Home Dating 13 redenen waarom jonge mannen op oudere vrouwen vallen

13 redenen waarom jonge mannen op oudere vrouwen vallen

6 minuten leestijd
0
cougar

Jonge mannen die op oudere vrouwen vallen; het lijkt erop dat leeftijd slechts een getal is voor sommige mannen. Natuurlijk is het nog steeds gebruikelijker dat jonge mannen op iets jongere vrouwen vallen, maar dat geldt niet voor alle mannen. In de wereld van wereldberoemde mensen zijn talloze voorbeelden te noemen van mannen die jaar op jaar hun vaste relatie vieren met veel een oudere vrouw.

Elk jaar is het acteur Hugh Jackman die z’n huwelijksdag viert met de 13 jaar oudere vrouw Deborra-Lee Furness. De huidige Franse president Emmanuel Macron van 41 jaar is al jaren getrouwd met zijn 65-jarige vrouw, Brigitte. En het is onmogelijk om het huwelijk van de 70-jarige Patricia Paay en haar 30-jarige Robbert te vergeten. Maar het zijn niet alleen de jongere beroemde mannen die de aantrekkingskracht van oudere vrouwen begrijpen.

In een onderzoek uit 2017 van datingwebsite EliteSingles, gaven 450.000 van hun mannelijke gebruikers tussen de 20 en 29 jaar oud de voorkeur aan het daten met een oudere vrouw (met 11 jaar leeftijdsverschil als de meest wenselijke kloof). Als je dus zit te denken aan een relatie met een oudere vrouw: je bent niet de enige man die er zo over denkt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Uitdagingen én voordelen

Terwijl er dus genoeg mannen zijn die zo’n oudere vrouw wel zien zitten, ondanks een groot leeftijdsverschil, zijn er wel een aantal unieke uitdagingen. Vrouwen die met jongere mannen daten krijgen te maken met nieuwsgierigheid, oordelen en krijgen de bijnaam ‘MILF’ of ‘cougar’. Aan de andere kant, als een oudere man een veel jongere vrouw heeft, dan is het een normale man in een relatie.

Dankzij deze dubbele standaard kan de relatie heel wat gekibbel teweegbrengen, maar het kan ook behoorlijk z’n vruchten afwerpen; of het nu gaat om een fling of een langdurige relatie. Dit zijn 13 redenen waarom oudere vrouwen voor een man interessanter kunnen zijn dan een jonge meid:

1. Oudere vrouwen hebben het vaker ‘voor elkaar’

Sommige mannen kunnen niet leven met jonge vrouwen, omdat ze met de dag leven, alleen maar willen feesten en niets geregeld hebben. Deze mannen geven de voorkeur aan vrouwen die alles al voor elkaar hebben. Een man die zich bijvoorbeeld volledig op z’n carrière wil storten, zal hierdoor eerder een oudere vrouw kiezen. Vrouwen die ouder zijn begrijpen eerder dat je soms iets moet laten, om er later de vruchten van te plukken.

2. Ze hebben meer levenservaring

Aangezien oudere vrouwen al wat langer op de wereld rondlopen, hebben ze statistisch gezien meer ervaring met daten, relaties, seks en alle andere aspecten die van belang zijn. Oudere vrouwen zullen daardoor beter begrijpen waar een relatie écht om gaat, in plaats van te bekvechten over allerlei nietszeggende details. Of het nu gaat om de fysieke intimiteit of een emotionele band; oudere vrouwen hebben ervaringen opgedaan die jongere mannen in hun voordeel kunnen gebruiken.

3. Oudere vrouwen hebben sneller seks

Niemand zal ontkennen dat het daten van een oudere vrouwen een aantal voordelen heeft. Dankzij de ervaring met relaties en mannen in het algemeen, weten ze dat je seks kunt hebben en dat dit niet meteen hoeft te betekenen dat je een vaste relatie wilt. En dus is dit voor hen geen reden om niet van het moment te genieten: ze spreken sneller af voor seks zonder verplichtingen. Waar jonge vrouwen nog weleens willen wachten tot “het moment” rijp is, zullen oudere vrouwen eerder hun slag slaan.

4. Ze spelen minder of geen spelletjes

Over het algemeen houden mannen er niet van als vrouwen spelletjes spelen. Natuurlijk willen ze geen vrouw die iedereen die het probeert kan krijgen, maar ook houden ze niet van het ‘hard to get’-spelletje. Jongere mannen waarderen het dat oudere vrouwen eerder recht door zee zijn. Ze weten wat ze willen en zijn vaker geneigd om dit meteen duidelijk te maken. Jonge vrouwen draaien er vaak omheen, zodat mannen zichzelf voortdurend afvragen: “Vind ze mij wel leuk?”

5. Relaties met oudere vrouwen zijn stabieler

Jonge vrouwen zitten in de bloei van hun leven, maar als we het vertalen naar bloemen dan zitten ze nog in de knop. Ze weten nog niet welke bloem ze willen worden, welke kleur en hoe ze willen uitkomen. Oudere vrouwen hebben hun vorm al gevonden: ze weten wat ze zijn, in plaats van wat ze willen worden. In een relatie maakt dit een groot verschil, omdat het stabiliteit geeft en rust.

6. Oudere vrouwen zijn onafhankelijk

Niet alleen zijn oudere vrouwen onafhankelijk, vaker wel dan niet zijn ze ook nog eens zelfvoorzienend en doppen hun eigen boontjes. In vergelijking met jonge vrouwen hebben ze meer controle over hun eigen leven. En vaak hebben ze niemand anders nodig om hun doelen te bereiken. Het is vanwege deze onafhankelijke houding dat jonge mannen zich aangetrokken kunnen voelen tot oudere vrouwen.

7. Ze communiceren persoonlijker

Oudere vrouwen zijn niet opgegroeid met smartphones en de virtuele wereld van social media. Waarschijnlijk gingen ze nog op een blind date, nadat ze gekoppeld werden door vrienden of familie. En hoewel ook ouderen tegenwoordig smartphones en andere tech-producten gebruiken, maken ze er anders gebruik van. In plaats van dat ze continu op hun telefoon zitten zoals veel jonge vrouwen, geven oudere vrouwen de voorkeur aan echte persoonlijke communicatie om hun liefde te uiten: face-to-face en zonder afleidingen.

8. Oudere vrouwen hebben andere eisen

Een dure handtas hier, een nieuw luchtje daar; jonge vrouwen worden graag overladen met cadeautjes, omdat het voor hen de waardering is waar ze zo naar verlangen. Oudere vrouwen houden uiteraard ook van cadeaus, maar hebben niet continu de behoefte om in de watten gelegd te worden. Ze geven over het algemeen minder om al deze materialistische vormen van affectie, maar meer om hoe iemand voor ze zorgt en lief heeft.

9. De druk om te settelen is minder

Een van de grootste voordelen van een oudere vrouw daten is dat ze vaak geen haast hebben. Doordat ze zich in een ander stadium van hun leven bevinden, in vergelijking met een jonge vrouw, zijn ze in staat om het rustig aan te doen. Ze zetten jonge mannen lang niet zoveel onder druk zoals jonge vrouwen dat kunnen doen. Snel samenwonen om het huisje-boompje-beestje-ideaal te vervullen, gevolgd door kinderen? Oudere vrouwen hebben het scenario van zo snel mogelijk settelen vaak al losgelaten en accepteren het leven zoals het komt.

10. Oudere vrouwen hebben meer zelfvertrouwen

Gerijpte vrouwen hebben andere zorgen dan jonge meiden. Terwijl vrouwen van begin twintig nog elke dag druk maken om hun uiterlijk, hebben oudere vrouwen meer acceptatie gevonden in wie ze zijn en hoe ze eruit zien. Iets te veel love handles of zouden de lippen wel wat fillers kunnen gebruiken? Het zal veel oudere vrouwen een zorg zijn. Over het algemeen hebben oudere vrouwen meer zelfvertrouwen, en dat is aantrekkelijk.

11. Ze accepteren dat het leven geen droom is

Als aanvulling op het bovenstaande, zijn oudere vrouwen meer in contact met de werkelijkheid. Want op een jonge leeftijd leven we allemaal nog in een fantasiewereld, vol verwachtingen en dromen over de toekomst. Zo dromen jonge vrouwen over de prins op het witte paard en geloven ze dat er een man op hun pad komt die hen alle andere mannen laat vergeten: ware liefde.

Maar na verloop van tijd ontdekken veel van deze vrouwen dat het leven geen droom is. Door fouten te maken leren ze van hun fouten. Oudere vrouwen hebben dit meestal al achter de rug, en zijn door schade en schade wijs geworden, wat zich in een relatie vertaalt naar meer acceptatie en begrip.

12. Ze zijn beter bestand tegen verleiding

In tegenstelling tot jongere vrouwen, hebben oudere vrouwen niet meer de drang om met mannen te experimenteren. En dus staan ze ook minder snel open voor verleiding, omdat ze over het algemeen meer tevreden zijn met wat ze hebben. Dit zorgt ervoor dat oudere vrouwen loyaler zijn aan hun man en dankzij de andere levensstijl komen ze ook minder snel in de verleiding.

13. Oudere vrouwen genieten meer in bed

Laten we eerlijk zijn: jonge vrouwen zijn in bed minder ervaren dan oudere vrouwen. Dit geldt voor zowel vrouwen als mannen, omdat je elk jaar meer leert. Zo weten veel jonge vrouwen nog niet wat ze echt lekker vinden, of hoe ze een hoogtepunt moeten bereiken. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar in de regel weten oudere vrouwen beter hoe ze van een seksuele ontmoeting kunnen genieten.

Wie had gedacht dat een relatie met een oudere vrouw zoveel voordelen kan hebben, ten opzichte van een jongere vrouw? Hoewel het lijkt alsof een oudere vrouw altijd de voorkeur moet krijgen boven een jongere versie, is het niet voor elke man de verstandigste keuze. Want zoals het gezegde al zegt, komt “ouderdom met gebreken,” en over deze gebreken hebben we het nog niet gehad.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: waarom je niet te veel moet onthullen op eerste date

Bedenken wat je gaat doen op een eerste date is gemakkelijker dan aanwezig zijn op diezelf…