Home Dating 5 tips voor hoe je singles kunt ontmoeten

5 tips voor hoe je singles kunt ontmoeten

2 minuten leestijd
0

Als je al een tijdje single bent dan hoor je vaak dat je er vaker op uit moet gaan om andere singles te ontmoeten. Dat is gedeeltelijk waar, maar niet helemaal. Je hoeft niet elk weekend te gaan stappen om een leuke single tegen het lijf te lopen. Het kan ook anders. De technologische ontwikkelingen gaan snel en dat zien we terug in het aantal dating apps dat je kunt benutten om leuke singles te ontmoeten. Traditioneel daten waarbij je gekoppeld wordt aan een collega en op een blind date gaat is voorbij. Gebruik deze tips om vandaag nog singles te ontmoeten.

Let op nieuwe collega’s

Alhoewel de meeste bedrijven relaties op het werk verbieden komt het toch vaak voor dat mensen elkaar ontmoeten op het werk. Het kan een lastige situatie zijn als het niet goed gaat maar dat is nu eenmaal het risico. Doordat er vaak mensen komen en gaan bij een bedrijf is het een makkelijke manier om met nieuwe mensen in contact te komen. Let op wie er nieuw is op je werk en blijf het smoelenboek in de gaten houden voor nieuwe collega’s die misschien wel je nieuwe liefde worden.

Gebruik je hobby

Een hobby kan een leuke en gezellige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Als je iemand ontmoet die dezelfde hobby heeft als jij is er al meteen een connectie. Dit maakt het makkelijker om een gesprek aan te knopen en contact te leggen. Voorbeelden zijn fitness groepslessen, kooklessen, taalcursussen en ga zo maar door. Doordat je beiden dezelfde hobby hebt is het eenvoudig om iemand aan te spreken. Het onderwerp ligt voor de hand; de wederzijdse interesse voor de hobby. Als je het slim aanpakt dan word je lid van bepaalde Facebook-groepen die over je hobby gaan. Je komt op deze manier in contact met veel nieuwe mensen die mogelijk ook single zijn.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Probeer online dating

Zoals je waarschijnlijk al weet zijn er veel datingsites met honderden of zelfs duizenden singles die in contact willen komen met andere singles. Het voordeel van deze datingsites? Op het internet is het makkelijker om een single aan te spreken dan in het echt. Niemand ziet dat je een blauwtje loopt doordat hij of zij niet op je bericht reageert. Dit maakt het makkelijker om contact te leggen. Je kunt ook met meer singles in contact komen dan in het “echte” leven. Zo zijn er veel meer redenen om online daten te proberen.

Maak gebruik van je vrienden

Je vriendengroep kan andere singles aan je voordragen om te leren kennen. Op verjaardagen en feestjes kun je vrienden van vrienden ontmoeten die ook single zijn. Dit is een makkelijke manier om met andere singles in contact te komen. Je hoeft niet direct nieuwe manieren zoeken om compleet nieuwe mensen te ontmoeten. Als je zelf niet snel contact maakt met andere mensen is dit een veilige manier om je kennissenkring uit te breiden.

Probeer speeddating

De datingsites op het internet organiseren geregeld speeddating events. Er zijn zelfs singlereizen waarbij je in contact kunt komen met meerdere singles tegelijk. Door deel te nemen aan een speeddating event kun je snel veel nieuwe mensen ontmoeten die allen op zoek zijn naar een partner. Je spreekt elke persoon voor een paar minuten en als je een leuke single ontmoet dan kun je dit aan het einde van het event aangeven. Mocht de andere ook interesse hebben dan ontvangen beiden hier bericht over en kun je verdere stappen ondernemen op een later moment.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Voor- en nadelen: wel of niet daten met een werkloze man of vrouw?

Zou jij willen daten met een werkloze man of vrouw? Velen moeten er niet aan denken. Want …