Home Dating apps Tinder-eigenaar start live-streaming test op Twoo en POF

Tinder-eigenaar start live-streaming test op Twoo en POF

1 minuten leestijd
0
live video

Als de grootste datingpartij ter wereld is Tinder-eigenaar Match Group continu op zoek naar features om deze positie te behouden. Daarom experimenteert het geregeld met nieuwe functies op de “kleinere” dating apps in het portfolio. Een functie waar veel van wordt verwacht is live video.

Concurrent en Zoosk-eigenaar The Meet Group is er al een tijdje mee bezig, Badoo introduceerde eerder al de live Video Chat, maar nu voegt ook Match Group live videostreaming toe aan een aantal apps.

Twoo en POF

De twee dating apps die als eerst de beschikking krijgen over live-streamingfuncties zijn Twoo en PlentyOfFish (POF). Dat zegt Match Group in de presentatie van de kwartaalcijfers, zo ontdekte GDI.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het gaat voor de twee apps niet om een videobellen-functie, maar echt om broadcasten. Dat noemen ze een one-to-many videostream, vergelijkbaar met Facebook Live. Met de feature kun je dus live een publiek singles toespreken, hoewel op dit moment nog niet is bevestigd hoe dit precies werkt.

Live video de datingtoekomst?

Een woordvoerder van de Tinder-eigenaar zegt dat live video steeds populairder wordt onder jongere doelgroepen, dat het een bewezen model is voor het genereren van inkomsten en een waardevolle kans om meer engagement te krijgen. En als ze dat zeggen, dan zou Tinder op den duur mogelijk dus ook uitgerust kunnen worden met de live video-functies.

Ablo

Een simpele versie van de videochat, een 1-op-1 videochat, wordt op dit moment getest op een van de nieuwe apps van het bedrijf: Ablo. Deze app zit nog in de startfase en verbindt willekeurig gebruikers uit verschillende landen. Gebruikers van de app kunnen met elkaar chatten, maar het draait er vooral om de live videofunctie. Daarmee kunnen zij live videochatten met mensen vanuit de gehele wereld.

De berichteninterface van de app heeft een functie voor automatisch vertalen om ervoor te zorgen dat er geen taalbarrière bestaat in de gesprekken. Mocht dit succesvol worden, dan wordt ook deze live videofunctie mogelijk naar de andere apps gebracht.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…