksspeeltje uitproberen. Maar naast het veranderen van je seksroutine, kun je ook je dagelijkse routine veranderen. In plaats van iedere avond samen Netflix kijken, kun je ook samen ergens wat gaan eten of elkaar intieme vragen stellen.

Het leven kan soms in de weg staan. Verplichtingen en andere emoties kunnen in de weg staan ​​van spontane momenten die je had toen je elkaar voor het eerst ontmoette. Fris je relatie op door tijd voor elkaar vrij te maken en die tijd speciaal te maken. Met andere woorden: tijd doorbrengen met z’n tweeën moet een prioriteit worden.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

3. Verander van omgeving

Voeg opwinding aan je seksleven toe door het verlaten van je gebruikelijke plek. Zoek dus een plek die je even uit je dagelijkse leven haalt. Waarom zou je niet een nachtje weg boeken in een nabijgelegen hotel? Althans, als je over de financiële middelen beschikt. Als dat niet lukt, kan een nachtje kamperen ook de ontspanning zijn waar jij en je partner aan toe waren.

Soms is alleen het vrijmaken van tijd voor de ander al genoeg om een ​​sexy sfeer te stimuleren. Door van omgeving te veranderen, kun je je gedachten afleiden van de dagelijkse sleur. Daarnaast kun je je zo ook concentreren op je seksuele verlangens.

4. Probeer iets te lezen of kijken dat je opwindt

Om in de stemming te komen, kan het ook helpen om je te concentreren op opwindende of seksueel stimulerende media. Gebruik dit als een stimulerend visueel hulpmiddel. Sommige mensen houden van porno, anderen van erotische audioverhalen en anderen lezen verhalen van spannende seksscènes.

Wat je ook in de stemming brengt, het zou ervoor moeten zorgen dat je meer wilt doen dan alleen kijken. Je kunt dit natuurlijk ook samen met je partner doen. Wie weet doe je wel wat spannende ideeën op.

Onderliggende gezondheidsproblemen

Geen zin in seks kan ook veroorzaakt worden door onderliggende gezondheidsproblemen. Mogelijk heb je een psychische aandoening, zoals een angststoornis, depressie, angst of posttraumatische stressstoornis, waardoor je niet opgewonden raakt. Of het kan veroorzaakt worden door eerdere ervaringen met emotioneel en fysiek misbruik, een chronische aandoening of handicap, wat seks pijnlijk en ongemakkelijk kan maken.

Het idee van seks is al uitputtend? Helemaal geen zin in seks door gezondheidsproblemen? Het kan zeker de moeite waard zijn om contact op te nemen met een arts om zo weer in contact te komen met je seksuele driften. Het kan via de huisarts, maar ook met de hulp van een seksuoloog.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie