7 redenen waarom je een vrijgezellenreis zou moeten proberen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Misschien ben je in een fase beland waarin iedereen om je heen een relatie heeft of een gezin sticht. Jij als vrijgezelle dame of heer wilt misschien nog zoveel mogelijk uit het leven halen voordat je een huisje-boompje-beestje leven begint. Je kunt dit natuurlijk in je eentje doen, maar het is ook leuk om met een groep gelijkgestemden toevoeging aan je leven te geven.

Wat dacht je van een reis met alleen maar vrijgezellen? Dit is de ideale manier om andere singles te ontmoeten en prachtige bestemmingen te ontdekken. Ontdek waarom je een vrijgezellenreis zou moeten proberen.

Wat is een vrijgezellenreis?

Een vrijgezellenreis is een leuke groepsvakantie waarbij je samen naar verschillende bestemmingen kunt gaan. Belangrijk detail: er gaan alleen singles mee op reis. Op die manier kun je gelijkgestemden ontmoeten, omdat velen in hetzelfde schuitje zitten. Het is natuurlijk geen must om je levenspartner hier te vinden, het gaat vooral om de gezelligheid met andere mensen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Je deelt ervaringen met elkaar en misschien ontstaan er ook wel nieuwe vriendschappen die uiteindelijk leiden tot meer. Het belangrijkste bij een vrijgezellenreis is dat je geniet in een ongedwongen sfeer waar toch romantiek kan ontstaan, hoewel dat niet direct het doel is van de reis.

7 redenen om een reis met alleen vrijgezellen te proberen

Tegenwoordig is het ook niet meer dan normaal om een vrijgezellenreis te boeken waarna je op reis gaat met andere mensen die je nog niet kent. Misschien twijfel je nog wel of het iets voor je is. Daarom geven we je 7 redenen waarom jij een vrijgezellenreis kunt proberen.

Zeker als je avontuurlijk bent aangelegd of als je eens uit je comfortzone wilt stappen is dit een ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen. Mocht je ook nog eens van reizen houden, dan is het een win-win situatie om met een vrijgezellenreis mee te gaan.

1. Je leert jezelf kennen

Wanneer je een vrijgezellenreis boekt, begint het avontuur eigenlijk daar al. Je hebt iets gedaan wat je normaal gesproken niet zo snel zult doen. Ook als je met onbekenden op een vakantie gaat kun je jezelf op een andere manier leren kennen dan dat je met vrienden zou gaan. Er zijn geen verwachtingen van mensen die je kent en je hoeft geen verantwoording af te leggen. Zo kun je doen wat je wilt en wanneer je wilt tijdens een vrijgezellenreis zonder dat een vriend(in) per se dat ene museum wilt bezoeken.

2. Je triggert je nieuwsgierigheid

Een tweede aspect om een vrijgezellenreis te proberen is dat je jouw nieuwsgierigheid triggert. De mensen waarmee je op vakantie bent ken je nog niet goed. Je leert elkaar op een nieuwe en ongedwongen manier kennen. Daarnaast kom je ook in een andere omgeving in het buitenland en kun je tradities en gebruiken van locals leren kennen. Je ontdekt een nieuwe manier van jezelf door je open te stellen naar andere mensen en naar de omgeving om je heen. Wanneer je met vrienden gaat, weet je precies wat hij of zij willen. Tijdens een vrijgezellenreis ontdek je juist nieuwe dingen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Bekijk de top 10 aanbieders

3. Je leert ervan

Waar je vroeger nog op vakantie ging met je ouders en later met vrienden, ontdek je nu een manier van alleen reizen. Het brengt je verder als persoon in het leven en je denkt na wat voor jou echt belangrijk is. Daarnaast leer je ook nog eens beter om op eigen benen te staan en je ontwikkelt je communicatievaardigheden. Zeker als het voor je een stap in het diepe is om met een vrijgezellenreis mee te gaan. Het is niet niks om met vreemden op vakantie te gaan, maar wel enorm goed voor je ontwikkeling.

4. Je daagt jezelf uit

Een andere reden waarom je een vrijgezellenreis zou moeten proberen is dat je jezelf uitdaagt. In het dagelijks leven gaat alles op de automatische piloot en daarom is het goed om variatie in je leven te brengen. In plaats van elke dag routine kom je terecht in een omgeving vol verrassingen. Een reis met alleen vrijgezellen gaat natuurlijk om het single zijn, maar er komt veel meer bij kijken. Je leert wellicht een nieuwe cultuur kennen, nieuwe gerechten, jezelf, en het brengt een goede balans in je leven.

5. Je ontdekt een gevarieerd programma

De inhoud van de vrijgezellenreis wordt deels door de reisleiders georganiseerd. Zo kun je optioneel deelnemen aan een gevarieerd programma. Je ontdekt veel van de omgeving zonder dat je het allemaal zelf moet regelen. Dit geeft jou de kans om de anderen te leren kennen en te genieten van het land waar je bent. Mocht er niets op het programma staan dan kun je altijd met een kleine groep op pad of alleen. Het programma wordt zo in elkaar gezet dat je optimaal geniet van de vrijgezellenreis.

6. Je hebt goede gesprekken

Tijdens een vrijgezellenreis ontmoet je nieuwe mensen waarmee je niet alleen kunt lachen, maar zo nu en dan wordt er ook wel eens een traantje weggepinkt. Het is mogelijk dat er levensverhalen worden uitgewisseld of dat er tips worden gegeven hoe je de juiste inrichting geeft aan het single leven. Dit leidt natuurlijk tot goede gesprekken en zo leer je elkaar op een andere manier kennen. Het is aan jezelf hoeveel je wilt delen, het is natuurlijk geen groepstherapie. Toch is het fijn om zo nu en dan goede gesprekken te hebben tijdens een vrijgezellenreis.

7. Je hebt voldoende privacy

Voordat je denkt dat je tijdens een vrijgezellenreis met een willekeurig persoon op een kamer wordt gezet: dat is niet zo. Je krijgt bij de meeste vakanties een tweepersoonskamer voor jezelf waardoor je altijd even tot rust kunt komen. Mocht je iemand ontmoeten dan kunnen jullie altijd de keuze maken om een kamer te delen. Het is ook niet zo dat je continu met anderen bent, er is ook voldoende ruimte om je eigen plan te trekken. Daarom is een vrijgezellenreis zo ideaal. Je bent samen met mensen, leert een nieuwe omgeving kennen maar kunt ook je eigen gang gaan.

Tips voor een geslaagde vrijgezellenreis

Tot slot nog een aantal tips die je kunt toepassen bij een vrijgezellenreis om er alles uit te halen. De voorpret begint al bij het boeken. Er is een breed aanbod en daardoor zit er altijd wel iets voor je bij. Kies iets dat past bij jouw vakantiestijl en interesses want het is zonde als je iets kiest dat niet helemaal bij je past.

Ook is het mogelijk om soms een bericht achter te laten en op die manier alvast je medereizigers leren kennen. Mocht je iemands naam weten, dan kun je altijd via social media alvast diegene leren kennen.

Hoe groot is de kans op een match?

Een vrijgezellenreis zou niet zo heten als het uiteindelijke doel is om een nieuwe partner te leren kennen. Wel is het goed om er van tevoren niet te veel van te verwachten, omdat je natuurlijk niet weet wie er meegaan. Hoe groter de groepssamenstelling, hoe groter de kans is dat er iemand tussen zit met dezelfde interesses.

Het hangt ook af van jezelf. Heb je een open houding, dan leer je ook sneller mensen kennen. Kortom: een vrijgezellenreis biedt heel wat mogelijkheden en kan een goede aanvulling zijn op je leven.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie